Padel Magazine - Interview met Didier DESCHAMPS uitgevoerd door Kristina CLÉMENT op 11 december 2013 aan de Royal Riviera Padel Club de Beausoleil na een heftige wedstrijd van 2 uur padel en een stralende zon ...

Kristina CLÉMENT (KC) - Wanneer en hoe heb je de padel? en of?

Didier DESCHAMPS (DD) - Wanneer? In Marseille, het eerste jaar dat ik OM-coach werd, door een relatie wist ik het helemaal niet. Ik ontdekte in Cassis met Jacky (Noot van de redactie: Jacky Barnault: de voorzitter van de Cassis-club) en Jean-Pierre Bernès. Ze speelden daar een beetje. Dus ik kwam erop toe. Ik speelde vroeger tennis, maar als we spelen padel, we kunnen geen tennis meer spelen. Vroeger speelde ik veel tennis, maar nu speel ik alleen padel omdat het leuker en minder traumatisch is.

KC - Hoe vaak speel je?

DD - Dat hangt ervan af. Daar heb ik een frequentie waarmee ik wat meer kan spelen. In Marseille was het iets ingewikkelder. Maar ik speelde nog steeds 2 3 keer per week.

KC - Wat vind je leuk aan padel?

DD - De speelse kant. Het is het lezen van de trajecten, om met de vensters te kunnen spelen, om op de trajecten te anticiperen. Ik werd gebruikt, toen ik jong was, trinquet, pelota baskisch te spelen. Het lijkt er veel op. Het is veel anticipatie, vrij korte afstanden.

KC - Waar zijn uw sterke punten padel?

DD - De benen ... na de techniek kan het altijd beter zijn, maar ik neem aan dat er geen punt verloren is. Zelfs de meest onwaarschijnlijke ballen, ik denk dat ze nog steeds speelbaar zijn.

KC - Ben je liever speler van rechts of links op het veld?

DD - Meer over om mijn voorhand in het midden te hebben.

KC - Wat is volgens jou het moeilijkste in deze sport?

DD - De slagen in de achterste positie. Als je moet "springen", omdat het niet gemakkelijk is om het naar beneden te trekken en omdat het energie pompt, dus heb ik de neiging ze te laten passeren in plaats van ze kapot te maken.

KC - En de muren?

DD - De muren, nee…. het is een genoegen ! Overal zouden muren moeten zijn!

KC - Heb je ooit deelgenomen padel van het professionele circuit in Spanje? (World Padel Tour).

DD - Nee. Nooit. Ik speelde net met enkele van de beste Franse spelers die naar Cassis kwamen.

KC - Zoals je weet padel is zeer ontwikkeld in Spanje met bijna 4 miljoen beoefenaars. Denk je dat het padel zou hetzelfde succes ooit in Frankrijk kunnen ervaren?

DD - Ik denk ... het is nog onbekend, maar ja. Ik zag met name in Cassis dat er veel vrouwen zijn die ook spelen omdat het minder gewelddadig is en het speels is. Daarna is het probleem dat je 3-partners moet vinden. Bij tennis heb je er maar één nodig omdat je in singles gaat spelen. Het is een beetje moeilijker. Na in de clubs, waar veel leden zijn, is het mogelijk om verschillende speelmogelijkheden te hebben.

KC - Als u het padel in een paar woorden ?

DD - Vermakelijk, speels, plezierig.

KC - Knipoogvraag: je weet dat de padel is een teamsport. Is het gemakkelijker om een ​​team van 2 of 11 te managen?

DD - zonder enige aarzeling ... een team van 11 ... en zelfs het is geen 11 maar 23!

Kristina Clément - Padel Magazine

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.