Het was de grote aankondiging de l 'APT Padel Tour van het laagseizoen: Adrian “Tito” Allemandi voegt zich bij het circuit van Fabrice Pastor. Padel Magazine ontmoet hem in de Beausoleil-club voor een exclusief interview.

Padel Magazine : U bent in Beausoleil. Heb je nuggets van de toekomst gevonden? padel globaal?

Tito Germani:“Allereerst is het een plezier om bij je te zijn Padel Magazine voor dit gesprek. Ja, ik heb hier in Monaco getraind met de jonge spelers. Er is er een die heel goed speelt en die 23/24 jaar oud is. Het niveau hier in Monaco verraste me.”

"Ik word uit de bar geschopt"

Padel Magazine : We wilden over je verhaal praten. Waarom speel je? padel ?

Tito Germani:"Het is eindelijk toeval dat ik speel padel. Van jongs af aan speelde ik voor het eerst tennis. Door de crisis in Argentinië in de jaren 2000 moest ik het tennis verlaten. Ik besloot naar Spanje te verhuizen, maar ik had geen papieren. Ik begon te werken in een bar."

“Ik werd uit de bar gegooid en wist niet wat ik moest doen. Waar ik woonde was een land van padel. Ik begon kleine posters op te hangen om tennisbanen weg te geven en padel. Mensen begonnen zich aan te melden en er waren meer mensen in de padel. '

“Om meer mensen te ontmoeten uit de wereld van padel, Ik begon me in te schrijven voor toernooien en ik begon toernooien te winnen in 2003/2004-. In 2005 begon ik previas te spelen in het professionele circuit.

Padel Magazine : Was het toen je begon moeilijk om op een professioneel circuit te starten?

Tito Germani:"Ja, het was zwaar. Er waren niet zo veel paren die exclusief waren gewijd aan padel, maar de reiskosten, hotel, catering, die moesten we betalen. Het prijzengeld was tien keer lager dan vandaag.”

De evolutie van padel

Padel Magazine : Wat is het verschil tussen de padel van uw begin en de padel vandaag?

Tito Germani:"De padel veel geëvolueerd. We speelden op banen met muren, die allemaal 4 meter lang waren. Toen ik begon, waren het al Juan Martin Diaz en Belasteguin die de . domineerden padel. Alles ging langzamer. Voordat de speler aan de rechterkant het punt voorbereidde en de speler aan de linkerkant klaar was.

"Nu zijn de spelers veel wendbaarder, groter en agressiever. De speler aan de rechterkant als aan de linkerkant kan de punten afronden. De bal komt er meer uit en we spelen met ramen. We kunnen om 3 uur vertrekken. En het zal nog veel veranderen.

Padel Magazine : Wat kunnen we zeggen over uw persoonlijke evolutie in de padel ?

Tito Germani:“Vroeger speelde ik een beetje “tennis” op een tennisbaan. padel. Ik was op zoek naar winnaars van alle plaatsen op de baan. Ik werkte niet zo veel met de punten. Na verloop van tijd begrijp je dat het beter is om geduldiger te zijn en geen onnodige fouten te maken. Ik ben nu een meer strategische speler.”

"Tennis helpt noodzakelijkerwijs als basis"

Padel Magazine : Hebben spelers die uit het tennis komen uiteindelijk een voordeel in padel ?

Tito Germani:"Vroeger ja. Bijna iedereen kwam van tennis. Tegenwoordig zijn er in Argentinië, in Spanje, in Zweden exclusieve academies van padel. De spelers beginnen op 4 jaar oud, en maken een hele carrière van padel. Op de twee professionele circuits zijn er vandaag jonge spelers, uitsluitend van padel. Maar tennis helpt natuurlijk wel als basis.”

“Ik voel me hier thuis”

Padel Magazine : Hoe begon het verhaal met de APT? Padel Toren?

Tito Germani:“Ik ben nu een exclusieve APT-speler Padel Toren. Ik ben verheugd om aan dit circuit deel te nemen. Het is een groep mensen die veel naar me hebben geluisterd en ik denk dat ik veel kan toevoegen aan dit circuit. Mijn relatie met hen begon in juli. Ik sprak met leden van het personeel en analyseerde de situatie met mijn familie. Het was tijd voor mij om een ​​nieuwe fase in te gaan.”

"Het zijn nieuwe rivalen en uiteindelijk ken ik er maar heel weinig. De groep stafmensen, ik ken ze al meer dan 10 jaar. Ik voel me thuis. En ik kan niet wachten om te beginnen.”

"Wat de WPT ook zegt, het kan me niet schelen"

Padel Magazine : Was het ook een manier om te zeggen dat het op het andere circuit niet goed ging? We zien momenteel veel veranderingen.

Tito Germani:“Er is een beetje van alles. de World Padel Tour geweldige dingen voor gedaan padel, en daar ben ik ze dankbaar voor. De WPT heeft ook dingen gedaan waar ik het persoonlijk niet mee eens ben. Bijvoorbeeld verplichtingen, verboden. De speler van padel moet gratis zijn, en is dat in feite ook. Hij kan spelen waar hij wil, wanneer hij wil. Zoals bij alle sporten. Ook op sportief vlak, met dingen waar sommige spelers oké mee zijn en andere niet.”

"Dit zijn niet de dingen die mij tot de beslissing hebben gebracht. Ik koos dit pad omdat ik me niet zo nuttig voelde in dit circuit, en ik denk dat ik nog een aantal, hele goede jaren van padel voor me, en wat de WPT ook zegt, het kan me niet schelen. Ik wil vrij zijn om te kiezen om te spelen waar ik gelukkig ben, en ik heb gekozen voor de APT Padel Toren."

APT-doel #1

Padel Magazine : Wat is uw doel op de APT?

Tito Germani:"Ik speel altijd om te winnen. Natuurlijk wil ik nummer 1 zijn. Maar er zijn veel rivalen waar ik niets van weet. Ik zag ze op tv omdat ik vorig seizoen naar de APT keek. Maar ik ken ze niet zo goed. Ik geloof in mezelf en ik hoop dat het goed uitpakt voor mij.”

Padel Magazine : Wie ken jij op het circuit?

Tito Germani:“Natuurlijk Fede Quiles die mijn partner was. Ik ken Cristian Gutierrez die jarenlang een grote rivaal was. Ik ken Chozas met wie ik speelde, Tolito Aguirre, Restivo... Daarna zag ik natuurlijk Chiostri, Alfonso, Dal Bianco, Arce, Oliveira. Maar ik ben ze niet tegengekomen. Ik weet dat het heel moeilijk zal worden en ik bereid me erop voor. Het beste van mij moet nog komen."

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !