Jérémy Scatena kom terug voor Padel Magazine over het ongelooflijke menselijke avontuur dat hij dankzij heeft meegemaakt padel jusqu'à sa afscheid nemen als profspeler. Een reeks ontmoetingen die hem deden groeien. Hij hoopt in de toekomst een nieuwe rol kunnen spelen om de padel Frankrijk​ Interview.

2023: een van de meest gecompliceerde seizoenen

Mijn inschatting van 2023: ik beschouw dit als een van mijn slechtste jaren sinds 2017. Ik zou het zelfs vergelijken met 2021, dat ook niet zo goed was. Voor het eerst had ik geen grote droom of doel dat mij dreef.

Na het winnen van de bronzen medaille met het Franse team op de laatste wereldkampioenschappen, het bereiken van de 67e plaats in de wereld (FIP) en het binnenkomen in de top 100 van de ranglijst van World Padel Tour, waardoor ik de eerste Fransman werd die deze rang bereikte in het professionele circuit van die tijd, denk ik dat ik mijn maximum heb bereikt.

Meer doelen om mij te motiveren om te trainen

Ik heb de laatste tijd moeite om betekenis te geven aan mijn trainingen, wedstrijden en toernooien. Ik kon 's morgens niet meer wakker worden met dezelfde passie en vastberadenheid als vroeger. Ik had geen doelen meer die mij motiveerden om hard te trainen, mijn grenzen te verleggen en naar hogere rankings te streven.

Pequery-coaching

Verschillende partners: vanwege mijn slechte prestaties

Ik speelde met verschillende partners vanwege mijn op en neer optredens. Ik denk dat het duidelijk is en dat het geen zin heeft om tegen jezelf te liegen.

Ik heb deze partnerwisselingen ondergaan omdat ik in 2023 niet goed genoeg was.

Gelukkig kon ik dankzij mijn verzamelde punten tegen competente spelers spelen in de zeldzame gevallen dat ik goed speelde gedurende het jaar. En dan is het, naast mijn tamelijk middelmatige prestaties, waar dat ik geen goede schilderijen had.

Maar het goede nieuws: ik ben er best trots op dat ik dit seizoen heb kunnen afsluiten met een aantal goede wedstrijden zoals in Madrid of Rome, en de FIP Rise in Nederland. Er waren een paar momenten waarop ik het iets beter had kunnen doen en mijn seizoen had kunnen verbeteren, maar een paar goede resultaten kwamen om een ​​moeilijk seizoen te verlichten.

Het positieve punt: ik heb mijn seizoen goed weten te managen

Weten hoe je met periodes van minder succes kunt omgaan, is tegenwoordig mogelijk met de explosie van het aantal internationale toernooien op alle continenten. En uiteraard kunnen de niveaus van het ene continent tot het andere zeer aanzienlijk variëren.

Ik heb aan kleinere toernooien deelgenomen om een ​​slecht record zoals in Egypte of Japan te voorkomen. Want ja, met de hausse aan toernooien padel via de FIP Tour is het nu mogelijk om naar toernooien in Oost-Europa, Azië, Afrika, Oceanië te gaan, belangrijke punten te verdienen om niet op de ranglijst te vallen als je in een slechte pass zit. En dan kun je ook mentaal opnieuw opstarten, een paar wedstrijden winnen, ook al heeft het niveau van deze competities niets te maken met bijvoorbeeld de Spaanse, Franse of Italiaanse FIP’s.

Wereld top 100 missie: volbracht!

Als semi-professionele / professionele spelers op dit moment nog niet echt de kansen hebben gerealiseerd die de FIP Tour biedt met een hausse aan internationale toernooien, denk ik dat wat ik in 2023 deed, andere spelers dat vanaf 2024 steeds meer zullen doen.

Ik heb mijn carrière in 2023 zo beheerd dat ik de top 100 van de wereld kon bereiken. En de missie is volbracht.

Mijn beste jaar met Tison in 2020

Wat echter zeker is, is dat je, om wedstrijden te winnen, goed moet zijn en een goede partner moet hebben. Het recept is eenvoudig. Elke keer dat ik goed heb gepresteerd in mijn carrière, heb ik met verschillende partners wedstrijden kunnen winnen.

Ik had mijn beste seizoen in 2020 samen met Benjamin Tison. Aan het begin van het jaar was ik zelfs iets beter dan hij, maar aan het eind van het jaar waren zijn prestaties beter dan de mijne. We zijn erin geslaagd belangrijke wedstrijden te winnen, waaronder twee toernooien waarin we vijf rondes hebben doorstaan ​​en een zeer spannende wedstrijd verloren van Antonio Luque en Jon Sanz.

Dit is misschien wel het seizoen waarin ik de meest opmerkelijke overwinningen uit mijn carrière behaalde.

In 2024 zal ik geen profspeler meer zijn

Wat betreft het jaar 2024 zijn mijn plannen nog wat vaag, maar ik kan wel zeggen dat ik geen voetballer meer zal zijn. padel professioneel. Ik zal niet meer vroeg op moeten staan ​​om intensief te trainen zoals ik sinds 2018 doe.

Ik zal blijven deelnemen aan grote toernooien vanwege de verzamelde punten, maar mijn voornaamste focus zal liggen op mijn professionele leven en mijn levensfilosofie gericht op fysiek welzijn.

100% Padel, mijn leven, mijn doel

Sinds ongeveer anderhalf jaar ben ik betrokken bij de verkoop en bouw van grond. padel Via mijn bedrijf, 100% Padel.

Ik heb grote ambities voor dit bedrijf. We hebben onlangs een sleutelpersoon aangenomen die medeoprichter was van een van de grootste bedrijven op dit gebied. Zijn missie begint op 2 januari.

We streven ernaar om de officiële locatie te worden voor internationale toernooien en Franse spelers te sponsoren om hen te helpen in hun carrière, terwijl we iets teruggeven aan de padel een beetje van wat hij in mijn leven bracht.

Er vallen veel dingen op hun plek. En ik beloof je dat ik bij je terugkom voor wat we voor 2024 in petto hebben.

Wat mij het meest motiveert, is slagen in het leven en tegelijkertijd kansen bieden aan degenen die dicht bij mij staan ​​en degenen van wie ik houd. Als ik kan bijdragen aan hun succes en ontwikkeling en tegelijkertijd de kost kan verdienen, is dat voor mij een belangrijk doel waar ik veel energie van krijg.

Er is een Scat-effect op Ben en Ben op Scat

Bij Ben valt niet te ontkennen dat er sprake was van wederzijdse beïnvloeding. Ik zou echter zeggen dat het effect van Ben op mij groter was. Door het jaar heen heeft Ben wat fysieke problemen gehad, en mentaal is het niet gemakkelijk. Maar hij slaagde erin om aan het einde van het seizoen weer in vorm te komen en uiteindelijk behaalde hij een geweldige finish met een zeer goed spelniveau.

Wat mij betreft had ik al de beslissing genomen om mijn carrière als profspeler te beëindigen. padel.

scatena ember milaan

Als Ben ja had gezegd, had ik ja gezegd

Als Ben er echter voor had gekozen om door te gaan, had ik misschien overwogen om een ​​paar maanden naast hem te trainen, specifiek voor het Franse team, om nog een laatste dans samen. Met het nationale team hebben we uitzonderlijke prestaties neergezet, 4e in 2018, 4e in 2020 en deze ongelooflijke 3e plaats op de laatste wereldkampioenschappen in Doha. Als Ben was doorgegaan, had ik gevochten zodat we nog een laatste geweldig moment met het team konden hebben, een laatste dans met het Franse team.

Het einde van een cyclus en het begin van een nieuw avontuur

Het is absoluut het einde van een cyclus met Ben en mij.

Het leven gaat echter door en het is tijd om plaats te maken voor de nieuwe generatie.

Mijn vertrek zal geen grote impact hebben op het Franse team, hoewel dit de linkerkant van het team enigszins verzwakt. Er zijn echter andere spelers die net zo goed, zo niet beter, deze positie kunnen vervullen. Ik heb er vertrouwen in dat ons team succesvol zal blijven dankzij de teamgeest die we door de jaren heen hebben opgebouwd.

Het is een van onze grootste trots en het verbindt ons diep met elkaar.

Jeremy Scatena

Speel een andere rol bij het Franse team

En om je de waarheid te zeggen: als mijn spelerscarrière eindigt, wil ik op een andere manier doorgaan. Ik hoop dat ik deze kans krijg om samen met het team een ​​missie te vervullen.

Ik denk dat we met Johan Bergeron, Bastien Blanqué, Robin Haziza, Adrien Maigret en Ben Tison in 2018 iets hebben gecreëerd, zonder het elkaar te vertellen. Er bestond een stilzwijgend pact tussen ons, omdat er destijds veel rivaliteit tussen ons bestond.

Paraguay heeft in 2018 deze Franse groep opgericht. Ik denk dat we destijds het beste team van Frankrijk waren. We waren absoluut niet de beste spelers ter wereld, maar in de geest en als team waren we de beste. En deze alchemie is tot dan toe voortgezet.

De overwinningen en de vele gewonnen beslissende wedstrijden hebben noodzakelijkerwijs dit team gevormd. Dit is de reden waarom we allemaal vrienden zijn, omdat er een zeer sterke band is die ons al die jaren heeft verenigd.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.