Gemma Triay en Alejandra Salazar kwalificeerden zich gisteravond voor de finale van de WPT Chile Open, maar het was zwaar. De spelers van Rodri Ovide, die in de eerste set werden geleid door Delfi Brea en Sofia Araujo, dachten dat ze het meest gecompliceerde hadden gedaan door terug te komen tot de score en de tiebreak van de eerste set te winnen.

Tijdens het proces begon de nummer 2 van de wereld met een knal aan de tweede set, waarbij de service van de tegenstander met 4/1 leidde. Maar dan zouden Argentinië en Portugal, respectievelijk 18e en 20e op de wereldranglijst, in opstand komen. Geconfronteerd met een Sofia Araujo die geen fouten meer maakte en een Delfi Brea die in de wolken speelde, lieten Salazar en Triay de twijfel bezinken en verloren ze het kleinigheidje van zeven opeenvolgende wedstrijden.

Na een tweede overwinning met 6/4 braken de outsiders weg in de 3e, met een 2-0 voorsprong.

Araujo en Brea geloofden het

Gemma Triay en Ale Salazar leken op drift te zijn en moesten diep in hun middelen graven om terug te komen, de score op te halen en - in de strijd - opnieuw een beslissende wedstrijd tegen strijdlustige tegenstanders te winnen. Laatstgenoemde had zelfs een matchpoint op 5/4, maar de punto de oro werd door Gemma afgesloten met een furieuze smash. Toen, in de tiebreak, na meer dan drie uur spelen, sprak de ervaring en lieten de favorieten zich naar de finale stuwen (7/6 4/6 7/6). Maar Brea en Araujo leverden een uitzonderlijke wedstrijd.

Deze zondag zullen Salazar en Triay zich verzetten tegen de verrassing van deze Chile Open bij de dames: Jessica Castello en Claudia Jensen, die gisteren Lucia Sainz en Aranzazu Osoro domineerde 7/6 7/6.

Vanaf 21 uur (17 uur in Chili) een wedstrijd die te volgen is WereldPadelTorenTV. Deze finale wordt gevolgd door de herenfinale, zichtbaar in Frankrijk op de antennes van Canal+.

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.