Yann Auradou was ook aanwezig bij deze geweldige viering van padel wat is de Greenweez Paris Premier Padel Major. Samen met zijn partner Manuel Vives speelden de Fransen op zondag 10 juli in de eerste voorronde tegen het duo Nicoletti – Ortega. De twee Fransen konden niets doen tegen het Spaans-Italiaanse duo en verloren met 6/3 – 6/0.

Bij onze microfoon keerde hij terug naar zijn optreden tijdens deze ontmoeting en naar zijn carrière van tennis tot padel.

"We maken een of twee fouten per spel terwijl zij dat niet doen"

"Het spel was erg ingewikkeld omdat we twee zeer goede spelers speelden, maar zoals je zegt was het waanzin, een droom die uitkwam toen we het veld betreden. Er waren waarschijnlijk 400 mensen, het gaf koude rillingen. Het was emotioneel heel moeilijk, maar we hebben gedaan wat we konden".

"Ik denk dat we veel ritme missen tegen spelers van dit niveau. We zijn niet gewend om zo met twee jongens te spelen. Achteraf zijn dit details, maar we maken een fout of twee per spel terwijl ze dat niet doen. Ze zijn heel precies op de lobben en weten alles van alles. Voorlopig zitten we ruim onder dit niveau”.

Van tennis tot padel

Voormalig tennisser Yann Auradou is een van die spelers van padel die de afgelopen jaren snel zijn gegroeid.

“Ik was een tennisser, ik bereikte niveau -4/6. Ik stopte in 2013 en stapte in padel eind 2015. Het klopt dat we steeds meer oud-tennissers zien. Zoals Benjamin Tison die ook -4/6 was, en die ik ken sinds ik 10 jaar oud was omdat we samen in de competitie zaten. Hij kwam neer op padel in 2014 en werd hij nummer 1 in Frankrijk. We zien steeds meer oud-tennissers over de vloerkleden van clubs padel.

Auradou Vives overwinning P2000 Perpignan 2022

Persoonlijk was ik in 2015 echt verslaafd aan deze sport, ik deed meeînais vier keer per week. Ik zag dat ik dankzij tennis toch wat faciliteiten had, ondanks dat ik in het begin niet wist hoe ik met de ramen moest spelen. Als ik aan een sport begin, ga ik er helemaal voor en beetje bij beetje zag ik dat ik dichter bij de besten kwam, dus ik wilde gaan en een aantal geweldige titels winnen. Daar hebben we het mee gedaan Manuel Vives afgelopen mei door het winnen van de P2000 in Perpignan.

Yann Auradou blinkt uit aan zijn rechterkant, maar voordat hij een van de beste Franse spelers aan de rechterkant was, was de Francilien een linkerspeler. Hij legt ons uit waarom deze verandering van kant.

Yann Auradou fip rise canet fly

"Ik ben van kant veranderd omdat ik moeite had om goede partners te vinden die aan de rechterkant speelden. Op dat moment waren er meer spelers aan de linkerkant en ik zei tegen mezelf dat ik naar een stuurpositie kon gaan. Met mijn explosieve spel kon ik pijn doen, het was een echt pluspunt. Dus begon ik het avontuur met Morgan Mannarino die links van mij een hele grote slagman was en we speelden meteen heel goed samen”

Om het interview in zijn geheel te zien, gewoon hieronder op de pagina YouTube de Padel Magazine.

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.