Geslagen in de tiebreak van de derde set met haar teamgenoot Teresa Navarro komt de Franse Léa Godallier (36e van de wereld) warm terug op deze wedstrijd, verloren 1/6 6/3 6/7.

Padel Magazine : Wat te onthouden positief en negatief na je wedstrijd?

Lea Godallier : “Als we de pauze hebben, zelfs als we het eerste of het tweede punt van de wedstrijd verliezen, moeten we positief blijven, wat er ook gebeurt. Misschien is dat wat we misten: dat kleine beetje extra, een beetje gekte, genieten van de steun van het publiek. Het is de enige spijt die ik heb, want met de wapens van de dag weet ik niet of we het beter hadden kunnen doen, want eerlijk gezegd heb ik geen erg goede wedstrijd - ik heb al veel beter gespeeld op de World Padel Tour – Ik weet niet of het de druk van thuisspelen is, ik zal proberen dat koeltjes te analyseren. Misschien hadden we harder moeten proberen. »

Padel Magazine : Inderdaad, in het openbaar vonden de kenners het jammer dat je eerder achteruit dan vooruit gaat...

LG: “Dat is het, zeggen 'we houden ons aan het net, we kunnen er komen, zelfs als ze ons lobben', maar in ieder geval het verschil maken met één of twee schoten. »

Léa met haar partner Teresa Navarro.

Padel Magazine : Als we je zien spelen, zeggen we tegen onszelf dat je alle wapens hebt om pijn te doen, maar dat je soms aarzelt om hard te slaan of scherpere salvo's te maken. Deelt u deze mening?

LG : "Ja ! Dit is een van mijn werklijnen. Maar als ik in Frankrijk speel, is dat anders, omdat ik links speel. Ongeacht de tegenstanders, het is anders omdat ik niet veel op links train. Ik zou zeggen dat ik op de WPT-evenementen meer zou moeten aanvallen, een beetje meer zou moeten sturen, grote smashes. Voor een speler als ik, die gewend is om niet te missen, is accepteren om te missen door wat langer vol te houden nog steeds moeilijk voor mij, het is helemaal niet natuurlijk. We zijn er dus mee bezig!”

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.