Isaac Huysveld is misschien pas 17, maar zijn talent voor padel valt niet te ontkennen. Als Frans-Belgische speler die zeer aanwezig is op het FIP-circuit, heeft hij al heel wat goede resultaten op zijn naam staan. 460e speler op de internationale ranglijst, hij is een hoop padel Belgisch.

Sinds 2020 maakt Isaac deel uit van Team Nox en traint hij de Nox Academie, naast Pablo Crosetti, de trainer van ene Agustin Tapia. Wij gingen hem ontmoeten.

Zijn debuut in de padel

Ik ben begonnen padel in 2019, dankzij mijn tenniscoach. Ik heb vroeger veel getennist, ik stond zelfs in de top 3 van mijn categorie in België. En op een dag speelde mijn coach padel bij interclub ontbrak er een speler en hij vroeg me of ik geïnteresseerd was om te spelen. Ik zei tegen mijzelf : "waarom niet'.

Zodra ik speelde, was ik meteen dol op deze sport. En ten slotte interesseerde tennis mij niet meer zoveel. En het begon voor mij allemaal echt op de Junior Wereldkampioenschappen in Castellon, in 2019.

Waardoor ik het leuker vond padel dan tennisDat is het spel. Je bent al twee tegen twee en je hebt meer plezier: ik speel liever met een teamgenoot dan de hele tijd alleen te spelen.

Wat betekende het voor u om bij Nox te tekenen?

Ik tekende in 2020 een contract bij Nox en verlengde mijn contract in april met nog eens drie jaar.

HANDTEKENING NOX ISAAC HUYSVELD

Ik oefen veel de Academie, zes keer per week, in uitstekende omstandigheden, met zeer goede coaches, inclusief Trainer van Agustin Tapia.

Zijn beste toernooiprestatie

Mijn beste prestatie behaalde ik in een FIP-toernooi in België waar ik de halve finale haalde. Ik won in de eerste ronde van de Fransen [Benjamin] Grué en [Maxime] Forcin. Daarna won ik van de Portugese nummer één, de gebroeders Deus. En in het kwart won ik van het Belgische nummer 2-koppel. In de helft verloor ik van een heel goed Spaans tweetal, met een matchpoint.

Mentaal was het heel moeilijk omdat we de eerste set met 6/4 winnen, leiden we met 5/3 in de tweede 40 punten goud. Mijn partner serveert en hij maakt een par 3, we denken dat het voorbij is, maar de speler aan de rechterkant komt naar buiten en legt hem perfect terug in het net... Achteraf zijn we er niet overheen gekomen dat we deze kans hebben gemist.

“Een bijzonder iets met mijn vader”

In de toekomst was degene die mij het meest hielp mijn vader. Hij was de hele tijd bij mij, we praatten de hele tijd samen. Het is iets bijzonders dat ik met mijn vader heb. Hij doet er alles aan om het goed met mij te laten gaan. Ik heb echt geluk met een vader zoals hij., die net zo geïnteresseerd is in mijn sport als in mijn carrière.

De Belgische seniorenselectie: een doelpunt

Ik speel bij het jeugdteam en heb contact met de coach van het nationale herenteam. Ik heb al een paar keer met ze getraind maar ik heb nog niet de kans gehad om met ze te spelen.

Het is echt een doel voor mij om in 2024 deel uit te maken van de herenselectie in België.

Clément Geens en zijn ronde van XNUMX op de WPT

Het is echt ongelooflijk wat hij deed. Het is iets dat ik ook graag ooit zou willen doen. Voor mij is het een droom om mee te kunnen doen aan de eindtrekking van een toernooi van de World Padel Tour, op een professioneel circuit. Ik hoop dat ik in mijn carrière ook de kans krijg om dat te doen.

Bovenal moet gezegd worden dat ze in hun eerste ronde het geluk hadden een Wild Card te spelen. Beide Nederlanders spelen goed, maar het is niet zo dat ze in de eerste ronde een Lebron/Galan pakken. Maar dan moet je het nog steeds doen, omdat er veel druk is, zit je in een eerste ronde, speel je in de Centrale van het toernooi. Ze speelden een hele goede wedstrijd.

De doelstellingen op internationaal niveau

Een van mijn doelen is dat ik tegen eind 2024 deel uitmaak van de Top 200 op de FIP-ranglijst. Ik zou uiteraard graag in de Top 100 willen komen, maar ik zal het rustig aan doen en me eerst echt concentreren op de Top 200.

Vooral omdat het niet eenvoudig is om deze ranglijst te bereiken. Ik zal veel Fip Rise en Fip Star moeten spelen om dit doel te bereiken. En bovenal zal ik goed moeten presteren om te slagen.

Josep Aymeric, zijn huidige partner

De laatste FIP's die ik deed waren met Josep Aymeric. Het voordeel is dat hij op dezelfde plek woont en ik elke dag met hem kan trainen. Hierdoor kunnen we samen speltactieken implementeren.

ISAAC HUYSVELD JOSEP AYMERIC

Sterke punten, zwakke punten…

Zonder aarzeling, mijn sterke punt, dit zijn de salvo's. En mijn zwakke punt, Ik denk dat het mijn consistentie is.. Als er veel druk is in een wedstrijd, kan het gebeuren dat ik verdwaal en onregelmatig word. Dit is niet altijd het geval, maar soms gebeurt het.

Het voorbeeld dat ons te binnen schiet is opnieuw tijdens de FIP in België waar we deze wedstrijdbal hadden. Ik denk dat we de wedstrijd verloren omdat we mentaal nog niet hersteld waren van het verlies van dat punt. Voor ons was het heel moeilijk om te accepteren dat we deze kans hebben gemist, vooral op zo’n punt.

De moeilijkste in de padel

Wat voor mij het moeilijkst is, het is het financiële aspect. We zijn momenteel op zoek naar sponsors omdat het erg ingewikkeld is om aan alle toernooien deel te nemen. Tegenwoordig is alles heel duur, het hotel, het vliegtuig… Dan eet je daar, je hebt alles wat consumptie is.

Alles is voor mijn rekening. En ook al heb ik sponsors die bepaalde dingen betalen, niets is gratis. Als je vandaag de dag een professional wilt worden, moet je geld hebben, want als je niet over het inkomen beschikt, kun je niets doen.

Je moet weten dat als je tijdens de FIP Tour verliest in de eerste ronde, je geen winst hebt prijzengeld. In de tweede ronde wel, maar dat is niet veel. Je hebt amper honderd euro, het is niets. Omdat je betaalt voor de toernooiregistratie, het vliegtuig, het hotel. Het is echt heel ingewikkeld.

De volgende deadlines

Daar is voor mij de volgende wedstrijd het wereldkampioenschap voor junioren in Paraguay. Ik ga spelen met het Belgische team en we zullen dit jaar proberen de Top 6 te halen. In Mexico was het ingewikkelder omdat we in de groep op de eerste en derde plaats vielen. Dus daar gaan we echt proberen een zo goed mogelijk toernooi te organiseren. om een ​​goed resultaat te krijgen !

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.