Benjamin Tison, samen met zijn partner Aitor Garcia, verloren tijdens de halve finales van de FIP Rise in Bourg-en-Bresse. Een snelle wedstrijd, gemakkelijk gewonnen door de Spanjaarden Javier Martinez en Enrique Goenaga (TS1). Aan het einde van deze ontmoeting keerde de Fransman zonder ironie terug naar zijn wedstrijd met een zeer kritische analyse van zijn prestatie:

“In de verdediging zijn we er nooit in geslaagd ons op ons gemak te voelen”

Het is duidelijk dat ze heel goed speelden. Als ze 6/4 6/0 plaatsen, valt er niet veel te klagen. We speelden heel slecht, dat moet ook gezegd worden. Aanvallend begonnen we niet zo slecht. In de verdediging zijn we er nooit in geslaagd om comfortabel te zijn. Het probleem in ons spel is dat het grotendeels gebaseerd is op het vinden van de juiste speler. Maar vandaag konden we dat niet omdat het veel naar buiten komt en dat wist ik vóór de wedstrijd.

We probeerden Javi [Martinez] te verslaan, maar hij was erg goed vandaag, zoals Enri [Goenaga] zei. En we hebben geen gebruik gemaakt van het publiek. Ik walg vooral omdat ik veel meer voor het publiek en het evenement had willen doen. Zo’n wedstrijd missen doet pijn. Maar goed, dat is het leven van een atleet. Er zijn grote overwinningen, goede momenten.

Ondanks alles heb ik een geweldige tijd gehad met Aitor gedurende deze drie dagen. Dat betekent niet dat we niet alles aan Milan zullen geven om te proberen het jaar beter af te sluiten dan in die wedstrijd.

BEN TISON AITOR GARCIA FIP RISE BOURG EN BRESSE

“We zaten ruim beneden”

Enri, we kunnen hem niet vinden, maar degene die een grote match voor mij heeft is Javi. Hij maakte geen fout, hij maakte 25 winnende punten, hij lobde mij perfect parallel, hij lobde Aitor kruislings. Zelfs toen Aitor hem volgde, blokkeerde hij vrij goed, hij pakte opnieuw het net. Het is zeker dat je met een man naast je niet kunt loben...

Ik ben teleurgesteld omdat we geen oplossingen konden vinden, we wisten niet wat we moesten doen. Wij zaten ruim beneden. Ik denk dat we bovendien, om met zo’n goed koppel te kunnen concurreren, in ieder geval goed moeten spelen. Maar het lukte ons niet om goed te spelen. Het is altijd vervelend, vooral als het in Frankrijk gebeurt.

Maar goed, er was een geweldige zaal, een geweldig publiek. Maar goed, je kunt niet elke keer goed spelen of elke keer winnen. Ze waren veel, veel sterker dan wij. We wisten niet hoe we ermee moesten leven.

“Ik werd een echte speler van padel, ik hou van langzame oppervlakken…’

Zo ben ik, ik ben natuurlijk en in het veld verstop ik me zelden. Vandaag was ik gefrustreerd omdat ze drie keer sterker waren dan wij. En dat we niet goed speelden. Als wij het zijn, heb ik het over ons, het team.

Ik heb heel hard aangevallen. In het spel waarin we kapot gaan, mis ik twee smashes. Ik denk dat als je niet kapot gaat, het niet hetzelfde is. Bij 5-4 bevrijdt het hen nog steeds. Vanaf dat moment begonnen ze te spelen. Er zijn veel kleine details die u niet moet doen. In dit spel mis ik twee smashes die heel gemakkelijk zijn. Ik was iets minder in vorm, iets minder goed.

Gezien onze speelstijl is het voor ons sowieso geen ondergrond. We kunnen de punten niet blijvend houden. Het is goed, het is dat ik er een echte speler van ben geworden padel, ik hou van langzame oppervlakken…

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.