Als je het nieuws volgt padel, dit is je zeker niet ontgaan: Eli Amatriain wel stopte tijdens de WPT Menorca Open.

Zoals ze aan onze collega’s van Mundo Deportivo uitlegde, had de inwoner van Logroño simpelweg niet meer dezelfde motivatie als vroeger: “

“Ik besefte dat ik, toen ik verloor, niet meer wilde trainen. Jarenlang motiveerden nederlagen mij omdat ik gebieden in mijn spel zag die verbetering nodig hadden, ik mijn tekortkomingen besefte en de volgende dag weer aan het trainen was. Ook al moest ik drie keer zo hard oefenen, ik deed het omdat ik een betere speler wilde worden. Dit jaar, toen ik aan het verliezen was, wilde ik gewoon ontspannen, weg van het veld, en dat was heel betekenisvol voor mij.

eli-amatriain-backhand blaast gezicht stijl

Een verzadiging die zeker wordt veroorzaakt door dit zeer specifieke leven dat professionele spelers verkiezen te leiden: “Ik hou ervan om bij familie te zijn, te genieten van kleine momenten, een boek te lezen, een kopje koffie te drinken en in mijn omgeving te zijn. Maar dit jaar nam ik het vliegtuig, ging ik naar een toernooi, speelde ik en op de terugweg moest ik alweer een vlucht plannen voor de week daarop. Het werd steeds zwaarder.”

Nu begint Eli, 39, aan een geheel nieuwe fase in zijn leven als psycholoog.

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !