Teleurstellend in de laatste twee toernooien winnen Paula Josemaria en Ariana Sanchez de World Padel Tour Marbella Master in de finale tegen Las Heras/Virseda, de verrassing van het toernooi bij de dames.

Las Heras en Virseda waren echter perfect aan de meeting begonnen, met een zeer hoog spelniveau, zoals je op dit uitzonderlijke punt kunt zien.

Op hun momentum van deze week, zo speciaal voor hen, wonnen de outsiders de eerste ronde met 6/4.

Maar aan het begin van de tweede ronde zetten Josemaria en Sanchez wat meer druk waardoor ze zich een korte pauze konden veroorloven. De favorieten waren in de wedstrijd gekomen en Las Heras en Virseda moesten aan de bak om niet achter te blijven op het scorebord.

Om precies te zijn, de nummer 2 van het klassement won logischerwijs de tweede ronde met 6/3 en moest alles opnieuw worden gedaan voor de outsiders. Degenen die daar hun allereerste Open finale speelden, werden vanaf het begin van de beslissende set nog naar de keel gegrepen. Als ze erin slaagden om terug in de wedstrijd te komen door op 3/3 te breken, was de dynamiek in het voordeel van Paula en Ariana die opnieuw de service van hun tegenstanders namen en naar de overwinning renden: 4/6 6/3 6/3.

Het is een echte terugkeer naar de voorgrond voor Josemaria en Sanchez, die hun tweede titel van het seizoen wonnen, iets meer dan twee maanden na de eerste, behaald in Vigo eind maart. De nummers 2 zijn weer in vorm en we zullen natuurlijk op hun hoede moeten zijn bij Wenen binnen enkele dagen.

Nu is het tijd voor de heren finale tussen Juan Lebron en Ale Galan tegen Momo Gonzalez en Alex Ruiz! Een ongekende finale tussen Spaanse wereldkampioenen!

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !