De 8e Franse speler, Wendy Barsotti, gaat op weg om Spanje te veroveren. Een ambitie: “word een echte gamer padel en een onbetwistbare in het Franse team van padel“. Ze vertelt over haar debuut in Spanje, haar omgeving en haar goals voor het einde van het seizoen.

PM – Een nieuw avontuur begint?

Ik speel sinds begin september officieel in Spanje in Barcelona. Ik trok in bij Alix Collombon in Sant Cugat in de buitenwijken van Barcelona.Bovendien ben ik niet de enige sinds de voormalige tenniskampioen (ex top 500 WTA), Carla Touly, ook in de padel en ze zal deel uitmaken van het team.

Ik train met Xavi Figols die tweede werd na Pablo Ayma. Hij richtte zijn academie op in Barbera.

Ook ga ik lessen volgen bij Pablo Ayma. Het idee is om met deze coaches af te wisselen en te mixen.

PM – 2 coaches, is dat de beste keuze?

In het idee raakte ik betrokken bij Xavi. Hij is het die mij zal volgen.

Pablo zal meer incidenteel ingrijpen om te zien waar ik ben en mogelijk de details aan te pakken, maar de dagelijkse monitoring zal door Xavi worden gedaan.

Wendy Barsotti

PM – Hoe lang blijf je in Spanje?

Ik heb mezelf geen tijd gegeven. Ik wil gewoon inspringen en me geen datums geven. Het is een druk die ik mezelf niet wil opleggen.

Vandaag ben ik heel goed omringd. Het is een leven dat ik niet kan wachten om te leven, ik denk dat ik er echt van ga houden!

PM – Welk circuit ga je spelen?

Het doel is om de FIP / APT-circuits en het Catalaanse circuit te kunnen doen, wat erg vormend is. De World Padel Tour is niet erg toegankelijk...

En onvermijdelijk kom ik terug naar Frankrijk om de hoofdtoernooien te doen. Maar ik zou graag willen dat mensen van mij zeggen dat ik geëvolueerd ben in mijn spel en dat ik zelfs een nieuwe speler ben.

PM – Een nieuwe speler?

Ik ben op zoek naar een sprong. Ik wil zeker zijn van mezelf, ik wil deze game hebben padel die ik vandaag mis. Ik mis gewoon speeltijd padel. En in Spanje denk ik dat het me veel tijd zal besparen en de basis zal verwerven die ik nog niet heb.

Wendy Barsotti

PM – Kunnen we in 2022 zeggen dat het een overgangsjaar is?

De scheiding met Lucile Pothier, mijn partner met wie ik in 2022 zou spelen, heb ik niet zo goed ervaren. Jessica Ginier keert terug naar de competitie en ze bood Lucile aan om een ​​nieuwe partner te worden. Dus dit jaar is het een beetje ingewikkeld. Het gebeurde allemaal heel snel. En ik ben niet echt in staat geweest om opnieuw in contact te komen met een partner.

Voor de Franse kampioenschappen had ik het geluk om Géraldine Sorel te hebben. Maar aan de andere kant speel ik op links met Géraldine, en het is niet mijn favoriete kant.

We kunnen stellen dat 2022 een jaar van aanpassing was.

PM – Voor 2023 enig idee van de toekomstige partner?

In Frankrijk worden alle paren gevormd. Het is ingewikkeld om te weten met wie ik in 2023 zal spelen. Ik denk dat ik met de start van het seizoen in Spanje en de nieuwe spelers die ik ga ontmoeten, er vertrouwen in heb. Ik wil competitief zijn in Frankrijk. Indien nodig kom ik met een Spaanse partner.

PM – Binnenkort het WK in Qatar, geloof jij in je kansen?

Zeker. Ik wil bij het Franse team horen, maar vandaag ben ik geen onbetwistbaar lid van Team Frankrijk.

Mijn doel is juist om een ​​onbetwistbare te worden. Daarom ga ik werken en geef ik mezelf alle kans om daar te komen, want Franse vrouwen die in Spanje wonen en het avontuur proberen, zijn er niet zo veel.

Vandaag zijn er, op twee spelers, Léa Godallier en Alix Collombon, ver voor op iedereen, een tiental spelers die de andere zes resterende plaatsen kunnen opeisen. Dus mijn plaats is niet gegarandeerd.

Bovendien vind ik Léa en Alix een beetje alleen vooraan. Meisjes, hier kom ik!  

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.