Na kwalificatie voor de hoofdbestuur van FFT Padel Tour Perpignan 2023 en de 3 groepsoverwinningen, vertrouwde Cyril Hanouna het ongelooflijke sportieve en menselijke avontuur toe waarin hij leeft padel.

“Voor deze P2000 was ik niet goed, maar nu…”

Teo Zapata was monsterlijk. Maar ik zal je zeggen, ik was niet zo goed voordat ik aan deze P2000 begon. Nu we deze kwalificaties hebben gehaald, ben ik als een gek. We hebben het sowieso over een hoofdtabel in P2000, de elitetoernooien van het Franse circuit.

Ik speel de hele tijd. En spelen met Teo is een geweldige kans. Hij brengt me tactisch veel. Ik denk dat ik me daar beter voel dan voorheen.

Het lukt me beter te verdedigen, mijn tijd te nemen. Ik voel me zelfverzekerder.

Teo Zapata als Kylian Mbappé

Het moet gezegd worden, Teo is de tegenstanders te slim af. Zelfs als hij de bal niet aanraakt, dwarsboomt hij ze.

Het is zoals Kylian Mbappé in het voetbal, we gaan anders spelen omdat er een fantastische speler tegenover staat. Teo, het is hetzelfde, de tegenstanders worden gedwongen niet te spelen zoals gewoonlijk. Ze moeten hun spel veranderen.

Regelmatig spelen met Teo is ook een pluspunt. We kennen elkaar steeds beter en we hebben een tactiek die zijn vruchten begint af te werpen.

Een vermelding in de Top 200?

We hebben verschillende diensten gedraaid in P1000, nu deze 16e in P2000.

Voor deze P2000 had ik gepland om terug te keren na mijn wedstrijden vandaag. Ik ben blij, ik ben gek om te zien wat we hebben kunnen doen. Ik heb een gekke partner. En het is waar dat ik ben bevoordeeld.

Met de verzamelde punten in P1000 en in dit toernooi, denk ik, hoop ik te kunnen doorbreken de top 200 in juni. Dat zou voor mij al geweldig zijn.

“Ik heb meer vertrouwen in mezelf en dat zie je op de baan”

Ik heb veel ballen geraakt. En die regelmaat verklaar ik ook door het vertrouwen dat de laatste tijd is opgedaan.

Ik ben ook afgevallen, 8 tot 9 kilo. Fysiek voel ik me veel beter. Zelfs in deze 3e game bleef ik in mijn game en had ik geen fysieke afwezigheden.

Vroeger had ik deze vermoeidheid soms vanwege de opgehoopte lucifers. Lichamelijke arbeid loont. In deze geweldige tiebreak tegen Harold Bernard en Damien Fave zat ik fysiek goed, mentaal ook. Ik neem mijn tijd niet meer.

Het Top 100-doel te ingewikkeld?

Ik denk dat ik vroeger ook bang was. Ik zei tegen mezelf dat ik hier niets te doen had, het is niet mijn plek.

En nu, zeg ik tegen mezelf, ook al ben ik veel zwakker dan de spelers hier, ik probeer mijn rol te spelen, vertrouwen te winnen en de tegenstanders te slim af te zijn.

Ik denk dat het top 100-doel echt heel ingewikkeld zal zijn. Ik probeer resultaat te boeken, het kost me veel tijd. Hiermee raak ik alles kwijt padel, mijn familie, mijn vrienden (lacht)… Maar ik hou van de sfeer.

Ik ben bang om mijn doel te bereiken

Ik ben bang om het doel te bereiken, want ik zou ook heel snel naar beneden kunnen gaan.

Nu al daar, ik zou graag willen genieten van de ranglijst van de maand juni. Want als ik al een 1 voor mijn ranking zie staan, dan is dat geweldig. Het zou me nog meer kunnen stimuleren, deze ranking kan me ook beschermen tegen topparen (geplaatst). Ik vecht.

Morgen spelen we Mathieu Armagnac en Alexandre Toppin. Het zal lastig zijn. We zullen proberen de exploit te maken.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.