Grégory Sertic, voormalig profvoetballer, draait zich om padel. Aanwezig tijdens een Betclic Remontada-evenement op 4Padel Montreuil, hij gaat naar de microfoon van Franck Binisti. Fragmenten.

Zijn eerste stappen erin padel

“Mijn ontdekking van padel werd gedaan tijdens een stage bij Olympique de Marseille, in de Algarve, Portugal. Ik werd meteen verleid door de speelse en vriendelijke kant ervan. Nu speel ik vaak met vrienden, waaronder oud-voetballers.”

Het belang van padel bij de voetbalopleiding

“Ik besefte al snel het belang van padel bij de voetbalopleiding. Coaches als Unai Emery hebben het in hun programma's geïntegreerd om de ondersteuning van spelers en de verandering van richting te verbeteren. Spelen bij padel met mijn teamgenoten op het middenveld had onze band en onze communicatie op het veld versterkt. DE padel is niet alleen een fysieke oefening, het is ook een effectieve manier om teambanden te consolideren en een betere coördinatie te ontwikkelen.

Baltennis is voor sommige spelers altijd een favoriete trainingsoefening geweest, en ik denk niet dat dit zal veranderen. echter, de padel biedt een nieuwe dimensie omdat het gezelligheid en delen bevordert.

Voor mij de beste spelers padel onder voetballers zijn Clément Chantôme en Bruno Cheyrou. Het zijn hele goede spelers, ze spelen heel regelmatig, elke week, maar we voelen dat er een grote complementariteit en medeplichtigheid tussen de twee bestaat.”

Cheyrou-zang 4Padel Terugkomen

Le padel als rehabilitatiemiddel

“Ik ben ervan overtuigd dat de padel kan een geweldige manier zijn om te revalideren na een blessure. Omdat ik zelf meerdere knieoperaties heb ondergaan, weet ik hoe belangrijk het is om het vertrouwen in uw ondersteuning terug te krijgen.

Le padel, met zijn behoefte aan snelle en nauwkeurige bewegingen, is hiervoor ideaal. Het is een sport die, hoewel leuk, je in staat stelt jezelf fysiek en mentaal weer op te bouwen na een blessure.”

“In de toekomst denk ik dat de integratie van de padel in de trainingsprogramma's van voetballers zou een goed idee zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de padel kan een leuke dimensie toevoegen en nuttig zijn voor de training, vooral tijdens het voorseizoen. Dit maakt niet alleen een onderbreking van de gebruikelijke routine mogelijk, maar versterkt ook de teamgeest en coördinatie.”

"Ik waardeer de padel, en ik vraag me af of ik het niet serieuzer zou kunnen beoefenen. Hoewel ik nog veel te leren heb, spreekt het idee om naar Portugal te verhuizen om te gaan trainen bij lokale coaches aan.’

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.