Interview van Jérémy Scatena, die ondanks de nederlaag in de eerste ronde van de Mendoza Premier Padel P1 tegenover Chozas / Cepero.

Een dure eerste set

“Deze wedstrijd was in alle opzichten heel intens. Ik wilde alleen maar zeggen wat een plezier het was om in een toernooi van deze kwaliteit te spelen. Gefeliciteerd Premier Padel voor de kwaliteit van deze toernooien.

Wat de wedstrijd betreft, is er natuurlijk een beetje frustratie, ook al heb ik op alle fronten zeker een van mijn beste wedstrijden uit mijn carrière. De eerste set is misschien wel mijn beste, ook al verliezen we die. Afgezien van de eerste game waarin ik gespannen was, was ik erg blij met mijn spelniveau.Ik denk dat we verliezen op een paar kleine onregelmatigheden van Toni, en Chozas en Cepero wisten die perfect uit te buiten.

Maar ik denk dat de wedstrijd, we verliezen het in deze eerste set en dat we op sleutelmomenten visten. Op dit punt is het jammer.

In de tweede set blijven we een goed spelniveau bieden, we staan ​​boven. We zitten in een goede dynamiek. Deze tweede set winnen is echt geen koopje.

In de 3ᵉ set, op 2/1, gamepoint voor ons, val ik en open mijn knie. We moesten de wedstrijd staken omdat ik bloedde. Het duurde te lang, ik raakte een beetje afgeleid en met een achterstand verloren we ons servicespel. Ook daar was het een heel belangrijk moment. Deze stop heeft het resultaat beïnvloed.”

Publiek voor Chozas, maar wat een sfeer!

“Er is niets mooiers dan spelen in een vol stadion. Het publiek stond volledig achter hen. Normaal, Chozas is thuis. Maar de sfeer was positief en de kijkers waren geweldig. Het lukt me om gelukkig te zijn, zelfs als ik verlies als we zulke wedstrijden spelen. Dat is waar ik naar op zoek ben voor het einde van mijn carrière, dat soort wedstrijden.

Het is zeker een van mijn meest succesvolle wedstrijden ondanks de nederlaag. Mijn gekste wedstrijd blijft tegen Muñoz/Blanco op de Barcelona Challenger in 2018. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd, en die dag had ik een compleet te gekke wedstrijd gespeeld tegen deze twee spelers die destijds in de top 50 van de wereld stonden.

In de FIP's heb ik over het algemeen niet altijd goed gespeeld. Maar op de Premier Padel, Ik speelde redelijk goed, ook al had ik niet altijd goede draws. We gaan niet tegen elkaar liegen, echt goede lotingen zijn er niet meer zoals een jaar geleden.”

Voor een buitenlander is het moeilijker om een ​​partner te vinden

"De padel, het wordt gespeeld als een team. En voor een buitenlander is het ingewikkelder om zichzelf op te dringen in deze zeer Spaans-Argentijnse sfeer. Want op een gelijkwaardig niveau zal de Spaanse speler bij een van zijn landgenoten willen spelen. We zullen bijvoorbeeld zelden of nooit een Fransman zien spelen met een speler die beter gerangschikt is dan hij. Voor een buitenlander in het professionele circuit moet je veel meer doen. Het is een simpele constatering, zonder slachtofferschap.

Volgend toernooi op Roland-Garros. Misschien eerder een FIP, afhankelijk van de partners. Ik zou met Nuno Gomez moeten spelen. Hij is een speler, een beetje zoals ik, die een vechter is op de baan.

Spelers klagen veel over de voorwaarden terwijl de padel explodeert. We moeten de FIP bedanken en Premier Padel, en bedankt voor de 24 geweldige toernooien Premier Padel in 2024. We hebben Roland-Garros, Rome, Argentinië... We hebben veel waanzinnige competities, de omstandigheden van de spelers zijn in slechts één jaar tijd met 300% verbeterd.”

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.