Het Spaanse duo Marta Ortega en Bea Gonzalez zullen hun 3e finale niet gestolen hebben op de World Padel Tour in 2022. Geconfronteerd met Virginia Riera en Patty Llaguno, kostte het bijna 3 uur wedstrijd en 3 zeer strakke sets om deze finale in Nederland te bereiken.

Derde paar World Padel Tour, namen Marta Ortega en Bea Gonzalez het op tegen het Spaans-Argentijnse duo Virginia Riera en Patty Llaguno. Een eerste halve finale die duurt...

dames statistieken

Dubbele break in de 1e set

Eerste set die begint met een knal. Het Spaanse paar maakte de pauze vroeg in de wedstrijd en leidde met 2-0 voordat Llaguno en Riera terugkwamen in de wedstrijd. Maar het is niet genoeg: Ortega / Gonzalez herbreekt de achterstand en wint de 1e set met 6/3.

In de tweede set hervatten we de goede gewoontes van de eerste met een onderbreking van Ortega / Gonzalez om met 2-0 voor te staan. Maar Llaguno / Riera breekt en komt terug tot 2-2. Er begint een nieuwe wedstrijd. En Llaguno / Riera maakt het verschil in deze 7e wedstrijd van de tweede. Een break die goud waard is sinds achter, bevestigt Llaguno / Riera en wint deze tweede set met 6/4.

De kloof was te groot

In de laatste set van deze wedstrijd zal de lichaamsbouw een hoofdrol spelen. De jonge spelers Ortega en Gonzalez leggen hun ritme op. De verdediging wordt steeds moeilijker voor het Spaans-Argentijnse paar. Al snel nemen Marta Ortega en Bea Gonzalez een comfortabele voorsprong met twee breaks op zak en leiden ze met 4-0. Ondanks een klein sprankje hoop voor Llaguno / Riera aan het einde van de wedstrijd, is het gat te groot. Eindzege voor het Spaanse duo 6-3 4-6 en 6-2.

Maak plaats voor de andere halve finales van de vrouwen, de Alayeto-tweeling tegen Sanchez / Josemaria om live te volgen Gracht + Sport 360 ou op de WPT-scorer.