Aan de zijlijn van de finale op FFT Padel Tour Nantes naar UrbanPadel Nantes Carquefou, Adrien Maigret sprak tijdens een interview met Mario Cordero. Vlak voordat hij tegenover de Franse kampioen stond padel in titel, Bastien Blanqué en Thomas Leygue, naast de Spanjaard, Adria Mercadal, kijkt Adrien terug op zijn halve finale en deelt zijn analyse over de komende finale.

https://youtu.be/BXE6qRmj77g

“Ik begin te klagen en Adria kalmeert mij”

Er was duidelijk wat speling aan het einde van de eerste set. We leiden 5/4, breken in de hand, en bij de enige kans om te breken, breken Max en Ben ons. De kracht van Adria in ons tweetal is dat hij mij mentaal vasthoudt en dat geeft mij een goed gevoel. Het is waar dat op die momenten, wanneer ik de stekker uit het stopcontact haal en ze overal teruggaan naar 5, ik een beetje begin te klagen en een beetje vertrouwen begin te verliezen. Adria was destijds erg solide.

mercadaal mecadaal mentaal

“Max Forcin wordt een beetje onderschat”

We hadden een geweldige tie-break, we namen snel de overhand in de tie-break, het was een weerspiegeling van de eerste ronde die we nog steeds domineerden. Het was een hele moeilijke eerste ronde, ze speelden heel goed. Benji die echt weer in vorm komt, hij keert terug naar zijn topniveau en Max Forcin die voor mij, denk ik, een enigszins onderschatte speler is.

Ik vind dat hij heel goed speelt, hij zit op het niveau van de allerbesten. We mogen niet vergeten dat hij een speler is die niet echt professioneel is, hij werkt ernaast, hij traint niet noodzakelijk elke dag en ik vind dat hij een heel hoog spelniveau heeft.

“Trouw aan het Franse circuit”

Ik ben nooit 100% pro geweest. Ik heb nog nooit een 100% seizoen gehad op het internationale circuit, elke dag trainen, naar Spanje gaan. Dat heb ik nog nooit gedaan.

Ik ben altijd semi-prof geweest, laten we zeggen. Dat wil zeggen dat ik een beetje op het internationale circuit heb gespeeld, ik heb altijd op het Franse circuit gespeeld, ik ben altijd trouw aan het Franse circuit. En daarnaast werk ik, nu ben ik coach padel. Je hebt mij waarschijnlijk ook wel eens op tv gezien.

“Ik versloeg Tison diagonaal”

Ik zal dus niet verbergen dat ik, sinds ik vorige week een beetje pijn in mijn pols had en momenteel veel lessen geef, niet veel heb gespeeld. Ik speelde een spel met Benjamin Tison, we speelden diagonaal, die ik diagonaal won... aan de linkerkant... (lachend)

“De wedstrijd zal veel van mij afhangen”

Bastien Blanqué en Thomas Leygue, ik verloor ze onlangs op het Franse kampioenschap in Toulouse, met Benjamin Tison. Ik werd heel goed ondersteund, ik word nog steeds erg goed ondersteund, dus ik denk dat de wedstrijd veel van mij zal afhangen. Ik zal braaf moeten zijn. Samen spelen ze heel goed, vooral in Frankrijk, ze zijn allebei erg effectief, ze hebben een heel complementair spel. Ze krijgen een tamelijk indrukwekkende dimensie. Op papier zijn we geen favoriet, maar we zullen proberen er alles aan te doen om deze hiërarchie een beetje op te schudden.

Ik hou van de omstandigheden, omdat er hoogte is. Daarna is het koud, dus er komt niet veel uit. Het zou fijn zijn als het 10 graden warmer was, dan zou het wat meer opvallen. Maar aan de andere kant, ja, de omstandigheden, de hoogte, het verandert allemaal allemaal hetzelfde, voor het plezier van het spel.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.