Padel Magazine - Interview van Didier DESCHAMPS geregisseerd door Kristina CLÉMENT de 11 december 2013 in de Royal Riviera Padel Club van Beausoleil na een fel 2h padelfeest en een stralende zon ...

Kristina CLÉMENT (KC) - Wanneer en hoe heb je de padel ontdekt? en waar?

Didier DESCHAMPS (DD) - Wanneer? In Marseille, het eerste jaar dat ik een OM-coach werd, wist ik helemaal niet. Ik ontdekte in Cassis met Jacky (Noot van de redactie: Jacky Barnault: de president van de Cassis-club) en Jean-Pierre Bernès. Ze speelden daar een klein beetje. Dus ik begon. Ik heb tennis gespeeld, maar als je padel speelt, kun je niet meer tennissen. Ik heb veel tennis gespeeld, maar nu speel ik alleen padel omdat het speelser en minder traumatisch is.

KC - Hoe vaak speel je?

DD - Dat hangt ervan af. Daar heb ik een frequentie waarmee ik wat meer kan spelen. In Marseille was het iets ingewikkelder. Maar ik speelde nog steeds 2 3 keer per week.

KC - Wat vind je leuk in het padel?

DD - De speelse kant. Het is het lezen van de banen, om met de vensters te kunnen spelen, om op de banen te anticiperen. Ik werd gebruikt, toen ik jong was, trinquet, pelota baskisch te spelen. Het lijkt er veel op. Het is veel anticipatie, vrij korte afstanden.

KC - Wat zijn uw sterke punten aan de padel?

DD - De benen ... na de techniek kan het altijd beter zijn, maar ik neem aan dat er geen punt verloren is. Zelfs de meest onwaarschijnlijke ballen, ik denk dat ze nog steeds speelbaar zijn.

KC - Ben je liever speler van rechts of links op het veld?

DD - Meer over om mijn voorhand in het midden te hebben.

KC - Wat is volgens jou het moeilijkste in deze sport?

DD - De klappen in de rugpositie. Wanneer je moet "springen", omdat het niet gemakkelijk is om het zachter te zetten en omdat het energie pompt, dus laat ik ze liever los dan ze kapot te slaan.

KC - En de muren?

DD - De muren, nee .... het is een genoegen! Overal zouden muren moeten zijn!

KC - Heb je ooit deelgenomen aan professionele padelwedstrijden in Spanje? (Wereld Padel Tour).

DD - Nee. Nooit. Ik speelde net met enkele van de beste Franse spelers die naar Cassis kwamen.

KC - Zoals u weet, is de padel zeer ontwikkeld in Spanje met ongeveer 4 miljoenen beoefenaars. Denkt u dat de Padel ooit in Frankrijk hetzelfde succes zal kunnen hebben?

DD - Ik denk ... het is nog onbekend, maar ja. Ik zag met name in Cassis dat er veel vrouwen zijn die ook spelen omdat het minder gewelddadig is en het speels is. Daarna is het probleem dat je 3-partners moet vinden. Bij tennis heb je er maar één nodig omdat je in singles gaat spelen. Het is een beetje moeilijker. Na in de clubs, waar veel leden zijn, is het mogelijk om verschillende speelmogelijkheden te hebben.

KC - Als je het padel in een paar woorden moest definiëren?

DD - Vermakelijk, speels, plezierig.

KC - Vraag: knipoog: je weet dat Padel een teamsport is. Is het eenvoudiger om een ​​team van 2 of 11 te beheren?

DD - zonder enige aarzeling ... een team van 11 ... en zelfs het is geen 11 maar 23!

Kristina Clément - Padel Magazine

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.