Beetje bij beetje werden de emblematische spelers van de padel De Fransen buigen zich. Na Benjamin Tison en Jérémy Scatena, die eind 2023 besloten te stoppen, maakt Jessica Ginier bekend dat ze nog maar één jaar te gaan heeft als speelster. Bij deze gelegenheid spreken we met de Lyonnaise, die onlangs besloot zich te scheiden van Lucile Pothier.

Een nieuw paar met Carla Touly

“Ik geef de voorkeur aan internationale toernooien. voor dit laatste grote jaar van padel, en ik zal geassocieerd worden met Carla Touly.

Scheiden van Lucile is een keuze. We wilden het avontuur met Carla proberen omdat we elkaar goed kennen. 2024 wordt mijn laatste jaar en Carla neemt deel aan internationale evenementen. Het blijkt dat ik dat juist voor dit laatste seizoen in de padel, geef alles, ga zo ver mogelijk en kijk wat ik kan doen. Carla en ik zeiden tegen onszelf dat dit zeker het juiste moment was, en een kans voor ons beiden om iets te proberen zonder onszelf doelen te stellen.

Touly en Ginier bij tennis

Qua training zit Carla in Barcelona en ik in Lyon, maar we gaan proberen samen te trainen. Soms zal ik bewegen, soms zal het het tegenovergestelde zijn.

Ik zal ook de Franse kampioenschappen van 2024 doen met Carla, normaal gesproken zullen dit mijn laatste Franse kampioenschappen zijn. Met Carla halen we wellicht ook de Nationale 1 met All In. Het is nog niet 100% zeker, maar als zij voor All In speelt, spelen we zeker samen, afhankelijk van de keuzes van de teamcaptain en de tegenstanders.”

Prioriteit op de FIP Tour en Premier Padel

“Ik ga ook proberen het circuit af te leggen Premier Padel, inclusief fasen P1, P2 en Major, indien mogelijk. Frankrijk zal minder prioriteit hebben, maar ik zal zeker een of twee P2000's rijden, afhankelijk van de internationale kalender. Ik wil de FIP Tour-kaart ten volle spelen en proberen punten te verzamelen om in Rome, op Roland en in de grootste internationale toernooien te kunnen spelen.

Voor mij is dit mijn laatste grote jaar padel en ik zal proberen alle ingrediënten bij elkaar te voegen om zo ver mogelijk te gaan en te kijken hoe ver ik kan gaan. Ik ben al zes à zeven jaar voornamelijk op het Franse circuit actief en dus gaan we proberen te zien wat het op het internationale circuit kan doen. Zo heb ik geen spijt.

Ginier Pothier op Roland Garros

Ik hoop dat ik in 2024 nog deel uitmaak van het Franse teamavontuur, maar het zal voor mij ook noodzakelijkerwijs een laatste zijn.

Met het gezinsleven en werk moet je keuzes maken, dus dit gun ik mezelf het afgelopen jaar. Dan blijf ik in de padel, Misschien blijf ik een aantal regionale toernooien doen. Maar het leven van een speler padel op het huidige niveau zal het voorbij zijn.

Het avontuur met Carla begint in Zweden. Uiteraard wens ik Lucile, met wie ik een geweldige tijd heb gehad, veel succes. Ik bedank haar en wens haar veel succes voor de toekomst.”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !