Au Cupra Padel-Point Tour de 4PADEL Bordeaux, we hebben veel over deze jonge speler gehoord padel : Antoine Julien. Daarom gingen we hem ontmoeten, om wat meer te weten te komen over zijn project en zijn ambities.

Een dagelijks leven vol padel, zonder zijn studie te vergeten

“Ik ben 15 jaar oud en zit in de eerste klas van de Victor-Louis middelbare school in Talence (binationale Frans-Italiaanse klas). Mijn oom Laurent De Barbeyrac (Frans nr. 72) werkt in de padel en zette mij aan de gang. Drie jaar geleden volgde ik mijn eerste lessen bij Jean-François Fabre in Gradignan. Ik vond het meteen leuk, ik was er helemaal verslaafd aan.”

“Gemotiveerder dan ooit na een pauze van twee jaar hervatte ik in oktober 2022 het sneeuwschoenwandelen met lessen bij Big Padel met JT Peyrou. Nu word ik gevolgd door Florent Couturier, hier op 4Padel Bordeaux, in een serieuzer project met training van 10 uur per week. We doen ook aan fysieke training, tactiek, mentale coaching en voedingsmonitoring.”

“Het doel is om mijn dagelijkse leven te kunnen balanceren tussen training en lessen, zodat er geen gaten zijn en ik tijd heb om te trainen.”

Bereik de Top 1000 vóór januari 2024

“Momenteel sta ik op de ranglijst 1772ème, met enkele overwinningen in P100 en P250. Ik wil voor de P500 gaan en vóór januari 1000 de Top 2024 bereiken. Ook zou ik op een dag graag deel willen uitmaken van de Franse Top 30 en Frankrijk internationaal vertegenwoordigen, in FIP en Premier Padel. '

Antoine Julien

Spanje in het vizier?

“Ik ben al op de hoogte van de Spaanse academies zoals die van de coach van het Franse team Pablo Ayma. Hij traint Julien Seurin, Philemon Raichman en Manuel Vives, die Franse Top 30 en Top 200 zijn bij de FIP. Het zijn hele goede spelers die snel vooruitgang hebben geboekt, dus het heeft resultaat.

Cristián Gutierrez (Sanyo's neef) heeft zijn academie in Santander, ik heb al een paar lessen bij hem gevolgd. Ik vraag veel, het is een project dat mij nauw aan het hart ligt en omdat het een passie is, geef ik alles wat nodig is om mijn doelen te bereiken.”

Het Franse team in perspectief

‘Neem het voorbeeld Timéo Fonteny en Yohan Boronad, volwassener in het veld en met meer ervaring, die ik vandaag niet heb. Ben echt begonnen padel een jaar geleden en nu ik nu ben, denk ik dat het al behoorlijk goed is en dat het nog lang niet voorbij is. Het project van erbij zijn Frankrijk teamNatuurlijk denk ik erover na, maar op dit moment heb ik niet het niveau en dat is normaal omdat ik niet de ervaring en tijd op het terrein heb die deze jonge mensen hebben. Maar als ik het in één dag kan passen, zal het fantastisch zijn.”

“Ik heb dit jaar de Franse Jeugdkampioenschappen niet gehaald omdat ik geen partner had en niet genoeg had getraind. Het is nog niet eens een jaar geleden dat ik serieus terug was, dus ik geef er de voorkeur aan om goed getraind te zijn en goed te presteren, dan daarheen te gaan om te verschijnen.”

Evolueer als speler en als man dankzij sponsors

"Vandaag, Ik ben actief op zoek naar sponsors om mij te steunen in mijn project. Ik heb een club Mijn Padel bij La Brède die vanaf het begin bij mij is geweest, bedank ik hen enorm, met 4Padel die mij ook vergezelt. Mijn ouders natuurlijk, zonder wie niets mogelijk zou zijn.”

“Ik ben op zoek naar sponsors waarmee ik kan evolueren als speler en als man: voedzame sponsors, sponsors voor sporthallen, om me fysiek en ook mentaal te ontwikkelen. Het mentale deel is, zoals we weten, uiterst belangrijk in de padel. '

“Als mensen geïnteresseerd zijn om mij te volgen in mijn project en bereid zijn mij te vertrouwen, dan heb je mijn netwerken en mijn contactgegevens. Dus ga je gang, geloof me.”

Om het nieuws van Antoine te volgen, hier is het zijne Instagram account.

Bekijk zijn interview volledig:

Lea Deutsch

Gepassioneerd over Padel sinds 2018 met talloze ervaringen op het gebied van communicatie en contentcreatie, wil ik mijn passie met u delen via mijn geschriften.