Een paar dagen geleden waren we aanwezig op de Head Padel Open. Het was een gelegenheid om verschillende persoonlijkheden te ontmoeten die kwamen om plezier te hebben en plezier te hebben in de 20×10.

Dit was het geval voor de handbalspeler William Accambray. De inwoner van Cannes en de huidige linksback van de Pays d'Aix UC was aanwezig op dit geweldige evenement en vertrouwde de microfoon van Padel Magazine op zijn indrukken van de padel.

Van handbal tot padel ?

“Moeilijke wedstrijd, als je begint te spelen met spelers van een ander niveau, dan zie je het verschil (lacht)”.

"Ik speel niet regelmatig omdat we tijdens het seizoen twee wedstrijden per week hebben, wat de mogelijkheid om te spelen vrij moeilijk maakt. Maar tijdens de vakanties met vrienden ja, ik slaag erin om wat meer te spelen.”

"Ik heb net mijn rijbewijs gehaald in Aix-en-Provence en als ik dit soort toernooien zie, wil ik meer spelen. Er hangt een goede sfeer. Meestal speel ik meer voor de lol, maar daar met dit begrip van competitie wil je er een beetje crescendo in krijgen. Er zijn daar hele goede spelers, maar in iets eenvoudigere competities kan ik veel plezier beleven aan het spelen.

"Mijn probleem vandaag is vooral om te weten wanneer ik vooruit moet gaan en wanneer ik een stap terug moet doen ten opzichte van de bal, zou ik zeggen de visie van het spel. Ik voel me op dit moment beter in de verdediging dan in de aanval omdat ik nog niet durf aan te vallen te veel. In mijn sport, handbal, weet ik hoe ik moet aanvallen, maar padel dat is het nog niet”.

Steeds meer sporters stappen in padel

“Ik speel met Jérôme Fernandez die veel oefent en die een heel goed niveau begint te krijgen. Ik speel ook met andere atleten. Ik heb zelfs volleybal- of waterpolovrienden die zijn begonnen padel. Het is een sport die iedereen aanspreekt en erg leuk is in vergelijking met tennis dat veel ingewikkelder is”

Het interview is hieronder beschikbaar

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.