Het is lang geleden dat we Jérémy Ritz voor het laatst op de piste zagen tijdens een P2000. De laatste keer was twee jaar geleden, Padel Horizon van Parijs. Sindsdien hebben we de voormalige Franse teamspeler niet veel meer gezien op de Franse pistes. Maar de naam Jérémy Ritz staat al een tijdje op sommige P500 of P1000.

Een terugkeer naar de competitie, zonder echte ambitie in deze P2000 4Padel Straatsburg, het voormalige Franse nummer 6 afgeleverd bij de microfoon van Padel Magazine. Tussen anekdotes en hart-tot-hart-gesprekken door heeft de partner van Thomas Mitjana het een en ander te vertellen.

De valse sprong voor Thomas Mitjana, niet wrokkig

Ik heb Thomas Mitjana die mij heeft gevraagd om aan het toernooi deel te nemen. We zeggen al een hele tijd dat we er een zouden doen. Dus ik greep deze kans met beide handen aan en ik ben erg blij om daar te zijn. Vooral omdat we met Thomas een maand geleden al in Parijs (P1000 Lesigny) zouden spelen en dat kon niet gebeuren. Dus hier zijn we, hier zijn we.

Ik hoop dat hij geen wrok koestert en niet op mij terugkomt. Omdat ik van ver kom. Dus ik hoop dat hij komt en in goede vorm is.

Zijn geschiedenis bij het Franse team

Ik heb twee selecties gemaakt [bij het Franse team]. Ik werd geselecteerd als achtste speler in Paraguay en mij werd destijds duidelijk gemaakt dat ik weinig kans had om te spelen. Daarom heb ik de keuze gemaakt om niet te gaan.

Ik hou echt van spelen padel, nadat ik de anderen had zien spelen, iets minder, zodat de ervaring me niet verleidde.

Ritz padel

Zijn ambities, zijn toekomst

Een senior+ selectie: het is grappig omdat mij sinds mijn aankomst al 2-3 keer over mij is verteld. Nee eerlijk gezegd, ik heb plezier, ik speel met mijn vrienden. Thomas is een jongen die ik erg leuk vind, dus ik ben erg blij om met hem te spelen.

Eerlijk gezegd was ik daar helemaal niet in geïnteresseerd. Ik zeg geen nee, want het zijn geweldige dingen en het zijn altijd gekke ervaringen. Dit zijn momenten die we niet vergeten. Daarna is het de eerste keer dat ik terugkom naar een groot toernooi. Ik had P1500, P2000 niet gedaan. Hierdoor kan ik mezelf een beetje herpositioneren.

Het huidige niveau van padel Frans

Er zijn nog steeds een paar jongens boven de rest, die vandaag profs zijn geworden, die beter spelen. Maar verder lijkt het behoorlijk compact te zijn geworden. Ik zie een beetje van de nieuwe jongens. Ik denk aan degenen die in Spanje zijn: Dylan, Julien, Man, Phil. Al deze jongens die echt goed lijken te spelen. Maar ik heb nooit tegen ze gespeeld.

Ik denk niet dat het huidige niveau revolutionair is vergeleken met 2-3 jaar geleden. Aan de andere kant speelt het steeds beter. Ik ken Timéo een beetje [Fonteny], er komen genoeg jonge mensen aan die steeds beter zullen spelen. Het kost tijd, maar het zal geleidelijk gebeuren.

Top/Flop van padel Frans

Boven: Het goede voorbeeld vind je hier, in Straatsburg. Ik kwam vier jaar geleden, er waren 3-4 velden. Nu zijn het er twaalf. Vroeger was er voetbal, nu is er geen. We zien steeds meer land. Eerlijk gezegd is de ontwikkeling van padel, het gaat nog steeds vrij snel.

Plof : We vinden veel opmerkingen over de ranglijst, het is iets dat mensen erg interesseert. Wat ik persoonlijk vind, is dat de puntenpiramide te glad is. Of je nu 4e of 7e eindigt, je verdient bijna hetzelfde aantal punten. Ik denk dat we degenen die ver komen in toernooien meer moeten belonen.

Over het algemeen zien we vandaag een aantal gekke dingen. DE World Padel Tour, Roland Garros. Eerlijk gezegd zijn er veel nieuwe dingen. Toen ik zeven jaar geleden begon, was er bijna niets.

Een nieuwe club in de toekomst?

Le padel, het is iets dat mij altijd heeft gefascineerd. Daar moest ik afstand nemen, ik deed andere dingen. Het hebben van weer een nieuwe club is dus niet iets waar ik intensief over nadenk. Maar hier is het, als er een kans is. Ik zal mezelf er niet van weerhouden om de komende jaren weer iets te doen.

Aan de andere kant wil ik absoluut niet meer 's avonds en in het weekend als gekken werken. Wat we jarenlang konden doen, toen we jong waren. Ik zal het dus alleen nog een keer doen als ik een werkomgeving vind waarin ik mijn huidige levensstijl kan voortzetten.

Je kunt de wedstrijden live volgen Padel MagTV :

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.