Audrey Casanova is een buitengewone speler vanwege haar bescheidenheid en dynamiek in de padelwereld. Meervoudig kampioen van Frankrijk, vice-kampioen van Europees Padel, vertelt ze over haar veranderingen, haar ambities.

We hebben het over degenen die naar Spanje vertrekken, maar niet over degenen die in Frankrijk blijven ...

Naar Spanje gaan is een geweldig project, maar het wordt niet aan iedereen gegeven. Naast motivatie, moed en verlangen, moet je de financiële middelen hebben om daar naartoe te gaan. Ik weet niet of je al een sportseizoen in Spanje hebt gekost door het spel maximaal te spelen ... Ik wens Laura Clergue veel succes, mijn partner die in Madrid vecht om te proberen deel uit te maken van de spelers van de World Padel Tour. Het vergt lef om je familie, vrienden en beroepsleven te verlaten, maar de financiële parameter is naar mijn mening erg belangrijk in dit project.

Naar mijn mening is het mogelijk om andere manieren te vinden om vooruit te gaan voordat we overwegen om het beste wereldniveau te bereiken, vooral voor een vrouw.

Wat heb je veranderd in je training? Wat is je programma in Frankrijk?

Sinds Laura wegging (januari 2017) heb ik mijn manier van trainen veranderd. Ik deed eerder veel spellen met mannelijke spelers, weinig training bij 2, geen echte vaste trainer. Nu volg ik lessen bij José Luis Salines, een Spaanse coach, organiseer ik repetitiewerk, reeksen, met gemotiveerde clubspelers. Ik durf af en toe de bal te slaan met een aantal zeer goede Franse spelers zoals Laurent Boulade. Ik train ijverig op fysiek niveau, met een fysieke trainer (Julien Leroy). Ik werk tactieken met video's. Uiteindelijk heb ik de manier waarop ik eet veranderd en raadpleeg ik een fysiopreventie. Het nadeel is in wedstrijden in Frankrijk, een beetje beperkt bij vrouwen ...

Wil je de kans krijgen om deel te nemen aan goedgekeurde herentoernooien?

Ik zou heel graag de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan de gehomologeerde wedstrijden voor heren. Damestoernooien zijn zeldzaam, de tafels zijn klein (moeilijk om meer dan een dozijn paren te verzamelen, zelfs voor een P1000), en de deelnemers zijn hetzelfde. Het ontmoeten van verschillende tegenstanders in officiële competities draagt ​​enorm bij aan de voortgang van de speler. In Spanje hebben meisjes dit probleem niet, ze hebben er echt baat bij in vergelijking met de Fransen.

De paddle voor vrouwen vordert, maar vind je je account?

Ik ben blij te zien dat de padel in Frankrijk evolueert. Spanjaarden (Frankrijk) spelen bovendien steeds meer in Frankrijkcompetities. De laatste 2-jaren merk ik dat er een enorme vooruitgang is (sinds het FFT-tijdperk). Ik denk dat er nog steeds een onevenwicht tussen Noord en Zuid is in de ontwikkeling van deze sport die moet worden gecorrigeerd. Meer en meer circuits worden gecreëerd met podia in heel Frankrijk. Zeer binnenkort zullen er grote padelprojecten zijn die de dag zullen zien, vooral met het nieuwe team aan het hoofd van de FFT en ik kijk er naar uit. De paddle voor dames moet nog worden ontwikkeld.

Interview door Franck Binisti
Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.