Geïnterviewd door onze collega's van Marca, Alex Ruiz sprak over zijn moeilijke scheiding van Momo Gonzalez. De "Captain America" ​​van padel richt zich nu op zijn nieuwe samenwerking met "El Gato". Het doel, om het potentieel van dit nieuwe duo te onthullen op de Granada Open.

De delicate scheiding met Momo Gonzalez

"We hadden moeite om goed van start te gaan. In Abu Dhabi hebben we een mooie wedstrijd gewonnen van Maxi en Campa, we bereikten de halve finale in Doha door nummer 1 te verslaan. Maar in vergelijking met de verwachtingen wilden we regelmatiger zijn."

"Mensen verwarren regelmaat soms met resultaat. Als ik het heb over consistentie, heb ik het over het spelniveau en de sensaties als speler. Ik wil altijd het beste in gamen, maar deze keer Ik denk niet dat we het niveau van stabiliteit hebben bereikt dat we wilden. We wilden dat de topparen naar de loting keken en tegen elkaar zeiden "wauw, we gaan het opnemen tegen Alex en Momo". Ondanks een jaar werken denk ik dat het niveau van ons duet met Momo is gestagneerd."

Alex Ruiz Momo Gonzalez Joy Master Finale 2022

"Momo is mijn vriend en ik wil altijd het beste voor hem. Het verlaten van een partner net aan het begin van het jaar stoort me enorm en maakt me erg verdrietig omdat het iets is dat niet bij me past. Het is gemakkelijker om verlaten te worden dan om iemand te verlaten, zoals in romantische relaties. In beide gevallen probeerde ik de dingen op dezelfde manier op te vatten, maar deze keer was het erg moeilijk. Hij is mijn vriend en alles wat we op het veld meemaakten was echt. We hebben het niet op tv gezien, maar na de laatste wedstrijd met Momo in Paraguay barstte ik in tranen uit."

De schadelijke impact van sociale media

"Het doet me pijn dat mensen niet stoppen om de persoon te leren kennen en vasthouden aan het feit in plaats van wat dat feit omringt. Mensen zeggen "kijk naar deze man, hij verliet Momo na slechts drie toernooien, ze waren een heel goed paar... en het is waar, we waren een heel goed duo."

"Maar hey, mensen kennen je niet, ze denken dat ik Momo verliet, Ik probeerde mijn best te doen en ik was duidelijk tegen hem voor Chili. Ik wilde wat het beste voor hem was. Er zijn kritieken die niet constructief zijn. Dit zijn dingen die pijn doen omdat mensen alleen vasthouden aan wat er aan de oppervlakte gebeurt.”

"Ik denk dat mensen een kort geheugen hebben omdat ik alle reacties op Tello heb gelezen… en ook op Paquito! Het verbaast me dat veel mensen zo over twee spelers praten, misschien hebben ze een slechte periode doorgemaakt, ja, of konden ze niet met elkaar opschieten, maar we mogen niet vergeten dat het twee uitzonderlijke spelers zijn."

Schrijf een nieuwe pagina met El Gato

"We gingen naar Chili, een wat chaotische reis, en daar kreeg ik een bericht van Tello en daar werd ik erg blij van, want hij is een speler die ik altijd heb gewaardeerd. Ik heb Momo eind vorig jaar zelfs verteld dat we soortgelijke spellen hebben. Ik hoop dat de verwachtingen zullen worden vervuld en dat de sensaties zullen worden weerspiegeld op de baan."

"Voorlopig blijf ik in Malaga wonen, maar de paar weken dat we vrij zijn ga ik naar Madrid om te trainen met Rodri (Ovide) en Tello. Het idee is om het hele team zoveel mogelijk te verbinden om als robots te werken.

"Ik had de afgelopen dagen mijn twijfels over hoe we het defensieve aspect gingen aanpakken, maar die verdwenen ineens. Momenteel trainen we samen en het is alsof we elkaar al heel lang kennen. Tello geeft me veel op het veld, ik denk dat hij me veel kan brengen. We hebben geen specifiek doel gesteld, maar ik denk dat we samen de best mogelijke positie in het klassement kunnen bereiken.”

Alex Ruiz en Juan Tello spelen dinsdag hun eerste wedstrijd tegen Pincho Fernandez en José Antonio Diestro, de finalisten van de Open 500 in Reus.

Om het volledige interview in het Spaans te zien, het is hier.

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.