In Rome, Marta Ortega en Gemma Triay schreven een nieuwe pagina in de geschiedenis du padel vrouw door de eerste te winnen Grand Chelem vrouwelijk van Premier Padel. Bij de microfoon van Padel Magazine tijdens Madrid P1 deelt Gemma haar onvergetelijke ervaring en vertelt ze over de toekomst van haar samenwerking met Martita.

Padel Magazine : “Rome was een grote overwinning voor jou, is het de grootste overwinning uit je carrière?"

Gemma triay : “Moeilijk te zeggen dat het de grote is, maar ja, misschien. We keken er enorm naar uit om aan de slag te gaan Premier Padel in Italië was het geweldig. Een betere plek om te beginnen was er niet.”

“Italië is voor mij heel speciaal. In Rome, op het Foro Italico, was het te gek. Mijn familie kwam, mijn vrienden ook, het was als een geheel. De hele week was ik geweldig, het was erg leuk, het was een heel bijzondere overwinning.

Padel Magazine : “Heb je het gevoel dat je een mijlpaal bent gepasseerd met Martita (Ortega)?"

Bladknop : "Ik denk het wel. We spelen nu ongeveer een maand samen. We hebben met Marta aan vier toernooien deelgenomen en sinds Toulouse maken we steeds meer vorderingen. We zijn meer en meer gesynchroniseerd”.

"We hadden het geluk een week voor Valencia te hebben waar we konden trainen en ons werk goed optimaliseren, wat volgens mij heel goed werkte voor ons duo, waardoor we in de beste omstandigheden verkeren. We zijn allebei erg blij en hebben een heel goed gevoel.”

Triay Ortega Roma finale

Padel Magazine : "Heeft het iets psychologisch in je paar ontgrendeld?" 

Gemma: "We zijn begonnen in Toulouse door de laatste vier te bereiken, en sindsdien hebben we finales gespeeld. We hebben nooit een paarcrisis meegemaakt. Vanaf het begin zijn we uitgegaan van het principe dat een paar tijd en begrip nodig heeft om goed te werken, en dat is wat we samen met Marta hebben ontwikkeld.

“In Toulouse speelden we zonder samen te trainen, maar elkaar kennen en elke week spelen versnelde onze ontwikkeling. De laatste twee toernooien waaraan we hebben deelgenomen hebben de kwaliteit van ons spel verbeterd.”

Padel Magazine : “Op het circuit praat je veel met Marta, beschouw je jezelf als een mentor voor haar?”

Bladknop "Ik weet het niet (lacht), dat zou je hem moeten vragen! Het is waar dat ik graag veel praat, vooral als ik me op mijn gemak voel. Ik stel mijn partner graag gerust. Als ik tactische dingen opmerk, deel ik ze graag om zowel mijn individuele niveau te verbeteren als het niveau van het paar te verhogen. Om een ​​paar te laten werken, moet er communicatie zijn op en naast het veld, en dat is erg belangrijk."

Padel Magazine : "De noodlottige vraag: wat gebeurt er als (Alejandra) Salazar terugkeert?"

Gemma: "Voor nu geniet ik van het huidige moment. Op dit moment voel ik me goed, en als het tijd is om mijn beslissing te nemen, zal het een weloverwogen beslissing zijn. Voor nu heb ik in ieder geval deze twee toernooien met Marta. We hadden besloten om deze zes toernooien te spelen, en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Zien het volledige interview staat hierI :

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.