Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central). De liga Côte Basque Béarn Landes wordt belegerd.

cbbl jongen

1 / fitness-parcours

Justin GARNIER (JG): Ik speel tennis sinds mijn 8-jaren, speelde mijn eerste toernooien op de leeftijd van 10-jaren. Ik evolueer in de tweede reeks sinds mijn 15-jaren en sta momenteel op de ranglijst 2 / 6, mijn beste ranglijst in datum. Ik ben veelzijdig en geniet van veel sporten, ik heb 3 universiteitsjaren in Staps gestudeerd.

Franck BINISTI (FB): Ik bereikte mijn beste tennisranglijst bij 15 / 1 en 2D squash (Franse top 250). Ik moest de sport tijdelijk opgeven na een snowboardongeluk en een groot rugprobleem. De padel geeft me geweldige sensaties en vereist geen bovenmenselijke inspanningen, wat ik echt waardeer.

2 / De ontdekking van Padel

JG: Ik ontdekte deze sport in 2008, toen ik in Spanje woonde in Barcelona Real Polo Club van Barcelona, ​​WPT-hostclub en vele professionals.

FB: 7 jaar geleden, bij de Pyramids Club, de eerste in de regio die het padel betrad!

3 / Ervaring en doelen

JG: Ik speelde regelmatig padel tijdens 2-jaren in Spanje, toen ik terugkeerde naar Frankrijk, in 2011 kon ik niet doorgaan, gebrek aan structuren. In september 2012, datum die samenviel met de opening van het padelcentrum in Laval, hervatte ik intensief.

Ik behoor tot een groep 7- of 8-spelers die gestaag oefenen van 2012, 1 tot 3 keer per week.
De padel neemt een zeer belangrijke plaats in mijn leven in, omdat ik gepassioneerd ben over het spel zelf en door de ontwikkeling ervan. Ik neem deel aan maximaal toernooien, zelfs als de verplaatsing belangrijk is. Ik ga soms naar Spanje om mijn spel bij de lokale bevolking op te poetsen.

Ik heb deze zomer ook het padel monitor diploma uitgegeven, erkend door de Argentijnse en Internationale Padel Federatie. Ik ben ook lid van France Padel Pro, een vereniging opgericht door Franck Binisti die wedstrijdtentoonstellingen organiseert, evenals geavanceerde trainingscursussen voor tennisspelers en coaches.

Ik zal ook padellessen geven bij 2015 in de Spot In padel club in Rennes.

FB: Ik ben een grote patiënt van deze sport: de padel neemt een groot deel van mijn vrije tijd in beslag, en het moet ook worden gespecificeerd, een deel van mijn drukke tijd.

Ik houd de padelmonitor van de Spaanse Federatie vast.

4 / Welke club?

JG: Ik train regelmatig in de Laval-sport in het park.
FB: Ik evolueer niet in een bepaalde club.

Mijn praktijk is beperkt, behalve wanneer ik op reis ben Padel Magazine of voor andere toernooien.

5 / Uw partner?

JG: Ik speel al sinds 2015 zomer en de regionale kwalificaties van de CBBL League met Franck.

We trainen niet vaak samen omdat hij in Parijs en ik in Rennes woont.

We hebben het Lille-toernooi echter samen gewonnen in augustus 2015.

FB: We zijn samen begonnen tijdens de regionale fasen in de competitie CBBL (Baskische kust) in augustus 2015. Onze laatste ervaring dateert van augustus - september2015 voor het toernooi Lille.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

JG: Het was moeilijk om deel te nemen aan de regionale competitie omdat onze respectievelijke competities (Bretagne - en Yvelines voor Franck) geen regionale fasen organiseerden!

We moesten een transfer maken om de kwalificatie in de competitie cbbl (Baskische kust) te spelen.

Korte kant, we brachten de kwartfinales en halve finales 2-sets uit, de finale was erg verslaafd en we wonnen de super tie-break, die werd geleid 4 / 1.

FB: we speelden goede paren en de wedstrijden werden gespeeld, vooral in de finale, waar we werden geleid door een set. De padelclub van Saint Jean Luz is prachtig.

7 / Ambities en prognose voor de finale

JG: Het is moeilijk te zeggen omdat we het formaat van het toernooi niet kennen.

Een halve finale zou een heel goed resultaat zijn!

Ik ken de meeste teams en de favorieten zijn voor mij: Haziza / Scatena, Carité / Salles en Boulade / Ferrandez.
FB: De kans is groot dat we niet worden geplaatst, we riskeren in de eerste ronde tegen favorieten te spelen.

Het is nog steeds een spel, we zijn voor niemand bang!

Er zijn duidelijk enkele paren boven de partij, mijn favorieten: Haziza / Scatena of Boulade / Ferrandez.

De paren waarmee ze in de eerste ronden worden geconfronteerd, zullen geen geluk hebben.

8 / bericht voor tegenstanders

FB: Glimlach wanneer je speelt en open de OGEN! (ze zullen elkaar herkennen 😉

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Aanvallend op alle onderwerpen van de padelwereld, komt hij terug op vele onderwerpen met een altijd aandachtig oog.