Elodie Invernon kijkt terug op haar deelname aan Premier Padel Qatar Majoor, waar ze meedeed aan het hoofdtoernooi ondanks een vertraagde reis en een moeilijke start. Vanaf haar nachtelijke aankomst tot haar kwalificatieoverwinning geeft Elodie ons een terugblik op haar ervaring, haar uitdagingen en haar enthousiasme voor het komende seizoen.

Een vertraagde aankomst 

Het was best bijzonder omdat ik op donderdag zou arriveren en uiteindelijk op vrijdag aankwam omdat ik vastzat op het vliegveld: ik zat een dag vast in Istanbul. Ik arriveerde vrijdagavond om drie uur in de ochtend om zaterdag aan de kwalificatie te beginnen. Je zou kunnen zeggen dat ik op tijd voor de wedstrijd arriveerde (lacht)!

Een spel met wendingen

Ik geef toe dat we niet zo goed aan de wedstrijd begonnen, het was een beetje moeilijk om erin te komen. Daarna vechten we nog steeds op elk punt, we proberen een goede instelling te hebben en we blijven volhouden. In de tweede set stonden we met 2-5 achter, en op dat moment slaagden we er eindelijk in om pauzes te maken tijdens het vechten, waardoor we weer in de wedstrijd kwamen. Uiteindelijk wonnen we de tweede set met 7-6. Eén van onze tegenstanders zakt bij 5-0 in de tiebreak een beetje in elkaar, ze heeft een kuitblessure en belt de fysiotherapeut. En van het een kwam het ander: we wonnen met 7-0 in de tiebreak en in de derde set gaven onze tegenstanders met 4-0 op vanwege een blessure. Wij waren uiteraard super blij ondanks de blessure van onze tegenstander. Maak een kwalificatieronde, het is geweldig! 

Ze waren als nummer 2 geplaatst, op papier zeiden we uiteraard tegen onszelf dat het niet superleuk ging worden, maar uiteindelijk padel er kan van alles gebeuren, we zien het zelfs bij de beste spelers ter wereld. Ook al zijn er favoriete koppels, toch kunnen we in zulke wedstrijden als beste uit de bus komen en dat hebben we bewezen, dus we waren blij.

Elodie Invernon

Ik had echt niet verwacht dat ik hier een finaletafel zou halen, en eigenlijk hadden we daar zelfs niet eens mogen zijn, want voor de goede orde: er moesten 53 paren aan de tafel, en wij waren de 54e. En verrassend genoeg belde de organisatie ons maandag om te vertellen dat we met de Wildcards samen aan tafel konden komen! Het is een grote voldoening!

Een druk programma

Ik ga dit weekend naar Rouen voor de P1000 van Padel Arena. Ik ben erg blij omdat ik uit Normandië kom, dus het is een genoegen om de familie Rouen en alle mensen die ik ken te vinden. Dan komen er nog andere FIP's aan, er is Dubai, Londen. Ik heb dit allemaal nog niet georganiseerd omdat we nog even de tijd hebben om in te schrijven. Ik kijk wel voor welk toernooi ik me inschrijf, maar dat komt wel samen. Wij zijn in ieder geval goed aan het seizoen begonnen!

Wetende dat dit mijn eerste toernooi van het seizoen is, ook al is het een beetje moeilijk om met een Major te beginnen, merk ik dat het veel motiveert voor de rest van het seizoen, en ik hoop dat we een goede voortzetting zullen hebben gedurende het hele seizoen. jaar. We hadden zoveel problemen om hierheen te komen en het was zo ingewikkeld tussen mijn partner, die paspoortproblemen had, en mij. We zeiden tegen onszelf dat het wiel op een gegeven moment zou gaan draaien, dat er iets positiefs zou gebeuren. En dat we de eerste ronde hebben gewonnen, daar zijn we super blij mee!

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.