Interview realiseerde de 5 Mai 2016, in de Real Polo Club van Barcelona tijdens de World Padel Tour na hun overwinning in de eerste ronde in 16e-finale en vóór hun wedstrijd tegen Marrero / Salazar.

Paula en Bea zijn het niet-gepubliceerde paar van 2016 van dit jaar op het professionele circuit.

Bea is een jonge 14-cadet uit Malaga en Paula is op 42-jaren een enorme padelkampioen met 8 wereldkampioenstitels (3 in open toernooi en 5 met selectie Argentinië). Op het veld speelt Bea links van Paula.

PM: Kun je jezelf voorstellen?
Bea: Ik ben 14 jaar oud en vorig jaar werden we Padel Junior Wereldkampioenen met het Spaanse team en ik won drie Spaanse kampioenschappen (Noot van de redactie: Bea is momenteel nummer 1 van de Cadet-ranglijst in Spanje).

PM: Wanneer ben je begonnen met padel spelen?
Bea: Ik begon te spelen op 8 jaar omdat mijn vader padel speelde en ik hem vergezelde om hem te zien spelen, en op een dag begon ik te spelen. Ik begon met trainen in een club voor mijn huis en de coach vroeg me om me te ontslaan en zo begon ik (Noot van de redactie: Bea heeft nooit tennis gespeeld.)

PM: Dacht je dat je dit jaar al op het professionele circuit speelde?
Bea: Het idee was om dit jaar op het professionele circuit te gaan spelen en ik moest met een andere speler spelen, maar om verschillende redenen kon het niet.

PM: Paula, wanneer ben je begonnen met spelen op het professionele circuit in Argentinië en Spanje?

Paula: In Argentinië begon ik te spelen in 1993 en op het Spaanse circuit toen ik aankwam in Spanje, dat wil zeggen in 2002.

PM: Je hebt een lange en indrukwekkende carrière met veel titels. Wat is het beste carrièremoment?
Paula: Elk van deze momenten heeft zijn positieve kant. Uiteraard toen ik N ° 1 werd in Argentinië met Mariana Perez en de 5-jaren met Carolina Navarro waar we N ° 1 of 2 wereldwijd waren. Toen ik in 2004 de wereldtitel won met de Argentijnse selectie en de open wereld (in paren) met Iciar Montes, ook in 2006 toen ik het wereldkampioenschap won met Argentinië en de open wereld met Carolina Navarro. Al deze momenten waren de belangrijkste momenten in mijn carrière.

PM: Als je Bea op het professionele circuit ziet beginnen, herinnert dat je dan aan je debuut?

Paula: Nee, omdat ik op 14-jaren niet wist hoe ik een padelracket moest gebruiken (lacht!), Ik wist helemaal niet wat het Padel was, omdat ik 16 jaar geleden begon. En voor mij was de padel gewoon een hobby.
Ja, omdat het me een beetje aan mijn leeftijd herinnert, maar toen ik begon te concurreren met deze illusie, dit verlangen om te leren, dit verlangen om verder en hoger te gaan, leer van de besten om te komen waar ik ben geweest, en dat is altijd mijn doel geweest. En Bea geeft me deze illusie, dit verlangen om te leren, en daarin herken ik mezelf.

PM: Bea, wat is je favoriete speler op de tour?
Bea:
Ik heb altijd van Carolina Navarro gehouden, die net als ik uit Malaga komt, en ook van Marta Marrero, die ook een geweldige speler is.

PM: Wat is je trainingsfrequentie? omdat je altijd naar school gaat ..
Bea: Ik train 's middags omdat ik' s morgens op school ben. Ik train op maandag en woensdag tijdens 1h30 (fysieke training en op het veld) en 1-tijd op donderdag, maar alleen op het padelveld.

PM: Paula en Bea, wat zijn je indrukken na je eerste WPT samen als een team en persoonlijk?
Paula: We zijn begonnen bij de WPT Valencia waar we onze eerste ronde hebben gewonnen, wat niet eenvoudig was (Opmerking: in 16e-finale tegen Marcela Ferrari en Anabel Medina) en ook hier in Barcelona (tegen Ana Fernandez de Osso en Rodriguez Camacho) en rekening houdend met het feit dat Béa in Malaga woont en ik hier in Barcelona, ​​(zo ingewikkelder om te delen en samen te trainen) en dat het de eerste WPT van Béa is, gaat het heel goed. Bea past zich snel aan alles aan, wat niet eenvoudig is. Wat mij betreft haal ik het meeste uit wat ik doe, ik ben blij als ik speel wat mijn belangrijkste doel voor dit jaar is.

PM: En jij Bea?
Bea: Ik wist niet veel Paula en Valencia was ons eerste toernooi. Onze eerste game, het is waar dat we het heel goed hebben gespeeld. Ik begon een beetje nerveus te worden, maar het gebeurde later. En de 2eme-wedstrijd (tegen Nela Brito en Lorena Alonso), deze werd niet veel gespeeld (opmerking: Paula en Bea hebben een vaste bal in de tiebreak van de 1er-set). En het is waar, dat de sensaties zeer positief zijn.

PM: Omdat de spelers van het circuit je nog niet kennen, denk ik dat ze meer op je spelen dan op Paula ("met de techniek van de koelkast") om je te testen, toch?
Paula: Ze zullen snel beseffen dat ze ongelijk hebben (lacht!). Nee, het is normaal, ze denken dat Bea niet veel ervaring heeft, dat Bea op een gegeven moment zal falen. Maar ik denk dat ze door veel op Bea te spelen, haar als speler nog sneller zullen laten groeien, dus ik ben erg blij dat ze op mijn partner spelen en dat ik niet moe word! (Lacht!). En ik moet ook leren spelen zonder ballen te krijgen, wat ik niet weet hoe ik het moet doen, want ik heb altijd veel ballen ontvangen (tijdens mijn carrière). Maar voor Béa zal het een persoonlijke ontwikkeling zijn om te weten hoe je een game moet beheren, hoe je de druk kunt weerstaan ​​en het doet het geweldig!

PM: Bea, wat betekent het om de meerderheid van de ballen te krijgen en de druk van het spel op je te hebben?
Bea: Ik speel liever alle kogels dan welke dan ook. Daardoor ga ik het spel in en speel ik beter. En ik weersta me zo goed mogelijk!

PM: Wat is je doel dit jaar als team?
Paula: Allereerst veel plezier en geniet op het veld van wat het belangrijkste doel is. Veel plezier want Bea begint haar carrière wanneer ik haar afmaak, dus we zitten op verschillende momenten in onze carrière. En precies, wat iemand nodig heeft, brengt hem de andere speler. Frisheid, illusie, afgunst, dynamiek, energie aan de ene kant voor Bea en mij, mijn ervaring, en om hem al die jaren van competitie een beetje door te geven. We stellen geen enkel doel in termen van resultaat, behalve een doel van ontwikkeling als een team, om plezier te hebben en ik om het beste van Bea naar voren te brengen en Bea het beste van mij.

PM: Paula, wat denk je van een speler van 14 jaar die op het professionele circuit begint?
Paula:
Op de WPT kun je beginnen met spelen als je 14 jaar hebt en een bepaalde junior rang. Niemand kan zo op het circuit beginnen. Ja, het verbaasde me om te zien dat Bea met zijn 14-jaren al zo volwassen zou zijn en zich zo snel zou aanpassen aan het professionele circuit waar de beste spelers ter wereld zijn! Het is niet alleen niet alleen fysiek en technisch, maar ook mentaal eenvoudig! Ik zie dat het niet gemakkelijk is om tegen de beste te spelen, maar ook om met mij te spelen. Ik probeer het zo goed mogelijk te beheren ... Ik herinner me dat toen ik begon aan de zijde van Adriana Costagliola (let op: geweldige Argentijnse padelkampioen in de 90-jaren), mijn benen trilden om aan zijn zijde te spelen ... Maar Bea heeft voor zijn leeftijd een volwassenheid belangrijk en ze demonstreert het.

PM: Bea, kan Paula in een paar woorden worden beschreven?
Paula: Moet ik weg? (Lacht!)
Bea: Ze is mooi, aardig ... (lacht!) ... Het is waar dat het me veel helpt, het geeft me een glimlach op het veld en buiten. Het helpt me in moeilijke tijden, het moedigt me aan als we verliezen, als we winnen ...

PM: Dezelfde vraag voor jou Paula over Bea? Wat brengt Bea je?
Paula: Ze is een zeer ontvankelijke persoon, met de wens om te verbeteren, vooruit te gaan, naar het team te brengen, ze begrijpt dat het een sport voor twee is, wat belangrijk is. Het is belangrijk om op het veld met elkaar in goede overeenstemming te zijn, voor mij is het belangrijk omdat ik vorig jaar een nogal negatieve ervaring had die ik heel slecht heb ervaren (Opmerking: met Gemma Triay zijn vorige partner). Op het veld staan ​​en het gevoel hebben dat we een team zijn en dat we dezelfde kant op willen gaan, dat we lachen, samen lijden, dat we elkaar ondersteunen, als de een de ander nodig heeft, is het fundamenteel. En met 14 jaar heeft Bea dit alles al begrepen, en het is super belangrijk.

PM: Kun je ons Paula bevestigen dat het voor een professionele atleet moeilijk is om de beslissing te nemen om zijn carrière te stoppen?
Paula: Het is waar dat ik al meerdere keren mijn carrière wil stoppen, maar ze laten me het niet doen (lachen!) ... Al vorig jaar wilde ik stoppen, maar omdat de resultaten zeer goed waren (Opmerking: met Gemma Triay had Paula de volgende resultaten behaald in 2015: 2 laatste semis in WPT, deelname aan de laatste meester van de WPT door te eindigen in de beste 6-paren van het circuit en 9-overwinningen op het Catalaanse circuit). Maar vanuit een innerlijk / persoonlijk oogpunt was 2015 slecht besteed en mijn carrière verdiende het niet om met dit verdriet te eindigen. Dankzij Carolina Navarro heb ik Béa leren kennen en de beste beslissing is om met plezier van de padel te blijven genieten en dingen naar Bea te brengen en ik hoop dat Bea op een dag aan de top staat, ze zal me herinneren en dat begin hadden we samen! (lacht!) en ik ben blij haar ontwikkeling de komende jaren te zien.

PM: Bea, hoe zie jij jezelf over 5 jaar?
Bea: Over 5-jaren heb ik 19-jaren ... Ik hoop dat alles goed zal zijn met de padel en dat ik de WPT zal blijven spelen ... en als er iets gebeurt, wil ik studeren / doorgaan in een carrière ..Als het niet in het padel ligt, concentreer je dan op iets anders.

PM: En jij Paula, hoe zie jij jezelf over 5 jaar?
Paula: Ik zie jaar na jaar, in 5-jaren, ik kan het je niet vertellen ... Ik hou van alles dat verband houdt met lesgeven, alles overbrengen dat zou kunnen worden geleefd naast 20-jaren van competitie en spelers helpen op technisch niveau, tactisch maar ook om te weten hoe om te gaan met situaties, omdat het padel veel meer is dan een "staatsgreep" .. Er zijn veel dingen om te werken.

PM: Bea: realiseer je je dat je naast Paula EY speelt, de "legende" van de padel? Of klamp je je vast om het te geloven?
Bea: Ik knijp mezelf ... (lacht!) Het was een verrassing toen Paula zei dat ze met me wilde spelen. Ik probeer het beste van mezelf te geven, zodat Paula blij is dat ze me heeft gekozen, en ik speel veel plezier met haar spelen ...

PM: laatste vraag voor Paula. Welk advies zou je Bea geven om het beste niveau te bereiken en een lange carrière als de jouwe te hebben?
Paula: De zin die ik leuk vind en die van Mariana Perez komt, een vriendin, padelpartner en coachclub Sarragosse. Mariana zei altijd tegen me: "De eindoverwinning lijkt eenvoudig, maar het is het resultaat van kleine overwinningen die onopgemerkt bleven". En deze kleine overwinningen zijn de consistentie, het dagelijkse werk, het dagelijkse werk waardoor je in de beste omstandigheden op het toernooi aankomt. Wat er ook gebeurt in het toernooi, ga door met nederigheid. Boven alles, werk en nederigheid om het hoogste niveau te bereiken en jaar na jaar door te gaan ...

Kristina CLEMENT - Padel Magazine

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.