Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central).  De liga Côte Basque Béarn Landes wordt belegerd.

cbbl jongen

1 / fitness-parcours

Justin GARNIER (JG): Ik speel tennis sinds ik 8 was, speelde mijn eerste toernooien toen ik 10 was. Ik zit in de tweede reeks sinds ik 15 was en sta momenteel op 2/6, mijn beste ranglijst tot nu toe. Ik ben veelzijdig en houd van veel sporten, ik heb ook 3 jaar universiteit gestudeerd in Staps.

Franck BINISTI (FB): Ik bereikte mijn beste tennisklassement op 15/1 en 2D in squash (Franse top 250). Ik moest de sportbeoefening tijdelijk stopzetten vanwege een snowboardongeval en een grote rugprobleem. De padel geeft me geweldige sensaties en vereist geen bovenmenselijke inspanningen, wat ik enorm op prijs stel.

2 / De ontdekking van Padel

JG: Ik ontdekte deze sport in 2008, toen ik in Spanje woonde in Barcelona bij de Réal Polo Club de Barcelona, ​​gastclub voor WPT-evenementen en veel professionals.

FB: Zeven jaar geleden, in de Club des Pyramides, de eerste in de regio die aan boord ging padel !

3 / Ervaring en doelen

JG: Ik speelde regelmatig bij padel gedurende 2 jaar in Spanje, toen ik terugkeerde naar Frankrijk, in 2011 kon ik niet verder, bij gebrek aan structuren. In september 2012 viel de datum samen met de opening van de padel in Laval hervatte ik intensief.

Ik behoor tot een groep 7- of 8-spelers die gestaag oefenen van 2012, 1 tot 3 keer per week.
De padel neemt een zeer belangrijke plaats in mijn leven in, omdat ik gepassioneerd ben over het spel zelf en door de ontwikkeling ervan. Ik neem deel aan maximaal toernooien, zelfs als de verplaatsing belangrijk is. Ik ga soms naar Spanje om mijn spel bij de lokale bevolking op te poetsen.

Ik heb deze zomer ook het padel monitor diploma uitgegeven, erkend door de Argentijnse en Internationale Padel Federatie. Ik ben ook lid van France Padel Pro, een vereniging opgericht door Franck Binisti die wedstrijdtentoonstellingen organiseert, evenals geavanceerde trainingscursussen voor tennisspelers en coaches.

Ik zal ook padellessen geven bij 2015 in de Spot In padel club in Rennes.

FB: Ik ben erg ziek van deze sport: de padel neemt een groot deel van mijn vrije tijd in beslag, en, moet worden opgemerkt, ook een deel van mijn drukke tijd.

Ik houd de padelmonitor van de Spaanse Federatie vast.

4 / Welke club?

JG: Ik train regelmatig in de sport in het park van Laval.
FB: Ik speel niet in een bepaalde club.

Mijn praktijk is beperkt, behalve wanneer ik op reis ben Padel Magazine of voor andere toernooien.

5 / Uw partner?

JG: Ik speel met Franck sinds de zomer van 2015 en de regionale kwalificaties van de CBBL-competitie.

We trainen niet vaak samen omdat hij in Parijs en ik in Rennes woont.

We hebben het Lille-toernooi echter samen gewonnen in augustus 2015.

FB: We zijn samen begonnen tijdens de regionale fasen in de CBBL-competitie (Baskische kust) in augustus 2015. Onze laatste ervaring dateert van augustus - september 2015 voor het toernooi van Lille.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

JG: Het was moeilijk om deel te nemen aan de regionale competitie omdat onze respectievelijke competities (Bretagne - en Yvelines voor Franck) geen regionale fasen organiseerden!

We moesten een transfer maken om de kwalificatie in de competitie cbbl (Baskische kust) te spelen.

Korte kant, we brachten de kwartfinales en halve finales 2-sets uit, de finale was erg verslaafd en we wonnen de super tie-break, die werd geleid 4 / 1.

FB: We stonden tegenover goede paren en de wedstrijden werden gespeeld, vooral in de finale, waar we één set achter stonden. De club padel de Saint Jean Luz is prachtig.

7 / Ambities en prognose voor de finale

JG: Het is moeilijk te zeggen omdat we het format van het toernooi niet kennen.

Een halve finale zou een geweldig resultaat zijn!

Ik ken de meeste teams en de favorieten zijn voor mij: Haziza / Scatena, Carité / Salles en Boulade / Ferrandez.
FB: De kans is groot dat we niet geplaatst zijn, we riskeren in de eerste ronde tegen favorieten te spelen.

Het is nog steeds een spel, we vrezen niemand!

Er zijn duidelijk paren boven de rest, mijn favorieten: Haziza / Scatena of Boulade / Ferrandez.

De paren waarmee ze in de eerste ronden worden geconfronteerd, zullen geen geluk hebben.

8 / bericht voor tegenstanders

FB: Glimlach als je speelt en open je OGEN! (ze zullen elkaar herkennen 😉

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.