Voormalig professioneel handbalspeler en tweevoudig Olympisch kampioen, Jérôme Fernández heeft zijn passie voor padel. Ook dit jaar weer te gast bij Human Padel van Toulouse naar de Cupra Allstar Padel Spel, de voormalige linksback van het Franse team had de kans om te delen, bij de microfoon van Padel Magazine, de oorsprong van zijn genegenheid voor de kleine gele bal.

Padel Magazine : Wanneer heb je de padel ?

Jérôme Fernández "Ik ontdekte het padel terwijl ik aan het spelen was in Barcelona in de vroege jaren 2000, het was de grote explosie van padel daar en ik begon veel te spelen. Ik verliet Spanje in 2010 en toen ik in 2011 terugkeerde naar Frankrijk Ik zei tegen mezelf dat ik het aan het einde van mijn carrière zou proberen en dat ik er helemaal voor zou gaan. '

Jerome Fernandez Cupra All Star Padel Game 2

"Ik beëindigde mijn carrière in Aix-en-Provence, ik werd coach, en Toen ik in 2020 stopte met werken voor de club, waren mijn plaatsvervanger, die Spaans was, en ikzelf werkloos. We hebben toen besloten om aan boord te gaan padel. Sinds augustus 2020 zijn we begonnen met spelen, ik raakte verslaafd en ik probeer mezelf te organiseren om drie, vier keer per week te spelen.

Padel Magazine : Wie was je beste of je beste partner?

Jérôme Fernández "Het voorgaande jaar heb ik me prima vermaakt Charlotte Soubrié en we stonden tegenover Benjamin Tison en Thierry Omeyer. Het andere paar was Yann Auradou/Olivier Dacourt. Ik heb echt genoten van de ervaring. Van tijd tot tijd heb ik de kans om uitgenodigd te worden voor evenementen waar professionele spelers aanwezig zijn. Het is een waar genoegen om ze te zien spelen, maar het is nog spannender om tegen ze te spelen."

"In Aix-en-Provence kreeg ik bijvoorbeeld de kans om tegen Laura Clergue te spelen. Ze zat in mijn diagonaal en in eerste instantie zou je denken dat je de ballen gewoon harder kunt raken en dan gaat alles voorbij. Maar in werkelijkheid weet ze zich perfect te positioneren en put ze je volledig uit.

Padel Magazine : Wat is je grootste kracht in de padel ?

Jérôme Fernández:Mijn grootste kracht is mijn maat en die weet ik te benutten. Ik ben ook behoorlijk mobiel en mensen denken vaak dat het mijn spel zal breken als ik onder mijn voeten speel of me laat verdedigen. Ik heb echter veel vooruitgang geboekt op dit niveau, vooral sinds ik op rechts ben gaan spelen."

Jerome Fernandez - Vincent Clerc Cupra All Star Padel Spel

"Over het algemeen voel ik me redelijk op mijn gemak op de baan. Aan de andere kant heb ik een groot zwak punt, het is mijn backhand volley. Ik denk dat ik op een niveau kom dat ik lessen moet volgen, maar dan met heel goede leraren!”

Padel Magazine : Je bent niet de enige handbalspeler die de padel, merkten we ook dat Valentin Porte van deze sport houdt. Hij nodigt zichzelf zelfs uit op de P500.

Jérôme Fernández: "Valentin heeft een uitstekend niveau, terwijl hij nog in zijn carrière zit, ik weet niet waar hij de tijd vandaan haalt om te spelen!”

"Er is ook Rémi Desbonnet, de doelman van het Franse team die heel goed speelt. Het is waar dat dit sjablonen zijn die comfortabel zijn in alle sporten. Bij padel ze zijn goed omdat ze jong zijn en fysiek volledig volwassen. Persoonlijk had ik graag de padel op hun leeftijd, of zelfs jonger, omdat het voor mij een aanvulling op handbal zou zijn geweest."

Padel Magazine : Wat is je doel voor dit toernooi?

Jerome Fernandez - Vincent Clerc Cupra All Star Padel Game 2

Jérôme Fernández "Het doel met Vincent (geestelijke) gaat echt om plezier maken, vooral omdat we nog nooit samen hebben gespeeld. Er zijn spelers als Florent Sinama Pongolle, Robert Pirès die het best goed doen. Maar ik denk dat het niveau van de teams redelijk in balans is, dus er is een manier om plezier te hebben.

Padel Magazine : Vincent (geestelijke) vertelde ons niet tegen te verliezen Cartman

Jérôme Fernández: "We zullen de andere teams bestuderen en zoals elke speler padel wie wil winnen, spelen we op de zwakke punten (lacht).”

Om het volledige interview te zien het is hier.

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.