De voormalig profvoetballer en drievoudig kampioen van Frankrijk met OL Éric Abidal was aanwezig in het Palais des sports André Brouat tijdens de Cupra Allstar Padel Spel, tijdens de Mens Padel Toulouse Open afgelopen juni. De kans voor de voormalige Blaugrana om zijn passie voor de kleine gele bal te uiten.

Padel Magazine : Het is niet de eerste keer dat we je op een voetbalveld zien. padel, waarom ben je van deze sport gaan houden?

Eric Abidal "In principe hou ik van tennis, hoewel ik nog steeds enkele verschillen opmerk, zoals een kleinere toonhoogte en duidelijke bewegingen met een hogere bewegingssnelheid. Ik zie dat iedereen zich tot deze sport heeft gewend, met spelers met verschillende achtergronden. Bovendien is het een leuke sport en dat vind ik het belangrijkste."

Padel Magazine : Met welke partner kan je het beste opschieten?

Eric Abidal "Hij is niet goed bekend! Ik speel met verschillende vrienden, waaronder mijn tenniscoach. Vandaag, Ik ben verbonden met Olivier Dacourt, die een heel andere rol vervult dan de mijne. Hij, hij destabiliseert de tegenstander en ik probeer weg te rennen (lacht)."

Olivier Dacourt-Eric Abidal-Cupra All Star Padel Spel

Padel Magazine : Veel mensen zijn begonnen padel, en recentelijk we zagen Didier Deschamps in Beausoleil. Hij noemde een naam, Steve Mandanda, die de beste speler zou worden padel onder voetballers. Kunt u deze informatie voor mij bevestigen of heeft u een andere speler in gedachten?

Eric Abidal "Nou, ik weet het niet zeker. We hebben het aan tafel besproken met de toernooispelers en het lijkt erop dat Steve erg goed speelt. Ik hoorde ook over Éric Cubilier (voormalig profvoetballer) die Didier Deschamps heel goed kent, omdat hij hem heeft opgeleid bij AS Monaco. Ik denk dat het tussen deze twee spelers is dat het wordt gespeeld."

Padel Magazine : Waar sta je op deze ranglijst?

Eric Abidal "Oh nee, ik sta niet in deze ranglijst, ik profiteer van het moment, ik probeer plezier te hebben.

Eric Abidal (2) - Cupra All Star Padel Spel

Padel Magazine : Wat is het doel vandaag? Cartman verslaan?

Eric Abidal "Probeer vanaf het begin een goede verstandhouding met mijn partner op te bouwen, plezier te vinden in het samen spelen, goede uitwisselingen te maken en vooral iedereen te laten profiteren van de ervaring.”

Je kunt het interview zien compleet hier.

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.