Gaël Danic, oud-voetballer en gek van padel gesproken met Padel Magazine in het geval van Cupra Padel Point Tour die hij hostte in zijn complex: de Breizh Padel.

Interview met Alice de Caunes.

Een geslaagd evenement

“Ik ben zeer tevreden, want het is het eerste grote evenement dat hier plaatsvindt, en als ik zie hoeveel enthousiasme er kan zijn voor zo'n evenement, kan dat alleen maar prettig zijn. ”

Van voetbal … tot padel !

“Ik heb 5 jaar in het noorden in Lille doorgebracht. En een van de eerste complexen van padel die in Frankrijk is geëvolueerd, was precies in Lille gevestigd, dus met collega's ging ik daar vaak spelen. Het is meer dan 10 jaar geleden dat ik het heb geweten le padel.

Nadat ik mijn carrière was begonnen en toen ik hier terugkwam, met het idee om met pensioen te gaan, zei ik tegen mezelf dat ik een bedrijf ging opzetten. Ruim 10 jaar geleden had ik al het idee om een ​​voetbalwedstrijd op te zetten. Maar het aanbod was zo sterk dat ik terugviel op de padel. Ik geloofde er keihard in en daarnaast hou ik van deze sport, dus ik combineerde het nuttige met het aangename. “

Gael Danic

Een toernooi met voetballers in voorbereiding?

“Als voetballer zijn de feestdagen vaak in juni en heb je een beetje een voetbaloverdosis.

Maar aan de andere kant zijn we sportliefhebbers en spelen we graag tennis, ergens is het racket onze vriend.

En dan net als iedereen, wanneer we beginnen met de padel, we kunnen alleen maar verliefd en geprikkeld zijn door deze sport, zoals ze zeggen.

Ik heb contact met veel spelers die vrienden zijn geworden en die ook spelen padel.

Mijn doel op korte en middellange termijn zou zijn om een ​​groot toernooi te organiseren met oud-voetballers of spelers die nog actief zijn. Het gebeurt niet van de ene op de andere dag, het is iets dat moet worden voorbereid, maar het is ons idee! “

Le padel, het verstopt overal!

“Er staan ​​files aan de poorten van de resorts. padel, niet alleen hier.

Voor zover er zo'n rage is, veel "volkeren" die er ook reclame voor maken, het feit dat het op televisie wordt uitgezonden ...

Tegenwoordig weten mensen daarom wat de padel. We willen noodzakelijkerwijs ontdekken wanneer we weten dat vrienden het spelen en vanaf het moment dat we voet op de grond zetten, raken we eraan verslaafd. “

Toekomstige projecten?

“We hebben plannen om nog twee andere centra te openen, maar meer zal ik niet zeggen.

Na mij ben ik een liefhebber van deze sport en het stelt mij als sporter van nature in staat om te floreren, zowel om de Breizh te managen Padel dan het beoefenen van deze sport. ”

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!