Dylan Guichard kijkt terug op zijn recente nederlaag tegen Thomas Leygue in de halve finale van de FIP-promotie Castellon, aan het einde van de “Dalton Show”, zijn nieuwe start in Madrid, en verklaart zelfs zijn racketkeuze!

Een nederlaag die FIP Promotie van Castellon met Thomas Leygue pijn doet

“Ik denk dat wat we in de halve finale, tegen Matias Nicoletti en Adrian Rodriguez, misten een beetje mentale frisheid was. Met andere woorden: we hebben de voorgaande wedstrijden iets te veel tijd op het veld doorgebracht.

In deze halve finale hadden we de wedstrijd in handen en konden we de wedstrijd niet afmaken. We hadden matchpunten op 6/4 5/4, het was een wedstrijd die redelijk goed opgebouwd en goed uitgevoerd werd. We wisten niet hoe we moesten finishen wanneer dat nodig was en we kwamen toen in een ingewikkelde derde set terecht, waarin het fysiek en mentaal een beetje begaf.” 

Dylan Guichard Thomas Leygue FIP-promotie

Het einde van de Daltonshow?

“De show eindigde heel eenvoudig omdat het eenvoudigweg het einde van de collocatie was. We hebben allemaal verschillende paden gevolgd. Ik ging naar Madrid, Julien vertrok met Carla (Touly), Philémon is nog op zoek naar een appartement, hij zit nu tussen Parijs en Barcelona denk ik en Manu kwam bij mij in Madrid wonen. We zitten allemaal in iets andere projecten. Maar dat neemt niet weg dat we nog steeds goede vrienden zijn, en misschien zullen we dit in de toekomst nog een keer doen. Maar dat kan momenteel niet meer.” 

Een nieuw begin

“Madrid is een beetje een nieuw begin voor mij. Ik had een verandering van omgeving nodig, een verandering in de trainingsstructuur en om nieuwe dingen te zien. Ik ging trainen aan de CEPAC-academie van Mati Diaz en Gaston Malacalza. Ik zit vooral in een groep met Thomas Leygue en ik ben echt heel blij. Ze nemen de tijd voor mij, ze voelen dat ik geïnvesteerd ben en ze betalen me terug. Ik train indien mogelijk elke dag en dan heb ik ook mijn fysieke trainer in Madrid.

In Frankrijk speel ik de P2000-toernooien als er niet tegelijkertijd een superbelangrijk toernooi is, en de Franse kampioenschappen. Mijn partner zal Maxime Forcin zijn.”

Het Franse team: een belangrijk doel in 2024

“Met de internationale pensionering van Jérémy Scatena en Benjamin Tison komen er plaatsen vrij voor nieuwe spelers in het Franse team. Wees echter voorzichtig, met de terugkeer in de competitie van Johan Bergeron is dit ook een hele goede speler die terugkeert tussen de potentiële kandidaten. Maar wat mij betreft, ik ga het niet verbergen: het Franse team blijft dit jaar een belangrijk doel.

Ik hoop heel erg dat ik dit jaar bij de selectie kan horen en ik denk dat ik daar aanspraak op kan maken. We zullen zien wat de coach beslist, wat er ook gebeurt, ik zal de gemaakte keuzes respecteren, maar het zou echt een eer voor mij zijn om de kleuren van het Franse team te mogen dragen!”

Het partnerschap met Kuikma

“Ik ben erg blij met mijn samenwerking met Kuikma, een merk dat een indrukwekkende groei doormaakt en rackets produceert van padel zeer hoge kwaliteit. Onlangs heb ik mijn racket vervangen door een van hun nieuwste modellen. Kuikma heeft een nieuwe serie gelanceerd genaamd PR Carbon, en biedt een pala in elk van de drie klassieke vormen: rond, hybride en diamant. Van mijn kant heb ik voor het model gekozen Kracht koolstof ruitvormig, het is degene die de meeste kracht vrijgeeft.

Omdat het iets lichter is dan de MS Pro, het racket van Maxi Sanchez, dat ik eerder gebruikte, biedt het meer manoeuvreerbaarheid zonder voor mij minder kracht te leveren. Het is deze combinatie van lichtheid en kracht die de Carbon Power nu mijn favoriete racket maakt!”

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.