Het duo Bastien Blanqué - Adrien Maigret ging gisteren goed van start tijdens de FIP Rise Canet.

Inderdaad, na een vlot verlopende wedstrijd, slagen de Fransen erin om de kwartfinales te bereiken door hun eerste wedstrijd tegen Zuazua / Martinez 6/4 7/5 te winnen. Gevraagd naar hun indrukken na de overwinning, vertrouwden de twee driekleuren in de microfoon van Padel Magazine.

“We speelden een solide wedstrijd”

MA: "De Spanjaarden speelden erg goed. Ze gingen door het kwalificatiebord. We waren verrast door het niveau van spelen, we wisten dat ze goed zouden spelen, maar ze speelden een erg goede wedstrijd. In het begin moesten we ook wennen aan de speelomstandigheden omdat het onze eerste wedstrijd in dit toernooi was. Mishandeld aan het begin van de wedstrijd wisten we onze servicegames toch vast te houden met de beslissende punten. Bastien verhoogde vervolgens zijn spelniveau gedurende de hele wedstrijd, hij was monsterlijk. We hadden een vrij solide wedstrijd en wonnen in twee sets. »

BB : “Adrien heeft een agressiever spel en daardoor kan ik mezelf naar voren projecteren en dat vind ik absoluut niet storend omdat we de laatste tijd een paar toernooien samen hebben gespeeld en het gaat heel goed, ik ben er erg blij mee. In de aanvalsfase zijn we efficiënt omdat we twee goede volleyballers zijn. We knallen goed. Voorlopig is alles goed. »

"Het is een kans voor mij om met Bastien te spelen"

EEN M : “Het is al een paar jaar geleden dat ik niet met een partner van Bastien's niveau heb gespeeld. Natuurlijk respecteer ik al mijn voormalige partners, maar het is een kans voor mij om met hem te kunnen spelen. Hij past zich aan mij aan omdat ik veel zal aanvallen en hij vooral links zal manoeuvreren. Ik heb het geluk dat ik een goede volley heb en een goede vibora en het is op deze punten dat ik vandaag erg sterk was. We communiceren en we proberen dingen op hun plaats te zetten. Ik heb minder voorbereiding dan Bastien, maar ik hou vol. »

Adrien Maigret en Bastien Blanqué winnaars op de P1000 in Marville

BB: “Voor Roland-Garros waren we naar Amsterdam gegaan om de FIP te spelen. We hebben graag deze kant van de voorbereiding. Een paar dagen geleden deden we de Marville P1000 om weer in het ritme te komen en weer samen te spelen. We wonnen de wedstrijd die erg goed is en we hebben gezien wat we moesten verbeteren. Vandaag ging het goed, het moet doorgaan. »

Adrien Maigret

MA:  “Ik ben momenteel gemotiveerd en ik wil profiteren van de mogelijkheid om met Bastien te spelen om mezelf te verbeteren, dus ja, ik ben inderdaad een perfectionist. Het is waar dat zelfs als we op een goed punt winnen, ik vind dat we soms drie schoten te veel gebruikten als ik een smash heb om te slaan en ik een push doe die extra schoten toevoegt, het kan de tegenstander geluk laten om het punt te winnen. Daarom ben ik soms niet blij, want achteraf moeten we wonderen verrichten en het is Bastien die het ook doet. Ik heb de indruk hem in moeilijkheden te brengen... Maar goed, het is ook mijn karakter (lacht). Het moet gezegd dat het spelen met Bastien me erg kalmeert. Wij moedigen elkaar aan.

Het duo speelt vandaag vanaf 1 uur hun kwartfinale tegen geplaatste 15 Mercadal / Mouliaa.

Deze bijeenkomst wordt live gevolgd ICI.

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.