De Franse nummer 1 Benjamin Tison kwam na de zijne naar onze microfoon nederlaag op Roland-Garros met Victor Mena tegen Alba/Marcos. De Parijzenaar keert terug op deze teleurstelling.

Een zware nederlaag

Tison-Mena-Paris-Major-2023-Roland-Garros

“Het is een wedstrijd die we heel gemakkelijk in twee sets moeten winnen. In de eerste set stonden we met 5/2 double break voor. We begonnen heel goed aan de wedstrijd, maar toen draaide het: we maakten drie slechte acties. We spelen een tie-break waarbij we twee setpunten pakken, maar deze verliezen we.

In de tweede set winnen we met 6/3 terwijl we in alle games breakpoints hebben en deze set hadden we met 6/1 of 6/0 kunnen winnen.

In de 3e set leiden we een 4/1 dubbele break en dan geef ik het fysiek op…’

pijn aan de pols

“Als het Roland-Garros niet was geweest, had ik dit toernooi niet gespeeld omdat ik tien dagen geleden mijn pols bezeerde. Sindsdien heb ik niet meer gespeeld. Ik gebruik ontstekingsremmers en uiteindelijk was ik er een beetje naast.

Maar dat neemt niet weg dat we deze wedstrijd in twee sets moeten winnen.

Het was een fysiek zware wedstrijd met veel intensiteit en lange punten. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe minder er uitkwam. Het was moeilijk voor Victor om te typen, terwijl hij normaal gesproken heel goed typt.

De omstandigheden brachten het spel in evenwicht. Het was een heel goed deel, maar het zal moeilijk te verteren zijn. Het is nog steeds sport, het is leven. Ik zal anderen verliezen, ik zal anderen winnen. “

Victor Mena, een diamant die gepolijst moet worden

“Als hij goed speelt, wint hij ongelooflijke punten. Ik was erg solide, maar hij was het die de punten en de fouten maakte. Mentaal was het erg moeilijk voor hem, die van de academie van Madrid komt: aangezien onze twee tegenstanders met hun coach van zijn academie kwamen. Ik denk dat we deze wedstrijd tien keer spelen en acht keer winnen.

Ik ben heel expressief, of het nu is om hem aan te moedigen, of als ik merk dat hij de tactiek niet respecteert. Hij is nog jong en heeft moeilijke tijden achter de rug. We kunnen het goed met elkaar vinden op het veld, er is geen probleem. Ik ben veeleisend, en zeker nog meer tegenover mezelf…

We kunnen niet zeggen dat het een positieve wedstrijd is, ook al speelden we tegen spelers van 38 en 62 jaar, dus beter geklasseerd dan wij. Ik ben teleurgesteld omdat we deze overwinning hebben behaald, we wilden nog een moment beleven in een tweede ronde op Roland Garros. Maar ik denk dat als ik het had verdiend, ik het zou hebben gewonnen...'

pc: Premier Padel

Amance Redondy

Fan geworden van padel, Ik ben van plan u op de hoogte te houden van al het nieuws padel ! Tot snel op de piste!