Après de verrassende aankondiging van Benjamin Tison, is het de beurt aan iemand anders pijler van het Franse team padel om zijn professionele carrière te beëindigen: Jérémy Scatena.

Iconische speler van de padel Frans, authentiek, dat niemand onverschillig laat, de Niçois is teruggekeerd naar zijn zeer oude carrière... Er was eens: Jérémy Scatena.

8 keer Frans kampioen!

"Ik begon le padel in 2006 dankzij Jean-Noël Grinda en Nalle, die mij aan het begin van mijn carrière veel heeft geleerd en mij van deze sport heeft laten houden die mijn leven zou worden.

Destijds was de padel was heel weinig ontwikkeld en heel snel, ik speelde vanaf 2008 voor het Franse team. Vanaf 2009 werden we met Robin Haziza elk jaar Frans kampioen, met uitzondering van 2012 (Haziza/Ritz), tot 2017. We zijn geweest vice-Europees kampioen in Rome in 2019, een jaar waaraan Spanje niet deelnam. Ook al waren er in 2015 geen landen aanwezig, Frankrijk was dat wel Europees Kampioen in Nederland in 2015'.

wereld team frankrijk

Een professionele carrière die begint in 2018…

“Ik begon mijn professionele carrière in 2018 bij World Padel Tour van Jaen, wat het begin van mijn avontuur markeerde. In 2019 kwam ik in de top 100 van de WPT terecht en in 2022 eindigde ik als 67e op de FIP-ranking en wonnen we de enige bronzen medaille van de padel français.

Le padel bracht mij ongelooflijke emoties. Gedurende mijn hele carrière zijn deze emoties en gevoelens mijn drijvende kracht en mijn energie geweest. waardoor ik veel verder kan gaan dan ik ooit had kunnen dromen.

Jérémy Scatena zweeg handstilte

Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om de mensen te bedanken die mij hebben gesteund en begeleid, en die op bepaalde momenten meer in mij geloofden dan ik in mezelf geloofde. Dank aan mijn familie, aan Damien Langlois, aan Nalle, aan Jean-Noël Grinda, aan mijn coaches Colo Prado, Nicolas Gavino, Xavi Figols en natuurlijk Pablo Ayma, maar ook aan Jean-Michel Pequery voor het mentale gedeelte.

Ik wil ook al mijn partners bedanken die ervoor hebben gezorgd dat ik daar kon komen: Robin Haziza, Nicolas Suescun, Marc Bernils, Adriá Mercadal, Benjamin Tison, Johan Bergeron en alle anderen.”Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.