Tijdens de Cupra Padel Point Tour au Padel Club van Bandol, Alice van Caunes geïnterviewd een van de "oudsten" van padel Frans en huidige coach padel in Bandol: Aurelien Grandmont.

Harde paden en betonnen muren

“Mijn debuut bij padel dateert uit 2011. Er waren harde paden, betonnen muren en zachte hekken. Ik werkte op een middelbare school en ernaast was een club van padel, die van Jean-Marc Dalain. Toen ik jong was, werd ik verliefd op tennis padel, en hier sta ik 12 jaar later voor je.

Mijn mooiste herinnering blijft Mexico in 2012 tijdens het WK. Het was geweldig! De slechtste herinneringen zijn voor mij de gemengde toernooien. Het is eigenlijk nooit een goed idee…”

Van werelden tot coaching

“Ik kreeg de kans om het WK te maken in 2012, een jaar na mijn debuut in deze sport. Ik heb nooit echt de ambitie gehad om deel uit te maken van het Frankrijk-team, ook al was ik natuurlijk erg blij om dat jaar deel te nemen aan het Team Frankrijk-avontuur. Ik heb mezelf nooit echt geprofessionaliseerd, omdat het altijd voor de lol was. Het coachingsgedeelte daarentegen vind ik geweldig. Dit jaar volgde ik Laura Clergue en Fiona Ligi, en ik evolueer meer en meer naar dit aspect dat ik erg leuk vind.”

team frankrijk wereld 2012 mexico

Toernooien kunnen moeilijk zijn voor beginners

“Toernooien kunnen moeilijk zijn voor beginners. Ik denk dat er categorieën moeten zijn die niet alleen rekening houden met het gewicht van een paar, wat al het geval is, maar ook met de ranking van de spelers. Verbied bijvoorbeeld de top 100 om deel te nemen aan P100's. Het kan frustrerend zijn voor nieuwe spelers om altijd te verliezen. Het is belangrijk dat ze soms winnen, voor hun zelfvertrouwen en hun moreel.”

Het T-shirt van Gustavo Kuerten

“Ik speelde toen met Julien Lacroix en Mathieu Abautret, en we kochten hetzelfde t-shirt: de Gustavo Kuerten van Roland-Garros. Behalve dat we een paar nederlagen hebben geleden met dit t-shirt, dus we dragen het niet meer!

Volgend jaar organiseren we opnieuw een etappe van de Cupra Padel Point Tour. Het gaat heel goed en er hangt een hele goede sfeer. Juichen."

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.