Kristina Clément, van Frans-Duitse afkomst, is een vrouw met meerdere pijlen op haar boog: oud-speelster van de France padel, Exportmanager voor het merk NOX en huidige speler van het Duitse team.

Dit weekend kwalificeerde ze zich voor deelname aan de volgende Europese Spelen die van 21 juni tot 2 juli plaatsvinden in Polen, Krakau en Malopolska.

Kwalificatie voor de Europese Spelen

Alle beste Duitsers waren aanwezig en we moesten een grote halve finale spelen. Als we deze halve finale haalden, waren we finalisten en gekwalificeerd.

De eerste winnen we met 7-5 door een comeback te maken, de tweede verliezen we met 7-6 als we twee keer twee punten verwijderd zijn van de wedstrijd, we spelen bijna alleen punto de oro in elke game en de derde vliegen we over in winnende 6 -1.

De meiden aan de overkant speelden 80% van de ballen op mij. Ze dachten dat ik fysiek zou kraken, maar ik heb veel getraind om fysiek aan de top te staan ​​en dat was te zien!

Corina Scholten, zij is mijn partner op het WK. Samen hebben we altijd de beslissende punten gewonnen om te bereiken waar Duitsland aankwam: 8e in Qatar en 8e in Dubai. Als we samen zijn, hoeven we niet te trainen. We hebben een speciale band, we kunnen het goed met elkaar vinden op en naast de baan.

Om de Olympische Spelen in absolute categorie te kunnen spelen, is geweldig!

Didier Deschamps feliciteerde me ook en gaf me 2-3 kleine tips om de belangrijke momenten beter te beheren. Hij vertelde me dat ik trots op mezelf mocht zijn!

Gestolen Kristina Clement

Toernooi organisatie

Er was dit weekend in Dortmund het selectietoernooi om de Europese Spelen te spelen. Dit toernooi werd georganiseerd door Jimena Gonzalez en Juan Alday, de respectievelijke Duitse coaches voor meisjes en jongens.

Bij jongens was er slechts één paar geselecteerd en bij meisjes waren er twee paar geselecteerd. Het hangt samen met de ranking die we hadden op het Eighth Nations World Championship, de mannen waren niet gekwalificeerd.

We hadden een dubbele kans om ons te kwalificeren om Duitsland te vertegenwoordigen op deze Europese Spelen.

Een duo dat samenwerkt met Corina

Corina (Scholten) en ik hebben ons bewezen. We kennen elkaar uit Qatar. We hebben elkaar ontmoet op het WK en het werkte meteen heel goed. We deden hetzelfde in Dubai.

Jimena vertrouwde ons elke keer voor de belangrijkste onderdelen, voor de beslissende punten en we waren er altijd. We zijn allebei mentaal erg sterk.

Eerste en laatste kans

Voor deze deadline was het voor mij een droom om tegen mezelf te zeggen dat dit mijn eerste en laatste kans was om deel te nemen aan een Olympisch evenement. Dus ik dacht dat ik het moest proberen. Ik heb me daarom fysiek goed voorbereid, net als voor Dubai.

Kristina Clement voorhand

Fysiek werd ik nauwlettend gevolgd door mijn fysiotherapeut, die me hele goede oefeningen gaf om mijn lichaam niet te zwaar te belasten, want in Dubai speelde ik met een kniebrace.

Het was een klein knieprobleem dat ik afgelopen september had. Nu, sinds eind december, heb ik geen kniebrace meer nodig om te spelen.

Advies van Raluca Sandu

Raluca Sandu, is een voormalige Roemeense tennisprof die in Monaco woont. Zijn beste plaats was 65e van de wereld. Ze zit er helemaal in padel en traint elke dag fysiek.

Ik vroeg haar om wat advies om me te helpen. Ik wilde een standpunt hebben, maar ook advies over diëtetiek.

Didier Deschamps is een machine!

Af en toe ga ik ook met Didier mee. Ik vind het een geweldige sparring omdat hij alle ballen teruglegt, hij houdt van de muren.

Hij heeft een visie op het spel en fysiek is hij een machine! Hij brengt alle ballen terug, en ook al is het een spelletje padel vriendelijk, hij wil niet verliezen.

raluca kristina deschamps

De laatste keer dat we samen speelden was 15 dagen geleden en ik vroeg hem, gezien zijn achtergrond, wat hij mij zou aanraden. Hij antwoordde dat je met ervaring over het algemeen beter wordt, de ervaring van grote toernooien.

Gezien mijn leeftijd heb ik inderdaad een beetje ervaring opgedaan met alle evenementen padeldie ik zowel met het Franse team als met Duitsland heb kunnen doen.

Hij adviseerde me ook om, voor de belangrijke momenten, me op mijn ademhaling te concentreren, diep te ademen, 3 tot 4 keer om precies het hele lichaam te ontspannen. Dit is zijn belangrijkste truc.

Dat hebben we dus in de praktijk proberen te brengen, vooral tijdens deze halve finale tegen twee uitstekende Duitse spelers. We wisten dat dit de belangrijkste wedstrijd was die we moesten winnen en dat het een zware strijd was.

Een droom die bijna uitkomt

Het is een meisjesdroom, dus ik ben heel blij!

Wetende dat de padel doet de komende jaren niet mee aan de Olympische Spelen, dus je kunt nu al deelnemen aan de eerste editie padelis op de Europese Spelen, het is gewoon ongelooflijk!

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!