Na een opmerkelijk debuut op het WK, in sport zijn officieel op weg om de . te veroveren padel met het nieuwe professionele circuit: Premier Padel. Bij deze gelegenheid vertelt Frédéric Viard ons over zijn nieuwe avontuur als commentator padel ketting.

Zijn eerste stappen voor de bevalling

Ik raakte echt geïnteresseerd in padel bij Casa Padel vlak voor opsluiting tijdens een initiatie padel. Ik speelde daar ook bij de Pyramids club.

We gaan niet tegen elkaar liegen, ik ben niet zo goed... Ik heb nog veel progressie te maken! Thuis Padel, Ik had met Franse topspelers gespeeld, ze hebben me veel geleerd!

“Een geslaagde eerste ervaring”

Ten eerste vond ik het erg leuk om te praten over padel. Het was een heel goede eerste ervaring, ik vond het leuk om commentaar te geven op de games en ik denk dat we het goed hebben gedaan.

Dit jaar met de ontwikkeling van Premier Padel, zullen er andere data zijn, met name in Argentinië en op Roland-Garros.

Qua organisatie zal het voorlopig nog sterk afhangen van onze uitzendschema's en de ontwikkeling van het circuit, maar beIN SPORTS zal proberen om zoveel mogelijk wedstrijden in Pure Live (zonder commentaar) uit te zenden. We zouden dan moeten uitzenden met commentaar van de halve finales.

Er zijn nog veel onzekerheden, dingen kunnen snel veranderen. Uiteindelijk zal het eenvoudiger zijn, het tijdschema voor padel zal zijn zoals in tennis, bekend vanaf het begin van het jaar.

"Ik zag de tijd niet verstrijken"

Bij tennis voel ik me duidelijk meer op mijn gemak. Ik heb de mogelijkheid om te analyseren en te lanceren in verklaringen. In de padel,,Ik kan het niet, dus de hulp van de adviseur is essentieel. Maar het zal komen, ik zal het leren!

In de reacties zag ik de tijd niet voorbij gaan! We hebben een aantal zeer goede wedstrijden gezien, vooral de tweede halve finale die echt duurde, en ik had de indruk dat er veel minder downtime was dan bij bepaalde sporten zoals tennis. Ik voelde geen lengtes.

Fred Viard padel Premier Padel

"Als ik speel" padel, ik heb geen geduld "

Wat me verraste in de padel, het is deze mogelijkheid om het type smash te kiezen. Dit zijn natuurlijk shots die ik niet onder de knie heb, maar het is best verbazingwekkend om zoveel afwisseling te zien.

De andere functie die kan verrassen, is het geduld van deze spelers. Voordat je een punt voltooit, moet je soms vechten en worstelen. Een van de sleutels tot succes is dat beroemde geduld.

Dus ik heb geleerd dat je geduld moet hebben in deze sport. als ik speel padel, ben ik niet precies!

“Lionel Roux, een fan! »

Op teamniveau hebben we ook Lionel Roux die fan is van padel. We hadden al overwogen om hem commentaar te geven op padel, hij houdt ervan. Hij speelt veel aan de kant van Lyon en hij heeft veel aan het onderwerp gewerkt.

Daarnaast hebben we experts, zoals Jérémy Ritz tijdens het toernooi in Qatar. En misschien kan Jérémy Scatena ons vergezellen in toekomstige wedstrijden. Bovendien had hij commentaar moeten geven op de Qatar Major, maar om kalenderredenen is dat deze keer niet gebeurd.

“Volgens mij waren we best goed”

Ten eerste, tennis en padel zijn niet dezelfde sporten. Ik deed mijn best om geen commentaar te geven op de padel als ik commentaar geef op tennis.

Ik denk dat mijn opmerkingen nuchter waren. Ik had een adviseur om technisch te praten. En ik leunde op hem, dus ik had een neutrale instelling.

Ik denk zonder pretentie dat we best goed zijn geweest, want over het algemeen, als er negatieve dingen zijn, vertellen mensen ons dat snel op sociale netwerken. Maar het goede nieuws is dat we vooral positieve feedback hebben gekregen.

Ik werd goed ondersteund door Jérémy Ritz, de deskundige adviseur. Het is het belangrijkste. We besteden veel aandacht aan tevredenheid, als ik kan voorkomen dat ik me verbrand… (lacht)

'Ik kom ook niet in de formule 1'

Bij Eurosport gaf ik commentaar op truckracen, voor het eerst skiën, Sepak takraw (een mix van voetbal en volleybal), heuvelklimmen.

Met padel,,Ik kom ook niet in de Formule 1, waar ik veel zou moeten werken om de sport volledig te begrijpen.

Op dit moment ken ik niet alle acteurs, maar ik ontdek ze beetje bij beetje.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.