Adrien Maigret, Frans international, en Yoan Boronad, lid van het Franse juniorenteam en hoopvol op de padel French won dit weekend in La Rochelle een P1000, de eerste in de carrière van de jonge Catalaan. Adrien vertelt ons over deze kleine gebeurtenis.

Een rol van peetvader

Het idee om met Yoan op een P1000 te spelen ontstond toen hij mij om advies vroeg en hem wilde helpen bij het vinden van een materiële sponsor voor dit jaar. Ik bracht hem in contact met Kristina Clément van Nox. Hij tekende uiteindelijk voor het merk en dus vertelde ik hem dat ik de rol van peetvader op me nam in Team Nox en dat ik dit seizoen een P1000 met hem zou spelen.

Met mijn ietwat drukke schema kon ik zonder het seizoen geen eerdere datum vinden, maar ik had de mogelijkheid om vrij te zijn voor de P1000 op de 4ePadel uit La Rochelle, een club die ik erg leuk vind en een geweldige sfeer heeft. Ik heb een vriend die daar woont en daardoor kan ik hem elk jaar weer zien.

“Yoan controleerde het spel”

Yoan accepteerde mijn verzoek en we wonnen dit toernooi met een goede prestatie. We verloren slechts één set, in de kwartfinale, maar dat lag vooral aan mij: ik haalde adem in de tweede set, ik was de P2000 / FIP Bourg-en-reeks Bresse beu. Hij hield het huis in deze kwartfinale, waar hij erg solide was. Overwinning 7/5 4/6 6/2 tegen Paumard / Durieux. In de halve finale overwinning door beiden zeer goed te spelen tegen Coirault/Boutel: 6/2 6/3.

Overwinning in de finale 6/4 6/4 tegen Armagnac / Coulombeau. Geweldige finale, Yoan was erg goed in het controleren van het spel in de verdediging, waardoor ik impact kon hebben in de aanval. Hij trilde niet aan het einde van de set.

“Trots dat ik hem heb geholpen zijn eerste P1000 te winnen”

Ik heb hem over het hele toernooi geïnformeerd. Voor mij liggen zijn verbeterpunten in de basislijn/net-overgangen en in zijn volleykwaliteit. Over al het andere: intensiteit, mentaliteit, verdedigend spel, belichtingstijd, vibora, bandeja, hij zit al op een heel goed niveau!

Ik ben erg blij en trots dat ik hem heb geholpen zijn eerste P1000 te winnen, toen hij nog maar 16 jaar oud was. Als hij op het circuit is Premier Padel en ik zal over vier of vijf jaar commentaar geven op zijn wedstrijden op Canal +, ik kan met trots zeggen dat ik hem in zijn opkomst heb geholpen.

Foto credits: David Dadet

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !