Focus op Johan Heros (24 jaar) die tegenwoordig in Spanje woont en coacht bereidt zich voor op het spelen van zijn allereerste FIP-toernooi !

Zijn verhaal met de padel

“Ik begon op 4-jarige leeftijd met tennissen en zo'n vijf jaar geleden ben ik geleidelijk naar het tennissen gegaan padel. Deze transitie begon ongeveer 5 jaar geleden, toen ik de padel dankzij de opening van een club bij mij in de buurt. Aanvankelijk speelde ik nonchalant, maar vier jaar geleden werd het serieuzer. Beetje bij beetje heb ik tennis opgegeven ten gunste van padel. Sinds twee jaar geef ik les padel, en vorig jaar heb ik mijn onderwijsdiploma behaald van padel (TFP) binnen de Auvergne Rhône-Alpes League. Momenteel woon ik sinds een half jaar in Valencia, Spanje, waar ik mijn tijd verdeel over twee activiteiten: les geven in een club en trainen in een academie, die van Jorge Bellmont. Bovendien ben ik in het kader van mijn opleidingsproject op zoek naar sponsors of partners die met mij willen samenwerken.”

De positieve en negatieve kanten van Spanje

“Het grote positieve punt is het weer. Dan is er ook het feit dat er veel nummers zijn en dat er veel mensen spelen: het is een andere wereld. Momenteel train ik bij het Family Sport Center, dat binnenkort gaat worden de grootste club in padel binnen in de wereld.

Alles gaat heel goed, de mensen zijn super gastvrij, ik leer veel. Mijn belangrijkste doel om hier te komen was om ervaring op te doen als coach en me tegelijkertijd als speler te blijven ontwikkelen, maar als speler heb ik niet echt pretenties.

Het negatieve punt is dat vrienden en familie een beetje ontbreken, dat is eigenlijk het enige zwakke punt. Aangaande met padel, de ervaring is uitzonderlijk. Ik heb de kans om een ​​andere speelstijl te leren dan die in Frankrijk wordt beoefend, het is interessant om een ​​vergelijking te maken tussen de twee landen.”

De verschillen tussen Frankrijk en Spanje

“Voor mij zijn er nogal wat verschillen. Momenteel werk ik aan een vergelijking tussen de Spaanse en Franse speelstijl om mijn verblijf hier te verrijken door deze verschillen te identificeren. Voor mij zijn de belangrijkste dingen dat we in Frankrijk heel snel naar het net willen. De controle vindt plaats vanaf het net, terwijl in Spanje het spel veel van achteren wordt bestuurd. De Spanjaarden blinken uit in de verdediging, weten hoe ze het spel moeten vertragen en gebruiken variatie in tempo als belangrijkste tactiek om hun tegenstanders te destabiliseren, een aanpak die in Frankrijk minder gebruikelijk is.”

Zijn volgende toernooien

Zoals ik al zei, ik heb niet veel pretenties als speler. Ik zou echter graag een stapje hogerop willen gaan, want vandaag de dag is het beter om een ​​geloofwaardige coach te zijn als je een ranking hebt. Ik heb het circuit in Frankrijk daar een beetje verlaten, dus ik doe een paar toernooien in Spanje. Ik ga deze week mijn eerste FIP-toernooi doen en daarna ga ik proberen deze zomer een paar toernooien te doen, aangezien ik in Frankrijk ben. Volgende week ga ik terug naar huis, naar Clermont-Ferrand, dus ik ga proberen ervan te profiteren om ook een of twee toernooien te doen.” 

Johan Held

Zijn mening over de N1 Interclubs

“Als ik er een mening over zou moeten hebben, vind ik het jammer dat er zoveel Spanjaarden spelen. Jammer is dat het steeds meer op tennis begint te lijken, ook al is het een nieuwe sport. Het gaat er bij teamwedstrijden vooral om dat je voor je club speelt, en ik vind het jammer dat bepaalde spelers daarvan verstoken blijven omdat er Spaanse spelers zijn.

Daarna verrijkt de bijdrage van buitenlandse spelers qua spelniveau het concurrentieniveau. De botsingen met hen bieden wedstrijden van uitzonderlijke kwaliteit en intensiteit. Uiteindelijk ben ik een beetje verdeeld. Zelfs als het niet anders kan omdat het de Europese Unie blijft, denk ik dat het instellen van een minimumquotum voor wedstrijden die in Frankrijk moeten worden gespeeld mij een evenwichtiger aanpak lijkt.

Mediteren dus!

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.