Wanneer Internationale Club Cup padel 2023 (gewonnen door zijn team), José Solano, de oprichter van Solano Academie, vertelt ons over zijn reis met zijn zoon, José Solano junior, die wereldkampioen werd in padel.

Het begon allemaal 30 jaar geleden

“Ik begon 30 jaar geleden met het oprichten van een academie exclusief gewijd aan tennis in Marbella, aan de Costa del Sol. Toen was het allemaal tennis. Met 600 studenten is onze instelling snel een referentie geworden in de tenniswereld. Grote namen als Carlos Costa en Juan Carlos Ferrero kwamen geven klinieken met ons.

Ik was erg betrokken, zozeer zelfs dat ik niet wist dat mijn zoon aan het spelen was padel. De tijd verstreek en ik had geen idee hoeveel hij van de sport hield.

Hoewel onze academie land had padel, we hebben ze niet uitgebuit. Er waren vijf nummers beschikbaar, maar ik was er niet in geïnteresseerd omdat de tennisacademie floreerde. Veel van onze studenten zijn met studiebeurzen naar de Verenigde Staten gegaan om daar hun studie voort te zetten.”

“Alles veranderde toen mijn zoon 9 jaar oud was...”

“Op een dag veranderde alles na een gesprek met mijn zoon.

Het was een vrijdag en hij was toen 9 jaar oud. Hij gaf mij bijna beschaamd toe: ‘Ik ben er slecht in padel. Ondanks jarenlange oefening ben ik er echt slecht in. » Mijn zoon nam deel aan toernooien, in zijn hoek, maar behaalde geen enkele overwinning.

Ik vroeg hem: “Wat wil je dan doen?” »

Hij antwoordde mij: “Ik wil wereldkampioen worden padel. '

Ondanks zijn zelfperceptie en zijn mislukkingen droomde hij ervan wereldkampioen te worden.”

“Ik stopte met alles, geïnspireerd door de passie van mijn zoon”

“De maandag daarop besloot ik de tennisacademie te beëindigen, hoewel dat heel bekend was. Ik stopte alles om een ​​opleidingsacademie op te richten padel, geïnspireerd door de passie van mijn zoon. Sinds die dag wijd ik mij aan mijn zoon en zijn droom.

Dit leidde tot zijn titel van wereldkampioen bij de junioren, behaald met Javi Garrido in 2017 tegen Tapia/Chiostri.

Tegenwoordig beschikt de Solano Academy over 72 bedden voor jonge atleten die serieus willen trainen of een sportstudieprogramma willen volgen. padel. Grote namen zijn voorbijgegaan en passeren nog steeds onze academie.”

“Weten hoe je op het hoogste niveau moet vechten is de sleutel”

“Mijn zoon blijft hier trainen. Naar mijn mening kennen de meeste jonge mensen de basisprincipes van padel, maar wat echt het verschil maakt is doorzettingsvermogen, werk en strijdlust op het terrein. Ik vrees dat dit idee van strijd niet voldoende is ingeprent bij de nieuwe generatie. In een sport als padel, waar de concurrentie zwaar is, kan het weten hoe je moet vechten het verschil maken.”

CP: Maryna Kaliush – AECP

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.