Benjamin Tison, de Franse nummer 1 blikt terug op zijn wedstrijd tegen Campagnolo / Garrido in de eerste ronde van hoofdbestuur van Blockchain.com Miami Open. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om ons te vertellen over zijn gevoelens, maar ook over de toekomst.

“Onze tegenstanders hebben weinig gemist”

Er is geen goed of slecht spel. We spelen buiten met veel wind. We zijn er niet zo aan gewend.

De eerste set is voor mij. Ik had veel lobs en smashes te doen. Ik heb mezelf verkocht. Ook een beetje pech denk ik.

Toen ik de sleutel vond door roosters te maken, kinderwagens door geduldiger te zijn, wonnen we veel punten.

In het midden van de tweede set is het Teo die een beetje kraakt bij 40/15 op onze service en die deze break veroorzaakt.

Onze tegenstanders waren gewoon sterker. Zelfs vandaag hebben ze een marge. Campagnolo miste heel weinig terwijl wij meer op hem hadden gespeeld. Niet te veel opties en kansen om tegen dit paar te nemen.

“Ons dagelijks leven is de previas”

We hebben goede vorderingen gemaakt. we hadden een aantal zeer goede wedstrijden in previa. Ik denk dat we niet gewend zijn om in deze omstandigheden te spelen, met deze mogelijkheid om uit te gaan. Met de komst van de nieuwe circuits zullen we zeker meer gelegenheid hebben om aan deze omstandigheden te wennen.

Misschien ontbreekt er een overschot aan mentale en energie. We waren solide zonder meer. Geconfronteerd met betere paren, moet je meer geven.

Ons dagelijks leven is previas. Het doel is om 4/5 schilderijen te maken.

Met Teo zijn we complementair. Om ons te verslaan, zullen we goed moeten spelen. Ik hoop dat het regelmatig mijn plek zal zijn. Ik zal alles geven. Ik hoop dat ik me kan blijven verbeteren.

“We zullen de 2 circuits spelen: FIP QSI Tour en World Padel Tour"

Zoals alle beste spelers, zullen we op het QSI / FIP TOUR-circuit zijn. Er komt een juridische oorlog. Maar dat boeit mij niet. Ik ben lid van de spelersvereniging. (Noot van de redactie. Beroepsvereniging van spelers)

Na afloop zijn de spelers het onderling niet allemaal eens. Voor mij is het normaal dat de top 20 van de wereld meer gewicht in de onderhandelingen heeft. Ze verkopen de kaartjes, ze promoten deze sport. Ik zal daaraan voldoen en zoveel mogelijk toernooien spelen en proberen dichter bij deze beste spelers te komen.

Nu allemaal achter Alix, die nog steeds de 20e speler ter wereld is en ons een goed resultaat zal bezorgen!

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.