Zowel youtuber als speler, Julien Seurin brengt een frisse wind in de bol padel Frans. Helder, jong en ambitieus, hij gaf ons een interview tijdens de P2000 Padel Horizon.

Een Youtube kanaal als visitekaartje

Padel Magazine : Julien voor degenen die je niet kennen, kun je jezelf voorstellen aan onze lezers?

Julien Seurin : “Ik ben 24 jaar oud, ik ben een speler van padel nu 3 jaar en ik tennis op de basis. Ik ben nu de 35e Franse speler en ik heb ook een YouTube-kanaal. »

Padel Magazine : Je hebt een YouTube-kanaal met meer dan 1000 abonnees, waarvan de link te vinden is hier. Kun je ons uitleggen hoe dit YouTube-kanaal tot stand is gekomen en wat je erop doet?

Julien Seurin : “Dit YouTube-kanaal is een samenwerking met Arthur Marie, de broer van Jules Marie. Hij was op zoek naar iemand die hetzelfde zou doen als Jules, maar dan op de... padel.

Ik kreeg afgelopen zomer veel berichten omdat vrienden van mij hem hadden zien komen' en ik zei tegen mezelf "ga waarom niet". Ik had geen tijd om 100% aan het project te werken, dus het was perfect om samen te werken en mezelf te ontlasten van enkele missies (vooral bewerken). Dus dat was prima. Sinds augustus vorig jaar zei ik tegen mezelf: ik probeer het avontuur en alle toernooien van padel waaraan ik meedoe, film ik ze. Ik probeer wat van de reacties van mijn partners en tegenstanders te nemen, we maken een samenvatting van dat alles en we krijgen een YouTube-video. Ik heb er veel plezier in om dat te doen! »

Padel Magazine : Wat was je ranking toen je begon?

Julien Seurin : “Wauw, toen ik begon, moet ik 150e zijn geweest of zoiets. En klein -Wat beetje bij beetje goed was, is dat Arthur werd verleid door het project. Ik kwam van ver, in het begin was hij misschien op zoek naar iemand met een goede ranking en uiteindelijk vond hij het een leuk idee om een ​​klein pad rond de carrière van een speler te bouwen en te kijken hoe ver het kan gaan. We zijn erg gemotiveerd om door te gaan. »

Doelstelling: de Franse top 10 integreren

Padel Magazine : Juist je viel de . aan padel 3 jaar geleden was je 150-10 maanden geleden 12e en nu 35e. Kunt u ons vertellen wat de rest voor u, uw doelen en uw projecten inhoudt?

Julien Seurin : “Het uiteindelijke doel voor mij blijft om in de Franse Top 10 te komen, ik zei het op video, dat is een doel op de zeer lange termijn. Het is een rode draad in mijn leven als speler. padel, maar daar zou het doel zijn om snel in de top 30 te komen, dat zou gaaf zijn. Ik hoop dat de P2000's me zullen helpen het doel te bereiken, ik heb weinig gedaan. Aangezien ik nog niet zo lang speel padel, op de P2000 begon ik in de kwalificatie en dat leverde me geen punten op. Dus snel top 30 hoop ik en top 20 aan het einde van het jaar zou een heel goed doel zijn.

Na projecten ben ik momenteel erg gefrustreerd omdat ik geen tijd kan vinden om te kunnen trainen. Ik ben meer het type om dingen grondig te doen en daar irriteert het feit dat ik geen tijd heb om te trainen me een beetje. Ik ben van plan om te gaan trainen in het land waar de padel is koning in Spanje. Dit is het project voor september. Met Arthur werken we veel om financiële middelen te vinden, niets is zeker. We praten er steeds meer over, ik belde Dylan Guichard die in Madrid traint, Benjamin Tison die heel open was en me alle nodige informatie gaf, trouwens dankzij hem. Maar nu groeit het meer en meer, het is iets wat ik heel graag wil doen en Arthur ook. »

Padel Magazine : Het is waar dat naar Spanje gaan een totale verandering van leven zou zijn, wat doe je op dit moment in je leven? Heb je een baan, ben je student?

Julien Seurin : “Dus dit jaar haal ik mijn DEJEPS diploma tenniscoaching, het is een leerwerktraject waar ik nog 35 uur per week mee bezig ben. Ik wilde het samenvatten in 3 dagen, dat betekent dat ik mijn 35 uur in 3 dagen (maandag t/m woensdag) doe en op die dagen de padel bestaat niet (lacht). We zullen zeggen dat ik erin slaag om een ​​of twee keer per week te trainen, donderdag en vrijdag en vaak in het weekend naar toernooien te gaan. Het is duidelijk dat dit jaar een beetje ingewikkeld is met YouTube, wat mijn tijd terloops in beslag neemt, daarom wil ik mezelf volgend jaar tijd gunnen. Hoe meer ik speel, hoe meer ik wil spelen. Deze sport is een beetje gek. En helaas merk ik dat ik niet genoeg speel, ik wil heel graag trainen, ik heb wat veranderingen in mijn leven gehad waardoor ik volgend jaar een beetje vrij kan zijn. Ziezo, ik heb niet echt grenzen, maar het enige probleem is het financiële aspect”

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.