Dylan Guichard begint een plekje voor zichzelf te veroveren in de padel Internationale. Huidige 9e Franse speler, hij legt zijn start van het seizoen uit en hoe hij zijn toekomst ziet.

Een rendement dat positief belooft te zijn

Ik begon mijn jaar een beetje laat omdat ik een ooroperatie moest ondergaan, een probleem dat ik al van jongs af aan heb. Het kostte me van december tot februari weg van de velden.

Half februari ben ik weer begonnen met trainen en sindsdien gaat alles heel goed. Ik heb nog meer getraind sinds mijn terugkeer. Bovendien hebben we een toernooi gewonnen met Manuel (Vives) voor ons herstel, zowel hij als ik, dus het is echt leuk.

Het spelniveau gaat goed, het is vrij positief, dus ik ben blij met hoe het momenteel gaat.

Guichard Vives overwinning

Een belangrijk doel

Wat de rest van het seizoen betreft, zullen er veel FIP-toernooien zijn. Het zal zelfs de grote prioriteit zijn. Voor Team Frankrijk dit jaar weet ik niet of ik er toegang toe zal krijgen, maar het is duidelijk een belangrijk doel, zo niet het belangrijkste doel van mijn seizoen.

Ik denk niet dat ik ver verwijderd ben van dat doel. Als ik me niet vergis, heb ik afgelopen oktober een goede stage gelopen en was ik best tevreden met wat ik had kunnen laten zien. Ik ga dus nog meer doorwerken en hoop aan het eind van het jaar mijn plek te hebben voor het EK.

Met Man rolt alles!

Mijn partner voor dit jaar op de FIP is Manuel Vives. Het is altijd een beetje ingewikkeld omdat ik ook Scatena heb die me aanbood om een ​​paar FIP's en Franse kampioenschappen met hem te doen.

Ik kan goed opschieten met Scatena, dus ik kon dit voorstel niet weigeren. Bovendien is er voor mij echt interesse om met hem te kunnen spelen: hij kan me zijn ervaring brengen en op het FIP-circuit heeft hij meer punten.

Ik zal daarom met Manuel Vives zijn op de meeste toernooien, veel FIP's en met Scatena, op 2-3 FIP's en de Franse kampioenschappen. Met Manuel zijn we meer bezig met een langetermijnproject, ik denk dat we volgend jaar alles samen zullen doen.

Guichard Vives onderscheiding

Koste wat het kost een partner voor toernooien Premier Padel

Er is ook het probleem van Premier Padel wat ontstaat. Ze zijn erg belangrijk om te spelen, behalve dat je ze met Manuel niet kunt invoeren. Ik zal dus een partner moeten vinden om mee te participeren Premier Padel, maar vooral iemand die punten heeft en die mij kan laten ingaan.

Het is voor mij een beetje het zwarte punt van het jaar. Scatena heeft echt veel punten, maar doet de toernooien Premier Padel met mij zou hem een ​​beetje bestraffen, omdat hij niet eens geplaatst zou zijn in de kwalificatie.

Een bijna zekere aanwezigheid

Ik zal verslaan FFT Padel Tour alleen als er geen belangrijke internationale toernooien zijn, want het project is duidelijk de FIP's.

Voor de Franse evenementen ben ik er 100% zeker van dat ik er zal zijn voor de individuele Franse kampioenschappen en de Franse teamkampioenschappen waar ik zal spelen in de Padel Horizontaal met alles Dalton.

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!