Tijdens de inhuldiging van Z5 Istres, Padel Magazine kon spreken met Zinédine Zidane, die bij de gelegenheid aanwezig was. De 98 wereldkampioen beantwoordt onze vragen.

Le padel, het is leuk!

Franck Binisti: Waarom Istres? aprIn Aix zien we dat je erg op het zuiden gericht bent…

Zinédine Zidane: Kortom, het is altijd een kans. Istres is een sportstad, open voor alle sporten. Ons project werd vriendelijk onthaald. Ik ben verheugd deze Z5 Istres vandaag te kunnen inhuldigen.

Wat het zuiden betreft, ja en nee, ik denk dat het elke keer afhangt van de kansen. Ons tweede Z5-centrum is geopend in Turijn, Italië, en het idee is om ook te kunnen bieden padel in de nabije toekomst zal dit snel gebeuren.

Op dit moment is er na Turijn geen ander project gepland, we luisteren naar kansen, maar we hebben geen haast.

FB: Speel je regelmatig? Gaan we je toernooien zien doen, zou het een plezier voor je zijn?

ZZ: Al zonder te spreken van concurrentie, de padel is een plezier voor mij omdat het een heel speelse sport is. Als ik op een dag de kans krijg om mee te doen, dan zal dat ook zo zijn, maar ik probeer in ieder geval af en toe te spelen voor mijn eigen plezier. In Spanje is het de nationale sport na voetbal, dus wanneer ik kan, speel ik omdat het echt een plezier is.

Of het nu in Frankrijk, Italië, Engeland, de padel begint heel snel te duren en wat niet vergeten mag worden is dat het een sport is die iedereen kan beoefenen. Dat is wat mij interesseert. Of ik nu met een ouder persoon of met een kind wil spelen, ik kan het. Er zijn niet veel sporten die dat mogelijk maken. Dit is ook het geval bij 5-a-side voetbal.Als je ouder wordt, moet je de afstanden verkleinen. de padel, het is een beetje zoals tennis, maar minder technisch. Je leert snel en hebt snel plezier.

FB: In het voetbal ben je een beetje een expert en speel je vaak minder hard, padel is het uiteindelijk eerder het tegenovergestelde? We zagen je spelen met Ale Galan, wat heeft het je gebracht?

ZZ: Absoluut, zelfs als ik toevallig speel met mensen van mijn niveau. Maar het is een plezier om met sterkere mensen te spelen omdat we snel vooruitgang boeken. Toen ik naast Ale Galan speelde, maakte ik niet veel fouten, terwijl wanneer ik naast iemand minder sterk ben, het ingewikkelder is. Een oplettend persoon zijn, helpt me enorm om te zien wat hij doet.

FB: Ben je vandaag een speler die lessen neemt om vooruitgang te boeken of blijf je liever instinctief?

ZZ: Het is nogal instinctief, kijken naar wat mijn teamgenoot doet en proberen de gebaren te leren. Om lessen te volgen moet je tijd hebben, en dit is niet per se mijn geval.

In het voetbal had ik iets aangeboren, maar ik werkte veel. Ik had deze technische kwaliteit, maar ik moest doorgaan en mijn gebaren perfectioneren. Het overkwam me dat ik de muur twee uur lang deed. Ik denk dat je een gave kunt hebben, maar je moet hard werken.

Vandaag wat ik op de baan wil padel, het is plezier maken met mijn vrienden. Ik hou niet van verliezen, dus ik doe er alles aan om te winnen als ik op het veld sta!

Gemengd kunnen spelen, een aanwinst voor de padel !

FB: Je wordt binnenkort 50 jaar, zou dit niet de gelegenheid zijn om een ​​feestje te bouwen rondom de padel ?

ZZ: Het zou kunnen, maar het probleem is dat ik voor mijn 50e verjaardag niet het recht heb om iets te organiseren. We gaan iets voor me organiseren, ik heb geluk dat ik mensen om me heen heb die zorgzaam en aardig zijn, en die dag hoef ik niets te doen.

FB: Met welke speler zou je willen spelen?

ZZ: Als ik naar het wiel kijk dat je hebt gemaakt, denk ik dat er een aantal interessante spelers zijn. Rafa Nadal zou noodzakelijkerwijs geweldig zijn, Laure Boulleau ook. Daar hou ik van padel, dat we gemengd kunnen spelen, dat we allemaal samen kunnen spelen!

zoals tijdens de Spaanse versie, trekt Zinédine aan het rad, wat opnieuw de naam van Christophe Dugarry onthult. Tegenover hen, Laure Boulleau en Cyril Hanouna!

Vind het interview in zijn geheel hieronder:

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !