Francisco Gil begint naast een nieuw seizoen Argentijn Ramiro Moyano. Na het missen van de Zuid-Amerikaanse tournee van de WPT, vond de speler uit Córdoba de baan tijdens de Reus Open 500. Bekend om zijn spel vanzuiver padel"met ongelooflijke reflexens, 'Xisco' is vastbesloten om het neusje van de zalm te prikkelen padel globaal. Daar Xisquina, de speciale band met zijn trainer Severino en zijn partner Moyano, zijn nieuwe racket, vertrouwt de speler uit Puente Genil (Cordoba) toe Padel Magazine.

La 'Xisquina', de speciale zet van Francisco Gil

Xisco: "Als een speler slaat, blijf ik graag diep in het veld en blokkeer ik. Ik weet niet altijd hoe ik rechts moet blokkeren. Als je jezelf positioneert om een ​​forehand te slaan, gaat de bal de andere kant op en heb je geen tijd om van positie te veranderen, dan moet je snel reageren. Op een dag kwam het bij me op om de bal van achteren te raken, een contrapared uit te voeren en dat pakte goed uit. Naarmate de wedstrijden vorderden, zag ik dat het effectief was. Ik zei tegen mezelf dat ik het zou doen wanneer ik kon, omdat het een goede hulpbron en een goede variatie is en we gaven deze zet de bijnaam "Xisquiña"."

Laat je partner vooral stralen

Francisco Gil en Ramiro Moyano - Doha

Xisco: "Ik ben een speler die gemaakt is voor mijn partner om goed te spelen. Als ik slecht speel, zal het moeilijk zijn voor mijn partner om ergens van te profiteren. Als ik goed speel, is het mijn partner die het meest schittert. Ik geef hem de kans om vrijer te spelen. Het is waar dat de juiste spelers, we zijn niet de meest spectaculaire. Chingotto, Di Nenno of zelfs Bergamini, we proberen onze partner spectaculairder te maken dan wij. DE padel wordt in teamverband gespeeld."

De goede relatie met Ramiro Moyano en Severino Iezzi, de sleutel tot succes

Francisco Gil-Severino-Moyano-Doha

Xisco "Of het nu met Severino of Ramiro is, de relatie is erg goed. We maken altijd grapjes, of het nu op de bank is of in het hotel. Onlangs heeft hij mij en Ramiro's haar geknipt. Hij maakt altijd grapjes of danst overal over. We gaan veel door en het gaat heel goed. JIk denk dat dat de sleutel is tot een goed spel op het veld."

Padel Magazine : "Ben je niet bang dat hij je hetzelfde kapsel zal geven als hij?"

Xisco: "Nee, nee, het zou ingewikkeld zijn, de maaier zou kapot gaan (lacht)"

Francisco Gil - Moyano 2 - Doha

Xisco: "Met Ramiro hebben we vorig jaar laten zien, het gaat goed, we zijn geëindigd met een goed niveau. Dit jaar zijn we goed begonnen, ik denk dat we ons niveau aan het verhogen zijn. Het ontbreekt ons nog aan een beetje consistentie en meer regelmaat. Ik denk dat we een goede marge van vooruitgang hebben. Iedereen brengt iets naar de ander en we vullen elkaar aan.”

Zijn tattoo na de finale op Menorca

Xisco: "Ik had al in gedachten om mijn arm te tatoeëren, het heeft niets met het resultaat te maken. Bijvoorbeeld voor de Cordoba Open (stad waar ik vandaan kom) verloren we in de eerste ronde, maar het was een unieke ervaring en het was de eerste keer dat ik tegen Bela speelde. Als ik getatoeëerd ben, zal het niet gekoppeld zijn aan het resultaat of voor de finale, maar meer voor het geleefde moment."

Het nieuwe avontuur met Black Crown

Francisco Gil en Pala Blackcrown- Doha

Xisco: “Of het nu gaat om het racket, de stijl of de mensen die er werken Blackcrown, ik ben erg blij. Erg blij om deel uit te maken van het merk. Met het racket (de Black Crown Special 16K), voelde ik vanaf het eerste moment iets speciaals. Of het nu gaat om sensaties of design, ik ben er dol op. Ik kan niet wachten tot mensen het racket proberen en de kwaliteit van deze pala zien. Ze is ongelooflijk."

Als je ook wilt spelen met een Black Crown zoals Xisco, aarzel dan niet om dit te doen profiteer van vaderdagaanbiedingen !

Het volledige interview met Xisco op video (in het Spaans met ondertiteling), staat hieronder!

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.