Focus op Raphaël Rubio, de speler in de Franse Top 100 die de afgelopen twee jaar de meeste plaatsen heeft behaald. Na 3 plaatsen te hebben gesprongen, staat Raphaël vandaag 620e in de Ranglijst maart !

De deelwedstrijden zijn voorbij, laten we naar de toernooien gaan!

“Ik ben 22 jaar oud, ben twee jaar lid van de CUC (Clermont Université Club) en heb al mijn tennis gedaan bij Rodez Tennis Padel. Ik heb nooit enige assimilatie gehad: ik begon mijn eerste toernooi in februari 2022, een P250.

Ik ontdekte het padel in juni 2019 speelde ik daar in Rodez een paar wedstrijden, maar niet meer omdat ik in september naar PACES (eerste jaar gemeenschappelijk voor gezondheidsstudies) zou gaan en ik wilde niet vasthouden aan een sport die me uit de werkvorm zou kunnen halen van het eerste jaar. Maar ik zei tegen mezelf dat ik het nog een keer zou spelen omdat ik de eerste keer verslaafd was.

En uiteindelijk was het begin 2022 dat ik begon met spelen padel in Clermont-Ferrand, waar ik geneeskunde studeerde. Ik begon met het volgen van een paar lessen bij Mario Cordero en Johan Heros in Bad Hit, een gebouw in het centrum van Clermont.

Vanaf dat moment raakte ik volledig verslaafd aan deze sport en begon ik vanaf mei 2022, aan het einde van mijn deelprogramma's, verschillende toernooien te spelen.

Een andere persoon dankzij wie ik enorm vooruit ben gegaan is Stephen Souyri (de broer van Gwenaelle) met wie ik talloze wedstrijden en trainingen samen heb gedaan op de piste in Rodez, en dat gaat nog steeds door!”

Raphael Rubio Stephen Souyri

14 P500 gewonnen!

“Ik won mijn eerste P250 in mei 2022 met François Lacombe en vervolgens mijn eerste P500 in november 2022 met Thomas Rey. Ik heb in totaal 14 P500 gewonnen!

En dit weekend won ik mijn eerste P1000, in Carcassonne, met Alexandre Dizy. Daarvoor was mijn beste resultaat in de P1000 een halve finale op het ARA Regional Championship in 2023, met Thomas Rey.

Nu speel ik vooral in Lyon, maar ook in Toulouse, Albi, met de nabijheid van Rodez en mijn ouders!”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !