Tien punten op rij verloren aan het begin van de wedstrijd, negen punten op rij aan het einde van de wedstrijd: dit is de verschrikkelijke balans van de Fransman Johan Bergeron (157e wereldwijd) en Thomas Leygue (171e) tegen Fernando Belasteguin (11e) en Arturo Coello (15 .)e). Eindscore van deze 1/16e finale: 6/1 6/0 voor het Spaans-Argentijnse paar.

Vanaf het begin onderworpen aan vreselijke druk tegen tegenstanders van klinische precisie (Bela) en ongelooflijke kracht (Coello), speelden de driekleuren dapper hun geluk voor het veroverde maar nog steeds schaarse publiek van het Palais des sports de Toulouse .

Om een ​​einde te maken aan de meedogenloze cijfers zullen de Fransen in de 15 minuten dat deze wedstrijd duurde 50 punten hebben gescoord (7 tegen 1er ingesteld, 8 tot de seconde). Hun tegenstanders waren in totaal 51 (27 in 1er set, 24 in de tweede), waarbij 5 van hun 6 breekpunten worden omgezet.

Positieve punten: Leygue en Bergeron maakten slechts drie ongedwongen fouten, terwijl Bela en Coello er 8 maakten. Maar laatstgenoemde won vooral de wedstrijd met winstpunten: 25 tegen 3!

We zullen ons de vierde game van de wedstrijd herinneren, idealiter begonnen door twee winnende smashes van Thomas Leygue en vervolgens een overtreding in het net van Bela. En bij de laatste punto de oro wint Leygue zijn servicegame met een ultieme en bevrijdende smash naar de grid en wint.

Met een 3-0 voorsprong in de tweede set pakten de lokale spelers zelfs bijna de service van Arturo Coello, na twee grote fouten in het net van Belasteguin en een winnende smash van Leygue. Maar drie breekpunten waren niet genoeg om de stoomwals van de tegenstander in bedwang te houden.

Beoordeling van het avontuur: enkele mooie momenten van padel, spectaculaire punten en veel ervaring opgedaan door de Fransen.

Een gratis punt, aangeboden door de scheidsrechter aan de Fransen

Een moment van aarzeling markeerde deze wedstrijd in de 5e game van de 2e set: terwijl de Fransen een 0-15 achterstand hadden op Leygue's opslag, sloot Coello een prachtig punt af met een winnende smash. Maar de scheidsrechter kondigt 15-15 aan in plaats van 0-30. De speler gaat verder en als het scorebord 15-30 scoort (eigenlijk 0-40), kondigt de scheidsrechter 15/40 aan. En hij wijkt niet af, ondanks de verrassing van de spelers, die zich ervan bewust zijn dat hij slechts drie punten heeft gespeeld en niet vier.
De Fransen zullen in de praktijk dus officieel 16 punten gescoord hebben in plaats van 15.

Om de rest van de bijeenkomsten te volgen, en Frans, Het gebeurt ICI !

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.