Alain Idier, voorzitter van de Saint-Cyrien Club, deelt zijn traject binnen de club en legt uit hoe deze heeft geprofiteerd van de groei van de club padel, zonder tennis op te offeren. Hij onthult ook de volgende projecten voor de club, inclusief de integratie van augurk.

Van één tot zes nummers padel !

Mijn verhaal bij de club Saint-Cyrien begon in 2000. De club organiseerde zijn eerste sessies padel, waarbij sommige spelers nog steeds actief zijn. Ik was toen nog geen lid. Het enige tekort aan padel had een harde vloer en was eenvoudig omgeven door balustrades. Saint-Cyrien was een beetje een pionier omdat het een van de eerste clubs was die over een baan beschikte padel. Bij de start hadden we slechts 5 tot 6 jonge spelers, waaronder Olivier Frandjian en Thomas Paoli.

Ongeveer vijf jaar geleden ben ik bij de commissie gekomen, te beginnen met het ontwikkelingswerk. Kort daarna kochten we een tweede nummer en ons avontuur padel heeft momentum gekregen. Met het groeiende enthousiasme hebben we snel nog vier nummers toegevoegd, zodat we in zeer korte tijd zes nummers in totaal hebben.

Er was een kritiek moment toen we de club bijna kwijtraakten. Het gemeentehuis had het vertrouwen in het voormalige presidentschap verloren en overwoog een schone lei. Geconfronteerd met deze situatie besloten we gemeenteambtenaren te ontmoeten om onze kandidatuur voor het presidentschap voor te stellen. Zo werd ik in maart 2023 president.

Zoals Bernard Tapie

Ik wilde dat oude leden van de club mij zouden vergezellen in dit avontuur. Daarom heb ik ermee ingestemd voorzitter van de club te worden, op voorwaarde dat ik gesteund word door Benoît Chareyre, Thomas Paoli en Yannick Gueguen, die samen meer dan veertig jaar clubervaring hebben. Met hun steun en de tijd die ik eraan kon besteden, was ik klaar om de leiding van de club over te nemen.

Voor alle duidelijkheid: toen ik aankwam als voorzitter van de club, speelde het damestennisteam om de hogere divisie te bereiken. Gepassioneerd volgde ik hun reis aandachtig. Kort daarna bereikten ze voor het eerst het nationale niveau. Zoals ik tijdens een eerdere discussie gekscherend zei, was het “een beetje zoals toen Bernard Tapie de teugels van OM overnam en zij kampioen werden”!

Picklebal komt eraan

Momenteel bestaat ons team uit negen personen, waarvan er zes al jarenlang lid zijn van de club. Onze sponsors boden ons de financiële steun die nodig was om ons damesteam te volgen in internationale competities en projecten te lanceren. Onder deze projecten hebben we drie nieuwe minitennisbanen geïntroduceerd en zijn we begonnen met de integratie van pickleball, omdat de oppervlakte beide sporten mogelijk maakt. Pickleball is nog nieuw voor ons, ik weet niet hoe het gaat worden.

Deze sport trok onze aandacht na een gesprek dat ik twee jaar geleden had met Cyril Saulnier. Hij legde mij uit dat als de padel was nog niet erg populair in de Verenigde Staten, daar was pickleball zeer succesvol. We spraken met onze tennisleraren en besloten deze sport te proberen. Vervolgens hebben we drie vaste pickleballbanen aangelegd. Het is wel grappig, want al vóór de ingebruikname van het terrein kregen we verzoeken om informatie.

We overwegen om ons aanbod nog verder te diversifiëren, omdat we een ruimte hebben die momenteel niet wordt gebruikt en die we graag willen omvormen tot een sportschool. Het doel is om een ​​omgeving te creëren waarin onze jongeren verschillende sportieve activiteiten kunnen ondernemen padel, tennis, pickleball of minitennis voor kinderen.

Een sterke dynamiek

Dit jaar hebben we 830 nieuwe registraties geregistreerd. Deze dynamiek dwingt mij om de toevoeging van twee nieuwe nummers te overwegen padel om te anticiperen op een sterke vraag aan het begin van het volgende schooljaar. Zonder deze twee extra tracks weet ik niet of we niet genoodzaakt zullen zijn het aantal inschrijvingen te beperken, want ik wil het tennis niet opofferen.

Ik ben er zeker van dat de padel zal de komende jaren blijven evolueren, dit is een overtuiging die ik sinds 2017 heb gehandhaafd. Ik heb dochters die op nationaal niveau tennissen, en mijn enige zorg is dat ze het tennis geleidelijk zouden kunnen opgeven ten gunste van padel.

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.