Alors que le Head Padel Open vindt momenteel plaats op MijnCentrumPalavas In Palavas les Flots wordt er achter de schermen minutieus gewerkt om het toernooi goed te laten verlopen. François Lorenzo, scheidsrechter van dit evenement, deelt met ons een overzicht van zijn missie.

Kunt u ons eerst iets vertellen over uw relatie met de padel ?

“Ik kom als eerste uit de tenniswereld! Omdat ik van Spaanse afkomst ben, kreeg ik de kans om de padel en volg de ontwikkeling ervan. Op het eerste gezicht voelde ik me niet bijzonder aangetrokken. Mijn mening veranderde echter toen ik de diversiteit van het spel, de bewegingen op en naast het veld ontdekte. In 2013 ben ik begonnen met oefenen. Twee jaar later nam ik de leiding over van de club Palavas, die destijds uitsluitend gewijd was aan tennis. In april 2016 introduceerden we de padel Montpellier. Op dit moment zijn er acht velden in Palavas, waarvan er binnenkort vier zullen worden bedekt. Ik ben ook de organisator geweest van vele toernooien gedurende vier tot vijf jaar, waaronder verschillende categorieën (mannen, vrouwen, gemengd).”

Wat maakt dit Head Padel Open heel speciaal?

De teams komen van ver! Er is een belangrijk competitief aspect omdat het toernooi veel prijzen biedt.

Het winnende duo wint € 2000, maar zelfs de eerste geëlimineerde vertrekt met een prijs. Het is een van de meest genereus bedeelde toernooien in Frankrijk.

Zelfs de P2000s bieden lagere prijzen. Toegang tot het toernooi is niet gratis: het was noodzakelijk om kwalificatietoernooien te doorlopen, vaak P250.

We wachten op dit weekend beste 100 spelers die volgens de regels veel lager geplaatste teamgenoten moesten kiezen om mee te doen.

Pas echter op: hun rangschikking is niet altijd representatief voor hun werkelijke spelniveau."

Vind HIER de inschrijvers:

Mathis Siourd

Journalist en gepassioneerd door racketsporten!