Aanwezig op de 10e editie van de Cupra Padel Point-Toren die dit weekend in Rennes plaatsvindt, een van de vooruitzichten van de padel Frans, Dylan Guichard, kwam naar onze microfoon.

Roland-Garros: "We hadden niet verwacht dat we zoveel mensen zouden zien voor de kwalificatie"

Padel Magazine : Afgelopen juli mochten we u zien op de banen van Roland-Garros in het kader van de kwalificaties van de Greenweez Paris Premier Padel Major naast Ludo Cancel. Helaas verloor je in de kwalificatie tegen Nallé Grinda en Ruben River Serra. Wat is uw beoordeling van deze ervaring, meer dan anderhalve maand later?

Dylan : “Om het voorrecht te hebben om bij Roland-Garros te mogen spelen, had ik een tijdje geleden nooit gedacht dat ik dat zou kunnen doen. Dan de luxe hebbend van een bijna vol hof met veel supporters, denk ik dat het de eerste keer is.

Ook Roland-Garros kunnen ontdekken als de profs, in de echte kleedkamer van de profs zijn met de echte fysiotherapeuten, enz., was echt ongelooflijk.

Als het niet op de wedstrijd was, denk ik dat we overal een beetje beter hebben gemist. We speelden tegen Ruben Rivera die een zeer goede speler was en nog steeds is, en Nallé Grinda die minder speelt maar die zeer ervaren is en die zeer goed is. Ook hij speelde die dag een zeer goede wedstrijd met zeer weinig fouten. We misten een beetje strengheid en agressiviteit, ik denk ook dat we het tactisch beter hadden kunnen doen.

We sloten ons iets te veel op in de diagonaal van Ludo tegen Ruben, hij had moeite om de overhand te krijgen, wat normaal is.

En zelfs ik denk dat het een beetje 50-50 was, ik werd ook op veel punten meegenomen. Uiteindelijk zijn we twee keer kapot gegaan, ik denk dat het aan de details lag. Ervaring speelde een rol en het feit dat we er nog niet helemaal klaar voor waren, simpelweg.

Daarna leren we er veel lessen uit. We waren over het algemeen tevreden met wat we deden, want we hebben nog niet zo lang samen gespeeld en het was al heel goed om bij RG te kunnen evolueren. »

Padel Magazine : Denk je dat er een voor en een na zal zijn? Greenweez Paris Premier Padel Major ?

Dylan : “Ik denk dat de organisatie ongelooflijk is geweest. Er waren geen problemen, we werden zeer goed ontvangen of het nu was op het gebied van vervoer, hotel ... Er was niets om over te klagen wat betreft de voorwaarden van de spelers.

Ik denk dat er een voor en na zal zijn in de zin dat het toernooi te laat was gepland voor een toernooi van deze omvang. Ik stel me voor dat volgend jaar als er eerder meer gecommuniceerd wordt, het publiek zou kunnen vertienvoudigen.

Qua kwalificatie hadden we niet verwacht dat we zoveel mensen zouden zien, want uiteindelijk was het weekend en het was echt geweldig. Er waren echt veel mensen. Maar ik denk dat we het eerder aankondigen en meer nadruk leggen op communicatie, gecombineerd met de evolutie van padel over een jaar denk ik dat er veel meer mensen zullen zijn en het zal twee of zelfs drie keer luider zijn. »

Dylan Guichard & Ludovic annuleren op baan n°3 op Roland-Garros

Een jaar in "100%" modus padel" in Barcelona

Padel Magazine : Toen we je interviewden in Doha voor Premier Padel, je vertelde ons dat je in Madrid was zowel voor de lessen als voor de padel. Waar ben je op dit moment? Ben je nog in Madrid?

Dylan : “Dus nu is er nogal wat veranderd. Ik ben afgelopen mei aan het einde van mijn schooljaar teruggekeerd uit Madrid. Ik heb deze zomer gewerkt en daar besloot ik een jaar lang mijn geluk te beproeven, in 100% modus padel. Dus ik verlaat Madrid om naar Barcelona te gaan. We gaan trainen op de academie van Pablo Ayma, en ik heb goede vrienden die me volgen: we gaan in een kamergenoot zitten met Manu Vives, Julien Seurin en Philémon Raichman. Het wordt geweldig, want we gaan ook een beetje met Ben (Tison) en Scat' (Jeremy Scatena) op training en het doel is om het hoogste niveau te bereiken.

Voorlopig blijven we op het FIP-circuit. We gaan ons daar veel op richten en proberen tegen december zoveel mogelijk toernooien te doen. Het doel is om te proberen onze punten terug te krijgen in de Major-kwalificaties in Mexico eind november-begin december. »

Padel Magazine : Hoe heb je je carrière als voetballer precies weten te verzoenen? padel en je studie?

Dylan : “Eerlijk gezegd was het vorig jaar niet makkelijk omdat ik er een beetje tussenin zat. Als ik terugkijk, zeg ik tegen mezelf dat het nog steeds goed ging en ik goede vorderingen maakte, maar ik had de indruk alles half te doen: ik had de training om padel in de ochtend en toen was het de race om naar de universiteit te gaan. Ik had niet de tijd om alles te doen wat ik wilde, vooral niet de tijd om de fysieke training te doen die voor mij het belangrijkste is, denk ik, want daar heb ik de meeste tekortkomingen.

Ik denk dat tot de Franse top 50-30 verenigbaar is. Daarna, omdat ik het avontuur wil proberen en waarom geen professional wil zijn, wil ik mezelf volledig geven aan de padel en stop met mijn studie. Als het ooit niet goed gaat, weet ik dat ik mijn rijbewijs heb en ga ik zonder problemen verder. »

“In symbiose” met Ludovic Cancel tijdens de Mas P2000

Padel Magazine : Op dit moment maak je deel uit van de mooie beloften van de padel Frans. Ludo en jullie hebben samen een eerste titel gemist op een P2000. Wat heb je volgens jou nodig om te slagen voor deze cursus?

Dylan : “Ik denk dat we er mentaal bij waren, ik vond vooral onze houding ten opzichte van dit toernooi goed. We waren allebei in symbiose, we konden het goed met elkaar vinden, we vochten goed.

Ik sta al een hele tijd rond de 30e en had dit soort hakmessen nog niet gewonnen. De allerbesten waren er niet, maar we hebben de kans gegrepen. Zeker niet helemaal omdat er in de finale deze nederlaag was, maar eerlijk gezegd was ik toen nog zeer tevreden over mijn toernooi. Als ik voor aanvang van de competitie te horen had gekregen dat ik in de finale ging verliezen, had ik meteen getekend. En dan is het waar dat het een beetje tegenvalt, want ik denk dat het uiteindelijk 50-50 was in die wedstrijd, maar Yann en Manu speelden erg goed.

Ik denk dat het verschil werd gemaakt op het niveau van agressiviteit: elke start van de set die we verlieten met nieuwe ballen, werden we opgenomen omdat ze allebei heel snel spelen en heel goed smashen. We waren verrast en daar ging het om. Uiteindelijk was er ook een fysieke dimensie die tijdens de wedstrijd speelde. Fysiek zijn de twee beter dan ik, ik was nog steeds goed, maar ik miste deze explosiviteit, dit kleine extra stapje dat ik in de vorige wedstrijd had.

Maar over het algemeen is het nog steeds een heel goed toernooi. »

Doelstelling: de kwartfinales bereiken bij de volgende Franse kampioenschappen

Padel Magazine : De Franse kampioenschappen komen eraan, met wie ga je ze spelen en heb je een bepaald doel gesteld?

Dylan : “Het zal natuurlijk met Ludo Cancel zijn, naar aanleiding van wat we hebben gedaan is het logisch. We hebben samen de Bretagne kampioenschappen gewonnen, het was cool.

Hebben we doelen gesteld? Eerlijk gezegd, nee, daar hebben we het niet echt over gehad. Daarna is er nog een doelstelling om in de 8 plaatsen voor deze Franse kampioenschappen te staan. Ludo staat erg goed op de Franse ranglijst, aangezien ik in Madrid was, heb ik de laatste tijd niet veel toernooien in Frankrijk gedaan. Maar hier sta ik rond de 220e plaats in de wereld, normaal zijn er twee of drie FIP-toernooien voor de Franse kampioenschappen. Ik hoop in de top 200 te komen en waarom niet 8e, 9e of 10e in Frankrijk te zijn en in de 8e plaatsen te eindigen, want dat maakt het toernooi onvermijdelijk gemakkelijker: het opent de weg naar een potentiële quarterback veel gemakkelijker dan in achterblijven (in het klassement), waar het een beetje meer op geluk afhangt.

Over het algemeen zouden we graag in de kwartfinales zitten, maar halve finales zou geweldig zijn! In ieder geval zou het belangrijkste zijn om de strengheid te hebben die we eerder in de toernooien hadden en waarom niet deze "extra ziel" hebben en iets moois gaan halen. Maar in ieder geval is het primaire doel om de kwartalen te bereiken, maar als we verder gaan, des te beter! »

De ambitie om te integreren het podium van het Franse team in Barcelona

Padel Magazine : Een redelijk druk einde van het jaar, aangezien ook de wereldkampioenschappen in Qatar niet lang daarna komen. Het team van Frankrijk, spookt het door je achterhoofd?

Dylan : “Eerlijk gezegd denk ik er een beetje over na, het is normaal: we zitten een beetje in de kring van spelers die het kunnen claimen. Achteraf fixeer ik me er niet op, omdat ik objectief gezien denk dat ik mijn plaats in het Franse team nog niet heb. Ik denk dat er minstens 8 spelers (zo niet meer) zijn die beter zijn dan ik.

Aan de andere kant weet ik dat ik aan de stage denk en daar zou ik graag bij willen zijn, want het is altijd leuk en bovendien weet ik dat op het cv voor de sponsors het een geweldige ervaring is. Als ik zo snel mogelijk in de top 10 kan komen en mee kan doen aan dit kamp, ​​dan is dat gaaf. Ik weet dat er maar 12 plaatsen zijn, het is vrij beperkt en ik weet niet zeker of ik er ben. Maar daar denk ik echt over na. Ik denk dat het nog wat vroeg is om in de 8 te zitten, maar achteraf zei Pablo dat hij zich veel baseerde op de projecten en dat hij veel zou baseren op wat hij zou zien tijdens deze stage.

Ik wil het per se goed doen en erin geloven, maar objectief gezien moeten er 8 spelers zijn die meer kunnen claimen dan ik. »

Zijn mening over de Rennes-editie van de Cupra Padel-Point Tour

Padel Magazine : Vandaag bevinden we ons in een nogal bijzondere setting aangezien we hier zijn voor de Cupra Padel-Point Tour. Hoe voelt het om zo'n evenement te zien van? padel in uw stad Rennes?

Dylan : “Het is de eerste waar ik ben geweest, maar ik heb elke keer op sociale media gezien hoe groot het was bij elk vorig toernooi. Ik vond het geweldig, elke keer slagen ze erin om veel mensen terug te halen. Het feit dat we evenementen, tentoonstellingen hebben en de goede spelers kunnen laten spelen met degenen die de padel of degenen die op een veel amateuristisch niveau zijn, ik vind het echt leuk en geweldig !

Het concept is geweldig, ik had mijn twijfels over de periode en het feit dat het in Rennes was, maar uiteindelijk is de setting geweldig, deze club is geweldig. Eerlijk gezegd was er veel volk en vooral tijdens de beurs is de editie geweldig en het circuit super gaaf. »

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.