Geïnterviewd tijdens de Cupra Padel-Point Tour La Rochelle, JT Peyrou (13e Franse speler) beantwoordt vragen van Padel Magazine.

“De academie groeit enorm”

Padel Magazine : We weten dat je je academie hebt opgezet in samenwerking met de Big Padel. Waar is zijn ontwikkeling nu?

JT Peyrou : “Om je iets over de geschiedenis te vertellen, heb ik in 2020 beslist om een ​​academie op te richten rond twee spelers: Dorian De Meyer en Thomas Vanbauce. Ik zette mijn carrière ook een beetje voort, er was het Franse team dat op het puntje van zijn neus wees en daarna besloot ik om exclusief met Dorian en Thomas om te gaan.

De academie werd in deze tijd geboren. Het zijn ondernemers, mensen die ons hebben vertrouwd en die hebben besloten hun opleiding te financieren en die het mogelijk hebben gemaakt om het concept te professionaliseren: met in het bijzonder een fysieke trainer, een mentale trainer..

Dus ik zorgde eerst exclusief voor Dorian en Thomas, en nu ontwikkelt de academie zich in samenwerking met de Big Padel wie me vertrouwt. Er was een grote vraag naar “competitie” spelers en “initiatie” spelers. Maxime die lid is van het grote team Padel, sloot zich aan bij de academie en verzorgt het hele initiatie- en ontwikkelingsgedeelte. De academie ontwikkelt zich enorm, ik ben erg blij en hoop in ieder geval dat het in deze richting doorgaat. “

“Team France doelstelling en Top 10 voor Dorian en Thomas”

Padel Magazine : Hebt u als coach in vergelijking met Dorian en Thomas doelstellingen voor de korte en middellange termijn met hen vastgelegd?

JT Peyrou : " Dorian en Thomas zijn 24 jaar oud, we kunnen het heel goed met elkaar vinden. Dit zijn jonge mensen die ik veel help, goed begaafde jonge mensen, zeer intelligent die bovendien aan het einde van hun studie zijn. Ze hadden een goede evolutie! Toen we met het project begonnen waren ze top 100, ze trainden niet te veel. Nu hebben ze mooie resultaten, ze staan ​​momenteel 14e in Frankrijk. Ze proberen beetje bij beetje dichter bij de elite te komen.

Het is duidelijk dat ze op middellange tot korte termijn zullen proberen veel professionele toernooien te doen, vooral met het FIP-circuit. We proberen middelen in te voeren die hen in staat stellen te leven vanuit hun passie. Ze hadden een klein toernooi in Trani, waar ze dol op waren, omdat ze het ook leuk moeten vinden […] punt.

De doelstellingen zijn om dichter bij de TOP 10 te komen, ervaring op te doen op het internationale circuit en in de komende twee, drie of vier jaar te proberen op de Franse teamwagen te stappen. “

P1000 100% vrouwelijk: “We gaan proberen het volgend jaar wat groter te maken”

Padel Magazine : We konden zien dat je achter liep de organisatie van een 100% vrouwelijk toernooi binnen Big Padel, in dit geval een P1000. Is het een toernooi dat we de komende jaren nog terug gaan zien? Denk je dat dit andere organisatoren in Frankrijk op ideeën kan brengen?

Jt Peyrou : “Altijd in samenwerking met de managers van de Big Padel we hadden lange discussies en ik dacht dat een 100% vrouwentoernooi ontbrak. Vaak worden de spelers naast elkaar geplaatst bij de herentoernooien en worden ze niet gehonoreerd. We waagden de gok om een ​​1000% vrouwelijke P100 te organiseren met een prijzengeld van €2000, een begeleider, balwisselingen, fysiotherapeuten, interviews. Ik was ervan overtuigd dat de datum in februari redelijk goed was, en het klikte. We hadden 36 teams, de meisjes waren best tevreden, ik had geweldige feedback en dat zorgde er noodzakelijkerwijs voor dat we dit toernooi wilden voortzetten.

Dankzij de partnerschappen die ik heb ontwikkeld binnen de academie, heb ik de kans om een ​​paar toernooien binnen Big te kunnen financieren Padel […] en om eerlijk te zijn, ik denk dat we het volgend jaar wat groter proberen te doen: met meer prijzengeld, een toernooi dat openstaat voor iedereen, maar misschien ook openstaat voor vrouwelijke spelers die wat professioneler zijn, Spaanse spelers en logischerwijs zal het toernooi op dezelfde datum medio februari plaatsvinden. Valentijnsdag is voor hen perfect (lacht)! »

"Ik denk dat het aan de WPT-instanties is of Premier Padel, om een ​​overeenkomst te vinden ”

Padel Magazine : Door dit evenement heb je jezelf gepositioneerd als een van de fervente verdedigers van padel vrouwelijk. Hoe zie je in dat verband de huidige situatie van de meisjes, of het nu op de WPT is of hun afwezigheid op de Premier Padel ?

JT Peyrou : “Dit zijn dingen waar ik natuurlijk niet zoveel controle over heb, daarna heb ik mijn blik naar buiten. Ik ben van mening dat de padel vrouwelijk gezien de kracht van deze sport, zal ervoor zorgen dat vrouwen er dol op zijn. in het algemeen voor de padel professional, lijkt het mij essentieel dat het vlaggenschipcircuit, of Premier Padel, WPT of APT, of naast elkaar geplaatste mannen en vrouwen. Voor Premier Padel het is het eerste jaar… Ik vind het een beetje absurd, niet absurd, maar het lijkt mij in de orde van zaken normaal dat ook vrouwen hun toernooi op Roland-Garros hebben. Dan denk ik dat het aan de instanties ligt, WPT of Premier Padel om tot een overeenkomst te komen en een echt mannen-vrouwencircuit te kunnen creëren zoals we dat in tennis kunnen hebben. Ik denk dat het in de komende jaren het daglicht zal zien. »

De Cupra Padel-Point Tour : “een feest van padel"

Padel Magazine : Vandaag zijn we op de Cupra Padel Point Tour in 4Padel La Rochelle. Wat vind je van dit circuit, zijn concept?

JT Peyrou : “Ik vind dit toernooi super goed georganiseerd, het doet me meer denken aan een viering van de padel in plaats van alleen een toernooi. Er zijn mensen die komen, kinderen die de praktijk ontdekken, mensen die handtekeningen vragen...dus ik vind het geweldig! Het kleine formaat dat ik zeker van je ga stelen is “One Point”, dat is echt niet slecht (lacht).

Nee, maar mensen lijken super blij en ik denk dat het door dit soort acties is om overal te vertienvoudigen, dat de padel zal ontwikkelen. Ik ben een groot voorstander van deze sport. Ik denk dat de kracht van deze sport de padel zal vanzelf groeien. Maar je moet het bekend maken, het moeilijkste is om mensen op de baan te krijgen padel. Zodra ze er zijn is hij gewonnen, ik zie hem pas vanmiddag en hij is in ieder geval geweldig! »

Vind het volledige interview van JT hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.